Počela je sezona crijemuša ili medvjeđeg luka koji mu je drugi naziv. Volim medvjeđi luk, ma volim sve što se lukom zove, poriluk, bijeli luk,... I tako mi je supruga jučer zdilala dobru količinu medvjeđeg luka, pa će ovih dana biti na meniju u svemu i svačemu. Eto za doručak je bio sitno nasjeckan u skutu od kravljeg mlijeka, te je dobivena smjesa malo jače pokapana sa domaćim maslinovim uljem, čisto da smjesa bude mazivnija. Nekako mi uz namaz najbolje išla lepinja iz lokalne pekare. Pišem ovo nekoliko sati poslije doručka i još se zadovoljno smješkam, sit i sve ovce na broju :) I kako volim uživat u hrani, jedva čekam ručak, špinat sa krumpirom i pržene srdele. I kakav bi to špinat sa krompirom bio bez medvjeđeg luka. Kućom se šire mirisi i meni već sline cure i koncentracija mi pada. Vrijeme je za aperitiv :)
Skoro zaboravih. Danas će se napraviti i pesto od medvjeđeg luka i lješnjaka, pohraniti u frižider i u sljedećih nekoliko dana će biti upotrebljen zabručak uz špagete ili tagliatelle.
I sada više ne mogu ništa drugo nego napisati mmmmmm i navaliti na ručak.
Ne zaboravite: Za luk je potrebno dvoje :)
Oznake: medvjeđi luk, crijemuš, pesto

