My net Soul https://blog.dnevnik.hr/mynetsoul

utorak, 29.05.2018.

Kažu da i on ima tuljac

U Jutarnjem listu danas piše da je premijer odgovorio na inicijativu predsjednice, koja predlaže tematske sjednice vlade ovako:

Ovlasti su premijera da predlaže dnevni red Vlade. Ona bi došla na sjednicu i malo pričala, a to neće moći.


Kažu da je diplomirani pravnik. No čovjek obnaša treću dužnost u državi, nakon predsjednice države i predsjednika sabora, a kao diplomirani pravnik ne poznaje temeljni državni akt, hrvatski Ustav.

A Ustav, u poglavlju: Ustrojstvo državne vlasti, kaže:

Članak 102.

Predsjednica Republike može predložiti Vladi da održi sjednicu i razmotri određena pitanja.

Predsjednica Republike može biti nazočna sjednici Vlade i sudjelovati u raspravi.


Bilo kakvo odbijanje održavanja sjednice na određeno pitanje, koje predloži predsjednica Kolinda, znači protuustavno ponašanje, a to si ni jedan premijer ne bi smio dopustiti.

Isto tako je seksistički ispad reći javno "Ona bi došla na sjednicu i malo pričala, a to neće moći." Pa hrvatski Ustav određuje da predsjednica može nazočiti sjednici Vlade i ne samo nazočiti, već i sudjelovati u raspravi. Dakle, ne kaže se "malo pričati" čitaj: brbljati, već se kaže: sudjelovati u raspravi. Kad muškarčine brbljaju gluposti na saboru i u vladi, onda je to rasprava, a kad žena-predsjednica dođe na raspravu, onda bi ona "malo pričala". Nisam nikad čuo da se muškarcima, koji bi raspravljali, reklo da bi "malo pričali" ili da im se to neće dopustiti...

Fućkaš tuljac diplomiranog pravnika, koji ne poznaje hrvatski ustav, a fućkaš i njegovu Istanbulsku konvenciju, kad predsjednici države, očito zato što je žena, a žene eto brbljaju, brani sudjelovati u raspravi.

Nadam se da će nadležna državna tijela - državno odvjetništvo i nacionalni odbor za zaštitu ustavnosti i zakonitosti kao i nacionalni odbor za zaštitu spolova i borbu protiv diskriminacije, preispitati protuustavno ponašanje jednog premijera, ma tko on bio.

29.05.2018. u 19:10 • 6 KomentaraPrint#^

nedjelja, 27.05.2018.

Laži o/u hrvatskom zdravstvu

U svezi članka u JL-u "Potresna priča Splićanke" kojoj je nakon čekanja od 8 mjeseci otkazan zakazani pregled, a u kojem u suštini piše (ako vam se ne da čitati):

"Dobar dan, zovem iz KBC-a Split. Moram vas obavijestili kako se vaš pregled otkazuje."

"Molim, kako to? Ma nije moguće... Pa kad ću onda na pregled?"

"Nažalost, ne znam kad ćete na pregled. Jer, znate, nemamo liječnika, nedostaje nam liječnika, pa ne znamo tko će vas pregledati. Ja vam drugo ništa ne znam, samo sam dobila dužnost obavijestiti pacijente, ja sam sestra."


Navodim zato i svoj nedavni primjer.

Bio sam naručen na pregled kod specijaliste, na koji sam morao čekati par mjeseci. Par dana prije pregleda, nakon što sam već organizirao dopust s posla zbog tog pregleda, nazove me sestra i, kao u gornjem primjeru, kaže da mi je pregled odgođen, jer je doktorici uletjelo dežurstvo pa ne može obaviti ambulantu, te da dođem za tjedan dana. Ja se požalim da sam već sve izorganizirao u firmi i da ne mogu stalno nešto moljakati, a ona veli da tu ne može ništa, već da joj kažem hoću li doći nakon tjedan dana ili neću. Nevoljko kažem da hoću.

