muirgheal

četvrtak, 24.04.2008.

Lucky bastard

Poslije nebrojenih zgoditaka na lutriji i svakodnevnih nagrada kao deset tisućiti ili sto tisućiti ili devetsto devedest devet tisuća devetsto devedeset deveti posjetilac te i te stranice ovih dana dobih i Microsoft Winning Notifcation štoćereći od samog svevišnjeg microsofta a kontaktirao me je gospodin Dr.Gerri Rockwell, MICROSOFT E-MAIL LOTTERY PROMOTION COORDINATOR, osobno, direkcione svojom elektroničnom poštom s adrese (da, da nesebično ću je podijeliti sa svekolikim pučanstvom): "rocgerri@aol.com"


ovi spameri su svakim danom sve veci kreteni



Poslije točno tri godine nazovi bloganja nije tako ni loše.
- 00:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 16.04.2008.

doviđenja iskrcajte se

Image Hosted by ImageShack.us


Još jedan prođe show, uzburkan kao more... Pošteno umorna od dvotjednog odmora uspjela sam pogledati Croatia Boat Show na sam dan zatvaranja. Volim gledati brodove i uopće nemam grižu savjesti što si takvu poslasticu ne mogu priuštiti ni u najluđim snovima. Čula sam da je Ban o tom problemu rekao: "I Mona Lisu volim gledati a ne mogu si ju priuštiti!" …a kad bi mi se slučio desaj da jedno dva-tri puta osvojim španjolsku novogodišnju lutriju kupila bih si ovu bebicu:


Image Hosted by ImageShack.us



...Ali kako sam ja jedno skromno ljudsko biće ne bih uvrijedila ni kad bi na poklon dobila neku od ovih:


brodica gumi 1 gumi 3 gumi 3


Pri vezu potonje ljepotice instalirana je skulptura, i na ovaj način iskazujući poštovanje legendi našega mora:


Image Hosted by ImageShack.us


Na tabli piše:



Monachus monachus, na latinskom sredozemna medvjedica ili morski čovik kako ga još nazivaju.

U staroj Grčkoj Monachus je bio pod zaštitom Posejdona i Apolona, zbog njihove ljubavi prema moru i suncu.

Jedni od prvih novčića kovani oko 500. god. pr. Kr. Prikazuju glavu Monachusa, bića koje je postalo besmrtno spominjući se u djelima Homera, Plutarha i Aristotela.

Pomorci i ribari vjerovali su da vidjeti Monachusa kao se igra na morskom valu ili u dokolici leži na plaži jest znamen dobre sreće koja će blagosoviti njihovu plovidbu.




Zanimljive stvarčice potrebuju orači morskih brazda: desalinizator; rezač i bacač srdela za big game tuna fishing; genijalna vrša na sklapanje još genijalnijeg obrta "Trapula", samonapuhujuća splav za spašavanje; espreso aparat za kavu - ali ne bilo kakav ;) ...posuđe; zatim dodatna oprema za veće jahte. Manjih brodica, po mjeri (hm...) pučanstva je bilo jako malo a i to malo je uglavnom bilo skembano u ćošak kao ovaj "proudly made in Finland" brodić. To me je podsjetilo na morskog vuka, istinskog ljubitelja mora i vjetra u krmu, čija definicija glisera glasi "750 konja i jedan magarac":


Image Hosted by ImageShack.us



Bilo je još brodova koji mi se nisu svidjeli kao ovo metalik čudo ili ova karbonska jedrilica, vjerojatno izvrsnih performansi ali opiturana u slavu trećeg rajha, ili ova jahtica koja mi užasno nestabilno izgleda...ili ovaj čudnovati brodaš. A ovo je najbolji pogled koji sam uspjela dobiti na zvijezdu sajma. Za mene osobno, zvijezda je bila pasara povišću pritrujena:


Image Hosted by ImageShack.us



Na kraju pronađoh i brod koji si pripadnik srednjeg staleža u Hrvata može poštenim radom priskrbiti:

Image Hosted by ImageShack.us



prilog:
-Udaljavajući se od onog karbonskog čuda, taman sam mislila kako mi crvena boja i nije neki izbor za jedrilicu, kad ugledah ovaj beneteauov dijamant. Nažalost, nije bilo dovoljno prostora da je u cijelosti uhvatim skromnim aparatom svoga mobitela

-Kad se popneš na brdašce (tj. na mostić preko pješačkog prelaza na Rivi), stavi ruku na srdašce pa pogledaj prema Marmontovoj ili prema moru.
- 23:54 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

eXTReMe Tracker
Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje