/*oglasi*/#FLASH_AD{display:none}[id^="banner"]{display:none} [id^="topl.inside"]{display:none}[id^="igre_toolbar"]{display:none}[id^="blog_slider_box_toolbar"]{display:none}/*kraj oglasa*/

morska osa

29.09.2010., srijeda

VALENTINA

Valentina ima jagodice od kojih se grade mostovi.
Njena baka bi možda isprela žitnice da je imala vremena za trantinčice pored bunara.
U svakom slučaju, autentičnost joj se ne može osporiti,
kao ni činjenica da je šminka izmišljena za manje vrsne fizionomije,
kako je u jednom eseju tvrdio Baudelaire.
Valentina je iz mog kvarta i ona uvijek ima dugu kosu kao one Indijanke iz američkih romana,
pa joj stoga moramo namjeniti ime koje nema veze s kosom, ali ima veze s egzotikom skalpa.
Valentina the obraz.. onaj koji se ljubi ljepljivo poput školjki među prstima.
Ne smijete ju kušati bez provjeravanja alarma.
Ona miriše na crvenu krv svojih usana.
Sada je jedna od onih žena o kojima se ispredaju predaje u novini malograđanskog kolapsa vrijednosti,
a zapravo, S Valentinom na kavi nisam čula nijedan trač,
nijednu objedu, ni jedan lapsus malograđanske šetnice s vukovima.
Kako u strahu od istih strahujem od kava u gradu,
jedva da sam se primorala na pothvat šetnice.
I od svega ostala je:
Valentina je muzika koja kroz Cesarčevu prolazi zagrljena s bratom..
Koliko bih puta tako zgrabila Anu da me njene mećave nisu držale metrima razdaljine...
Ona je pionirka. I svira klavir koji je teško razabrati od njenih jagodica.
Kako su Asteci prošvrljali po blatnjavom skutu naših geografskih totema znala bi možda objasniti, prebirući zrnje, njezina baka.
Kako- pitanje je sljedeće pjesme.. jer, zaista o Valentini znam toliko koliko stane pod jednu osnovnoškolsku kišu protiv koje smo se branili osmijehom neusiljenih, rogobusnih krošanja Zibelske uzbrdice..
- 22:15 - Komentari (13) - Isprintaj - #

28.09.2010., utorak

SUZANA

SUZANA VLADA SVEMIROMKad sam prvi put vidjela Suzanu davne 2000.- te, nakostriješile su mi se kosti ispod kože.

Sjedila je u našoj trpezariji, a ja sam odabrala kauč u dnevnoj sobi, jer nju naime, za prvi put, treba promatrati iz daljine.

Mnogi bi rekli s distance. Jer zaista nemoguće je procijeniti hoće li vas ugristi. Njena tamnoljubičasta put njegovane pantere,

smeđa suknja koja otkriva toliko da ne daje pristupa, ili oni divni nokti koji šamaraju zrak s cigaretom po licima prisutnih.ZAPRAVO ONA JE NEPRISUTNAjer čovjek ne zna u kojem točno trenutku da povučeš granicu kad ćeš je prestati slušati jer naprosto si osuđen na svoje oko koje te izdaje. To se ispočetka desi svakomu u prvom susretu. A kada počneš slušati ne možeš se ne izgubiti jer Suzana vlada šarmantim digresijama, pa na kraju ostaje važno da je Suzana tu.SUZANA JE ZNAK STOPKada bi je čuli kako je dobra u vožnji, tim silnim slalomima međuljudske komunikacije, shvatili biste da ste pred znakom Stop.

Iako brbljiva do mjere neizdržljivosti, Suzana uvijek šuti kao zabetonirani cement ispred svatovskih vrata. Ako ste čuli sve, znači da vam nije odala ni jednu potankost kojima se tako spretno služi. U centru pažnje, malo je za Suzanu. Ponuditi će vam iluziju da ste na vrtuljku i da cijeli svijet kruži oko vas kao naranča u konzumentskom istovaru iz košare slada. U takvim momentima, ne smije se pričati, jer ipak, Suzana vozi.ŽENA NIKADA NIJE NA KUŠNJINekada sam gajila i misli da je bezobzirna, kao i sve glasne ženske pojave, ali Suzana plače kao miš i onda plače, i plače.. dok ne uzdigne grivu.( Suzana je lav po horoskopu. ) Tada pješaci ginu.

Otpremiti će je u sarkofagu, pa volim često zapaziti da je ovdje slučajno zalutala. Zato je dobro da je Suzana tu.SUZANA JE TOPLA ČOKOLADA S ŠLAGOMkoju se ne smije kušati zbog dijete. Suzana je tvornica čokolade. Njezino koljeno je čisti nektar kakaovca i kofeina.

Ako dulje gledaš, učiniti će ti se da si na polju s beračicama pamuka i da se tamo negdje dalje prostiru sletovi kakaovca u igri pred svojom kraljicom. Lupne li koljenom, vibracije podignu meku, mirisnu zemlju i vrate joj žestinu u put. Iz nje se cijedi čokolada. Čokolada ima svojstva svakovrsna, stoga bi trebalo prilijepiti na etiketu bombonjera ipak: Oprez!SUZANA NIJE IZ RODA MAČAKAiako bi ona često voljela misliti da je tako. Smiješna je kad priča o feminizmu i drugotnoj ulozi žene u muškom svemiru.

Tada je poželim pljusnuti. Kao da bi ona nešto o tome znala. Jednom me skoro uvjerila. Verbalno. Onda je opet promatram, i riječi prestaju važiti. Suzana ima samosvojni muški remen oko svog raspela. I zato je sad u sukobu. S svojim suzama. Ona naime više mrzi svoje suze, nego ikoji čin svog tijela. Samo još uvijek to shvaća samo teoretski. Suzana je rođena da se smije s zvijezdama samodopadnosti markantne, nježne moći i da drugi uživaju u njenim rođenjima.PUSTITI ĆEMO JE DA MUČI O TIM SUZAMANaime i ona ima pravo da malo odspava, ali slutim da će se mašinerija ogrlica, La Perlinih grudnjaka, krijesničjih noći, vrtoglavog struka, mekonepčane muzike govora uskoro pokrenuti. Suzana je skupa, skupa je kao svaka njena suza i ona će sve to naplatiti kad joj dosadi voljeti mačke šampionke. Vidite, Suzana je slika bez okvira. Ona putuje u ruke najsretnijih . I dok tako sada drži sebe u šaci izmamljuje mi slatki osmijeh.( Ona je toliko svoja, da joj se uopće ne smije dopustiti da barata sa sobom.) Dakle, osmijeh, onaj kao novorođenče dok spava, jer ćemo opet šutjeti kao zaliveni ne dajući si prostora da propustimo minut Suzane.p.s. ovo je tek skica za pjesmu, Suzana zaslužuje mnogo više riječi..
- 15:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Kolovoz 2012 (14)
Srpanj 2012 (11)
Lipanj 2012 (7)
Svibanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (3)
Siječanj 2012 (1)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (4)
Rujan 2011 (2)
Kolovoz 2011 (4)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (7)
Svibanj 2011 (5)
Veljača 2011 (7)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (4)
Rujan 2010 (2)
Srpanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (3)
Kolovoz 2009 (4)
Srpanj 2009 (5)

Opis bloga

Linkovi