Stigne dan pregleda i dođem u ambulantu. Tamo nikog od pacijenata. Očigledno nema takve gužve, o kakvoj se priča, kad je riječ o našem zdravstvu. Primi me doktorica i kaže mi: "Aha, vi ste onaj što je bio otkazao pregled." Ja je zbunjeno gledam i kažem: "Nisam ništa otkazao, jedva sam čekao pregled, vjerojatno ste se zabunili." I prijeđemo oboje preko toga.

Tek kasnije, sine mi kao dan da je sestra najvjerojatnije u moj termin ubacila nekog svog, pa mene pomaknula za tjedan dana, te doktorici rekla da sam ja zvao i otkazao, a meni rekla da doktorica ima ambulantu.

No zbog ljubazne doktorice nije mi se dalo dizati prašinu oko te stvari. Sad me ovaj članak u JL-u podsjetio na to. Stoga se Vi ne dajte prevariti, već probajte detaljnije ispitati što zapravo stoji iza učestalog otkazivanja termina pregleda. Vidim naime da je Kujundžić zaprepašten, pa je očito da mu niže strukture muljaju na poslu, a to su uglavnom sestre koje organiziraju termine.

27.05.2018. u 13:26 • 7 KomentaraPrint#^

subota, 26.05.2018.

Borimo se danas

Izvadak sa Sabora hdz-OVACA

Dragi drugovi i drugar'ce! Hvaljen Isus i Marija!

kaže: Borimo se danas za svetu Crkvu katoličku, za hrvatske svetinje! (misli: tako što smo potpisali Istanbulsku protiv koje je ta ista Crkva)

kaže: Izgradili smo institucije. (misli: pravosuđe nam je u mp3 al to niko ne kuži)

kaže: Nedostaje transparentnosti. (misli: i nedostajat će)

kaže: Gospodarstvenici svoje domoljublje iskazuju zapošljavanjem, pa se borimo za njih. (misli: odjebite, mi političari smo glavni)

kaže: Sustavnim ulaganjem u znanstvene institucije stvaramo korist za naš narod. (misli: iselite, pa nećemo imat tolko troškova)

kaže: Ne zaboravljamo naše hrvatske interese. (misli: naše privatne interese)

kaže: Posebno ističem potrebu povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske. Moramo im stvoriti pretpostavke za povratak. (misli: ko jebe vas i vaše dolure, sad ćemo mi brojat euriće)

kaže: Naši građani nas smatraju odgovornima...moramo se držati najviših standarada (misli: šifriranje e-majlova)

kaže: Prošlost je pokazala kada smo suočeni s problemima, mi rješavamo problem. (misli: što je vama problem, to je nama povećanje materijalnih dobara)

kaže: Dužni smo graditi politiku po mjeri čovjeka. (misli: pa tako stvorismo Borg).

kaže: Lideri koji služe i slušaju svoj narod, uvijek idu naprijed.
Mi političari nismo vlasnici naroda, već smo tu da mu služimo. (misli: jebote narod, koga briga za sluge i sluškinje, njihovo je da služe proračunu, a ne mi njima)

kaže: Državu utemeljiti, a držati nesretnim njen narod, nikome nije dugoročno pošlo za rukom, rekao je A.Starčević (misli: narod nesretan ja sretan!)

kaže: Danas, 26.05.2018. sjetimo se dana 30. svibnja. Sjetimo se.... bla..bla..bla znanje... blagostanje... prosperitet...to je blagoslovio Franjo Kuharić... tada je rođena hrvatska država... neki su nam ukrali to rođenje... (misli: a mi ga nikad nismo vratili.. ali hoćemo, majketi)

kaže: mi smo Hrvati, budimo ponosni...(misli: kuš, gamadi!!!)

hvala vam...


mrtav ladan reče B (zahvaljujući transparentnosti EU, od jučer mu ne smiješ napisat ime ako ga nisi pitao).. a P (zahvaljujući transparentnosti EU, od jučer mu ne smiješ napisat ime ako ga nisi pitao) mu zahvaljuje... našla krpa zakrpu!!!


Ima li išta gadljivije od HDZ-OVACA... Ima li???

