morfinini experimenti

20.05.2007., nedjelja

OPERACIJA

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Točno ovako će izgledati jedna operacija sutra a u rukama ljudi u zelenom bit će moj dragi kojeg čeka operacija Ahilove tetive. Lagala bih samu sebe kad bih rekla da nisam zabrinuta, jer jesam i to jako... Ne zbog straha da nešto neće ispasti dobro (mada se u našem zdravstvu svašta može desiti) lud nego zato što nas je uvijek strah kad su u pitanju naši najdraži, čak više nego za sebe same. Svjesna sam da je to rutinska operacija koja se izvodi pod lokalnom anestezijom ali sam isto tako svjesna mukotrpnog oporavka poslije nje jer sam i sama prije točno godinu dana „zaradila“ šestotjedni gips i nadala se da ću, kad mi ga skinu, trčati zelenim poljanama smokin ali nije bilo baš tako idilično. puknucu Boljelo je više nego svih tih duuugih 6 tjedana a natečeno je bilo još prilično vremena. Bila sam cijelo to vrijeme ovisna o pomoći mog dragog koji me je kupao, tj. pomagao mi da uđem i izađem iz kade, vozio na fizikalnu terapiju i kontrole, trpio moju nervozu, jer čovjek je sposoban samostalno obavljati svakodnevne rutinske poslove i kad je zdrav ne primjećuje koliko to energije iziskuje a kad se mora oslanjati na tuđu pomoć postaje razdražljiv jer ne može sve biti kad i kako smo mi zamislili.headbang Sad je red na meni iako nikad nisam poželjela da mu to na ovakav način vratim. Sutra dok ga budu operirali ja ću biti tako blizu a tako daleko, nekih kilometar zračne linije a moje molitve i pozitivne misli bit će usmjerene na blisku budućnost jer za 3 mjeseca očekujem da u trenutku kad budemo otvarali prvi ples moj dragi mene čvrsto primi i da mladenka zaleprša po podiju… ne moramo ni dobiti aplauz, samo da on meni otpleše taj valcer.
- 21:09 - Komentari (20) - Isprintaj - #

08.05.2007., utorak

FLORES, FLORES

Ničim izazvana i niodkoga prozvana napravila sam malu listu mog omiljenog cvijeća ali pošto to ne može stati u jedan post odlučila sam se napraviti to u nastavcima pa ću vam danas objaviti par cvjetuljaka iz reda Liliiflorae od kojih neki imaju i ljekovita svojstva ali je danas njihova primjena ograničena na samo pojedine biljke iz ovog roda koji ima puno porodica. Iako je ovo botanička terminologija vjerujem da su vam sve biljke poznate nekima čak i drage a meni su neki predstavnici posebno mili a druge sam tu stavila jer tu po svojoj prirodi pripadaju pa ih je zgodno spomenuti.