Eno kmečavac nastavio govor... dragi umirovljeni generali, (koje nikad nisam odmirovio, a mogo sam) ...
u jebote, digo čovjek glas u visoki C... draga mladeži....

Sad govori veliki zaštitnik ženskih prava BB (zahvaljujući transparentnosti EU, od jučer mu ne smiješ napisat ime ako ga nisi pitao)...s mekim ć... govori o tijesnoj većini...a za sve je kriv koalicijski partner... proces je težak 2 milijarde kuna (pola milijarde - tj. 500 milijuna sim-tam)...
doprinosimo časti i ugledu HDZ-a...

Mali gradonačelničić (zahvaljujući transparentnosti EU, od jučer mu ne smiješ napisat ime ako ga nisi pitao) iznosi inventuru projekata koji su pred skorom realizacijom (a kaće se realizirat, ko zna, đekna još nije crkla)...Hrvatska će konačno spojiti svoj teritorij... hrvatske autoceste ostaju u hrvatskom vlasništvu (prije su valjda bile u njemačkom??)

postoji volja, znanje i iskustvo, a naša Vlada sve to ima (ta borg je voljan o još kako)...

spojit ćemo Rijeku s Mađarskom (uppsss Austro-ugarskom)


splićo priča o snazi HDZ-a...o želji Franje Tuđmana...o poslu... o žaru sa samog početka... o kolika je naša snaga.. o koliki je naš ulog u upravljanju državom (a tek ulog u njenom pelješenju...) odluka o referendumu (naplatio sam im štandove, da im više ne padne na pamet) .. riješili smo problem...

velikih riječi.. malih djela...

ljudi, nema vremena za gubljenje!!! oštro.... vrlo oštro... zašto... jer nema vremena...bez osvrtanja na rejtinge... vrlo oštro... reći ću i ovo... ne gubim ni jednog trenutka....evo plače...a ovi plješću jer je bolestan...
smrdi karepovac, žnjan je metastazirao...odlučno....brzo i snažno...jer nema vremena...nema vremena...
ova vlada je odlučno krenula u rješavanje...(oformila je borg grupu...)
2020. ćemo zabljesnuti nakon bolnih reformi...(do tada će nas još boliti, jer ovo do sada nije bilo dovoljno)...do zadnjega atoma snage...

HDZ opet koristi Boga u promidžbene svrhe...reče on: Bog vas blagoslovio... (ne reče zašto pristade na IK-u??)

južnjakinja reče: imo vremena, imo vremena, dragi... imo još mladih u ovoj dvorani, nije ovo uvijek ovako bilo, nije bila demokracija zagarantirana, nije bilo blagostanje zagarantirano.. sjećamo se kad smo po traperice morali u trst, redukcije, por-nepor, a danas jedinstveno europsko tržište od 500 milijuna ljudi, a danas ponosna članica unije... članstvo u uniji je najveće postignuće samostalne hrvatske (pa umjesto u mirovinski fond, uplaćujemo milijarde u članarinu EU), EU je izazov i šonsa... imate erasmus plus, imate kartu za željeznicu, imate ribarstvo, imate bankovnu uniju... imamo fondova na raspolaganju...ali hrvatska mora živjeti od vlastitog rada, a vi to možete (zaradite šušku u EU pa se vratite tu je potrošiti)...skrbimo o ometanju kanala upsss signala... skrb o romingu, o izgradnji koridora 5c, 357 milijuna nepovratnih sredstava za izgradnju pelješkog mosta (ups...borg će morat vratiti)...3000 hrv građana su nas posjetili u bruxellesu (od čega ih je 100.000 ostalo radit u EU)...to su noša postignuća, nos europlalramentaraca...hvala predsjedniče... hvalospjev....
spomenula sam žuto svjetlo skepse.. mislim i zalažem se da se jače borimo protiv onih koji lažima uvjeravaju da je život u EU bolji nego kod nas....noš HDZ je snožan... vodi hrvatsku u vrijeme kad je nije jednostavno voditi... odlučna vlost i složan hdz...

ide akademik...poštovani....svih vas 5000 ovdje u dvorani (nekad nas je bilo i 13.000, ali ovdje svi pate od alchajmera tj.) selektivne političke amnezije ili zaborava....sjetimo se 400000 nezaposlenih (sad svi rade u EU)...sjetimo se da se stalno govorilo o tome kako treba gospodarski rast...situacija se dramatično promijenila.. djelomično su mladi napustili hrvatsku, ali se povećala zaposlenost, povećane su mirovine, djeca će dobiti veći doplatak, cijeli niz događaja se zbio, zato mi moramo spominjati postignuća vlade hdz-a (da će djeca tek dobiti dječji doplatak)..kažu da će tiskati novac, izaći iz EU, iz NATA, ukinuti HNB, nacionalizirati banke, ne cijepiti djecu... da (ne sjeća se)...aha, legalizirati uporabu lakih droga, govoriti protiv crkve (mi smo samo potpisali IK).. sjetimo se da je hdz snaga, domoljublje.. ne sjećam se.. aha...sposobnost da ostvaruje svoje planove koje su krvlju ostvarili branitelji... narodnjaštvo.. jest ona snaga koja okuplja pučanstvo i pobjeđuje na izborima... provest ćemo sve reforme ...(sam ne vjeruje u to što govori)... opet dragi Bog...

60 prijava za govore... sad će po 3 minute... demokratski pristup...predsjednik osjeća šušur i poziva one da odustanu od svojih govora (ovi su govorili što su mi bili važni, a vi sad odustanite..)

ona.. kojoj se ne smije reći ime....mi nismo elitistička stranka, naša domovina elita... idem po cijeloj hrvatskoj i pričam sa svima, svi su pametni i kreativni, nama nije mjesto na dnu ljestvice i bit ćemo odmah prvi...pripreme projekata..poduzetništvo..kurikulum...pozdrav mladima ko je još uspio ostati...naši poduzetnici imaju sto primjera slova zakona... država ne ispunjava svoje obveze...kažu, država sve radi da mi poduzetnici ne uspijevamo...država ne smije biti maćeha...
(i ova služi svom narodu)... bilo nas je ovdje 5000 stranka ima 220000... (laže.. pola nas je iskidalo iskaznice)...
Bog je ljude stvorio kao slobodna bića...talenti inovatori mladi znanstvenici jaka Hrvatska...bla...bla...bla

ovi se uhvatili Boga i Crkve ko pijan plota... (a figa im u džepu)

sad govori predsjednica zajednice žena (kojoj se od jučer ne smije reći ime)... govori o programu HDZ-a, jer nema programa Katarine Zrinski... kaže da joj je čast i da će žene podržati statut. (Program zajednice žena je podržavati statut HDZ-a??).. kaže da nije znala otkuda bi krenula, pa je krenula prema mladima (valjda su zato pobjegli)...socijalno osjetljiva vlada odlučila je povećati socijalna prava (ne reče misli li na povećanje naknada za prazne boce na 1 kn???)...hoće smanjiti siromaštvo... (upsss valjda ne misli potamaniti starce..) dolazi iz grada karlovca na 4 rijeke (nismo znali, a relevantno je za 3-minutni govor)...karlovačka županija je opustošena...gdje HDZ kontinuirano pobjeđuje i obnaša vlast...građani nas trebaju... želim vam svako dobro...

P-ev pobočnik iz EU, šalje vjeru i nadu...kojim smjerom mi to idemo...istina je da izazova ima puno...nagomilani problemi prije puno vremena, ako hoćete cijela stara paradigma...onemogućena tranzicija u slobodnu tržišnu ekonomiju, to je klijentelizam...ortački kapitalizam... mali krugovi ljudi (borg).. u bivšem režimu morao si biti član partije da bi prosperirao, (a danas nisi)...to živi i danas...klijentelizam je naš krucijalni izazov i zato nam treba strukturna promjena... to je najvažnije pitanje: želimo li srušiti klijentelizam ili ne želimo... nemojmo se zavaravati... naši članovi očekuju nedvosmisleni odgovor na to pitanje. domoljublje se pokazuje u borbi protiv klijentelizma!!! (ej, čovječe...ovaj ko melem!!! al ako i dalje ostane pobočnik P-a, ništa od posla....badava.....) mi smo HDZ, mi smo pučka stranka, mi se dičimo vjerom naših predaka.... (pa smo potpisali IK)...upravo nam te kršćanske vrijednosti daju snagu... (pa sam potpisao referendumsko pitanje)...ili ćemo srušiti klijentelizam, ili ćemo završiti u ropotarnici prošlosti...

i tako završiše u ropotarnici prošlosti...