Tulipan ( Tulipa vrste) nema značajnu ljekovitu primjenu ali je meni prekrasan cvijet u svojoj jednostavnosti i ne mogu im odoljeti cerekkad u proljeće prođem pokraj tržnica gdje se pojave ranije nego u mom vrtu i buketić obavezno završi u vazi. Najdraži su mi dok su zatvoreni i nekako stidljivo nagovijeste dolazak svojih cvjetnih nasljednika u narednim ljetnim mjesecima.
Iris ( Iris pallida) u raznolikim bojama svojih cvjetova mami poglede na dostojanstvenu stabljiku koja se kočoperi u još uspavanim vrtovima koji čekaju toplije zrake sunca. Ovaj cvijet ipak više volim u svom prirodnom ambijentu jer mi u vazi gubi dio svoje čari. Nekada se njegov podanak koristio kod bolesti zuba u obliku praškovamouthwash ili u obliku čajeva kod plućnih bolesti.
Ljiljan ( Lilium candidum) je zapravo bijeli ljiljan koji je po vrtovima najčešće zastupljen i koji cvjeta oko Sv. Ante u lipnju i njegov miris u predvečerje puni naše nosnice a ako zagnjurimo nosić u njegove prašnike dobit ćemo lijepi intenzivno žuti trag pa ako neko voli intenzivnije boje eto mu ekstravagantne šminke.smijeh Osobno mi je njegov miris u zatvorenoj prostoriji prejaknut pa ga izbjegavam u rezanoj formi a još jedan razlog je i to što su mi draže egzotičnije vrste u jarkim bojama. Nekada se njegova lukovica koristila kod opeklina a cvjetovi i danas imaju primjenu u obliku alkoholnih ekstrakta, najviše u industriji mirisa iako su se nekad koristili i kod bolesti ušiju ili maternice.
Zumbul ( Hyacinthus Orientalis) mi je drag u svim bojama a njegov miris me uvijek podsjeća na Uskrsno vrijeme kad se u mom kraju na Uskrsni ponedjeljak ili kod nas poznat i kao Vodeni ponediljak, mladići koji dođu u kuću djevojke koja nije udana s namjerom da je „poliju“ ( pošpricaju parfemom ili oni malo bezobrazniji zaliju bokalom vodepuknucu) kao „zahvalu“ se zakite tim cvijetom, oni koji imaju više cvjetova na reveru jasno je da su bili kod više cura i samim tim da su veći frajerismokin. Ljekoviti značaj baš i nema osim ako je kod tih momaka koji u svakoj kući nešto popijupartynjami izazvao triježnjenje svojim mirisom ili pak djelovao kao emetik (sredstvo za povraćanje) i istom pripomogao ali to nije znanstveno dokazanorofl.
Đurđica ( Convallaria majalis) je otrovna biljkanaughty ali mora se priznati da je lijepa sa svojim zvoncastim bijelim cvjetićima koji opojno mirišu i pravi su ukras sa svojim tamno zelenim listovima, velikim naspram majušnih cvjetića. Biljka je ljekovita i koristi se u liječenju srčanih bolesti jer regulira njegov rad i tonus, a nekad se koristila i kao diuretik te kod glavobolja dok je danas za te namjene prevaziđena.
- 23:12 - Komentari (14) - Isprintaj - #

04.05.2007., petak

PJESMICE

Dobih zadatak od Snoopyshistice još prije nekoliko dana ali na blog svratim samo brzinski, pogledam ima li kod vas što novoga, pročitam neki vaš post- ako je kratak, pa se usput ispričavam na nekomentiranju nepročitanog. Nadoknadit ću ja to već…
Dakle, trebala bih odabrati 5 svojih (mislim ne baš svojih) pjesama.
Sad da l` su baš ljubavne…?!
1.

2.

3.

4.

5.


Ako me pitate zašto te pjesme i tim redosljedom i pobogu- TO slušaš?!eeklud
Svaka ima posebno mjesto u mom uhu koje se širi proksimalno i distalno prema mozgu koji odašilje signale mom srčeku da se neki osjetilni moment(i) dogodio dok je u podlozi svirala ta pjesma (ne nužno emotivne prirode)...
1. je kao i mnogima nekakav lightmotiv i šab me gabri...smokin
2. me vrati u rano djetinjstvo kad se to vrtilo i ostalo mi u uhu do dana današnjih...bang
3. e ovo je asocijacija na već malo ozbiljnija vremena srednje škole i prve jutarnje (one oko 3-4) pijanke nekako baš uz ovu pjesmu koja je znala biti draga i pojedinim simpatijama...zaliven
4. grupa koja mi se u osnovnoj uvukla u "fonoteku" a sad ju poslušam iz čisto nostalgičarskih pobuda...dead
5. ...ah...cerek
- 23:17 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (3)
Travanj 2007 (1)
Ožujak 2007 (5)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (4)
Prosinac 2006 (4)
Studeni 2006 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Experimentiram i (e)laboriram


Photo Sharing and File Hosting at Badongo.com

Photo Sharing and File Hosting at Badongo.com

Photo Sharing and File Hosting at Badongo.com

Photo Sharing and File Hosting at Badongo.com

Photo Sharing and File Hosting at Badongo.com

Photo Sharing and File Hosting at Badongo.com





vas je trenutno na mom blogu









Free Hit Counters
Free Hit Counters






WeatherReports.com



Fotografije u najvećem broju preuzimam sa sajtova koji ih imaju, dakle nisu moje vlasništvo niti želim da neko to pomisli. One koje su moje, vjerujte mi, prepoznatljive su. :)