26.05.2018. u 14:04 • 5 KomentaraPrint#^

srijeda, 16.05.2018.

Freš o snajki, a ja o ZET-u

Apropo najnovijeg događaja, kada je vozač ZET-a prikliještio vratima dječja kolica, niti od jednog novinara, niti od jednog medija, niotkuda, nismo dobili drugu stranu medalje!!! Pa kakvo je hrvatsko novinarstvo??? Krši elementarne postulate novinarstva, a ima povlašten porezni pdv-status upravo zbog objektivnog informiranja javnosti. Da se mene pita, ja bih da se svim medijima lupi puna stopa pdv-a, jer dezinformiraju javnost plasiranjem polovičnih informacija iz kojih mi, korisnici tih usluga, ne možemo spoznati istinu.

Gospodo novinarčići,

zašto niste istražili zašto je vozač zatvorio vrata? Pa zar mislite da bi itko normalan zatvorio vrata da bi zgnječio kolica? Jeste li pitali vozača njegovo viđenje stvari?

Svakodnevno se vozim autobusom i svjedok sam toga da vozač zatvori vrata i krene, dakle mora gledati lijevo u nadolazeći promet, kad mu pristupe putnici, koji su ušli na srednja vrata, kroz bus se dovukli do vozača na prednja i traže kartu za 4 kn. Ovaj jadničak em pazi na promet, em trga kartu, em naplaćuje... I zar bi on još mogao i gledati da je netko u zadnjoj sekundi uvalio kolica prije nego što su se vrata treskom zatvorila? Ne kažem da je tako bilo, ali to je realno moguće i da bismo mogli suditi vozaču, moramo imati cjelovitu informaciju. A ne igrati se tako tuđim životom i poslom!

Najlakše je apriori osuditi!

16.05.2018. u 19:15 • 6 KomentaraPrint#^

subota, 12.05.2018.

MVP

Postavljam pitanje, koje bi svaki stručni novinar postavio danas ministrici vanjskih poslova:

Gospođo ministrice,

hoćete li uputiti diplomatsku notu Republici Austriji zbog šikaniranja hrvatskih građana na tlu Republike Austrije, odnosno EU, u uvjetima kada Republika Hrvatska, kao članica Europske unije, plaća Europskoj uniji ogromnu članarinu, kako bi koristila 4 temeljne slobode EU: protok LJUDI, kapitala, roba i informacija?

Mislite li vi da ja izdvajam ogroman porez, od kojeg se plaćaju bjelosvjetski hohštapleri u Europskoj uniji, zato da bi hrvatski građani bili šikanirani kako se kome ćeifne???

Gospođo ministrice,

ukoliko ne pošaljete diplomatsku notu, jeste li spremni dati ostavku?

12.05.2018. u 18:53 • 5 KomentaraPrint#^

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga



MyNetSoul has a goal
be great...not to be small

Linkovi

Travanj 2020 (5)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (1)
Studeni 2018 (1)
Listopad 2018 (2)
Rujan 2018 (2)
Srpanj 2018 (3)
Lipanj 2018 (3)
Svibanj 2018 (5)
Travanj 2018 (6)
Ožujak 2018 (5)
Veljača 2018 (2)
Siječanj 2018 (3)
Prosinac 2017 (2)
Studeni 2017 (4)
Listopad 2017 (2)
Lipanj 2017 (1)
Ožujak 2016 (1)
Svibanj 2012 (1)
Listopad 2009 (1)

Dnevnik.hr
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr