Preuzimanje Eura tjerat će nas na odgovornost i disciplinu - Sve moguće gluposti.. - Blog.hr


Liburnia Rivijera Hoteli - za idealan odmor zimi



Jedno od najatraktivnijih mjesta na Jadranu, pa i šire. Opatija... oaza mira, idealna za opuštanje. Prepustite se djelovanju blage klime, čistom zraku, moru i suncu i otkrijte sami zbog čega je od davnina Opatija omiljena.

Tijekom čitave godine Opatija plijeni specifičnim ambijentom i raznovrsnim atraktivnim sadržajima.




Hoteli su smješteni u neposrednom centru te na samom šetalištu uz more “lungomare” s pogledom na cijeli Kvarnerski zaljev, kategorije od tri do pet zvjezdica. Odlična pozicija svih hotela pruža mogućnost obilaska grada bez vaših limenih ljubimaca, koje možete ostaviti na hotelskim parkiralištima ili u garažama.

Komfor i ugodna atmosfera, profesionalnost, ljubaznost i uslužnost osoblja te nezaobilazni gastronomski užici i delicije ovog podneblja vrhunac su svakog dobrog odmora. Bilo da ste gost ili slučajni prolaznik, u svako doba godine možete pronaći doživljaj po vašoj mjeri.

Ako vam nije do snijega uvjerite se da je u Opatiji i zima lijepa: učinite nešto za dušu i tijelo.




Liburnia Riviera Hoteli u nekoliko svojih vodećih kuća nudi brojne tjedne i vikend wellness programe koji sadrže razne vrste masaža, tretmana i beauty programa za žene i muškarce. Da ne zaboravimo bazene s grijanom morskom vodom, whirlpoole, solarije i saune. Ako ste više sportski tip zaustavite su u fitness centru, zaigrajte stolni tenis ili jednostavno prošetajte Opatijom.

Sve to upotpunite sudjelovanjem u veseloj i maštovitoj animaciji za djecu i odrasle.

U restoranima, tavernama i kavanama očekuju vas nezaboravni gastronomski doživljaji ali i uvijek nasmiješeno i ljubazno osoblje.

Odlučiti se možete i za posebno kreirane pakete s cijenama i do 50 posto nižim u hotelima Ambasador, Admiral i Kvarner. Pročitajte više o tom.




I na kraju, godinu možete završiti u dobrom društvu s lijepim mislima u Opatiji okrunjenoj blagdanskom rasvjetom. Hotelska predvorja s adventskim svjećicama i ukrašenim borovima, svečano blagovanje uz zveckanje šampanjskih čaša u ponoć.
Tradicionalno nezaboravni dočeci u Liburnia Riviera Hotelima uz novogodišnju večeru, muziku, šampanjac, cjelovečernji program i brojna iznenađenja.

Izbor je tu, a odluku naravno, prepuštamo vama!




mobiBLU Cubisto




Tvrtka mobiBLU izbacila je jeftinijeg nasljednika njihovog kockastog medijskog svirača imenom Cube2. Ime nasljednika je Cubisto, a pored identičnog dizajna zadržao je i iste memorijske kapaciteta (1 i 2 GB). Ono što je promijenjeno je kolor LCD koji je sada monokromatski, te baterija koja sada umjesto 10, daje samo osam sati sviranja.

Podržani su formati WMA i PlaysForSure. Cijena uređaja, ovisno o kapacitetu u SAD-u je 90 ili 110 dolara.

Pierluigi Collina se vraća u nogometne vode




Pierluigi Collina, jedan od najpoznatijih sudaca imenovan je savjetnikom udruženja nogometnih sudaca Italije, priopćio je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Luca Pancalli. Collina se povukao iz nogometa 2005. nakon 28 godina sudačkog staža. Jedan od razloga je bila starosna granica, kao i kritike upućene na 800.000 eura vrijedni sponzorski ugovor s njemačkim Opelom. Poznati talijan će asistirati glavnom sudcu Cesareu Gussoniju, što znači da će zajedno odlučivati koji će sudac suditi na kojoj utakmici. -Priprema sudaca je podjednako važna kao i određivanje tko će suditi na kojoj utakmici- izjavio je Collina kojeg mnogi pamte po ćelavoj glavi i nemilosrdnoj kontroli. Smatra se da je njegov najveći trenutak obilježilo suđenje finalne utakmice između Brazila i Njemačke na Svjetskom prvenstvu 2002., izvještava FENA.

Sve moguće gluposti..

četvrtak, 04.01.2007.

Preuzimanje Eura tjerat će nas na odgovornost i disciplinu


Želite li više posjete na svoje blogove ??

...kažu vodeći ekonomisti Slovenije.

Dušan Mramor

"Uspješno preuzimanje Eura ne znaći kraj našeg djelovanja na tom području, pa i godišnji odmor za uređivanje slovenske ekonomske politike.Znači naprosto početak ozbiljnog rada, opozoravaju ekonomisti. Ako vladi ne uspije,može se dogoditi da sve prednosti koje donosi uvođenje Eura naprosto nestanu. S time bi gospodarstvo palo još na nižu razinu od ove na kojoj se sada nalazi s tolarjem.Poznato nam je nekoliko primjera, gdje su države doživjele takav udarac" rekao je ekonomist Dušan Mramor.
"Ulazak u područje Eura donosi sa sobom sve prednosti, koje su se spominjale zadnje tri godine.Neke od njih su realizirane nakon dvije i pol godine rada sa ERM2.No, rezultati će biti vidljivi jedino ako bude vlada razumjela svoju ulogu i napravil sve da bi ju dobro i izvela" dodaje Mramor.
"Dio makroekonoske politike, koju je do sada odlično vodila Banka Slovenije, morat će nadomjestiti s dugčijom ekonomskom politikom.Morat će i dalje prilagođavati ekonomski sistem.To zahtjeva ogromnu disciplinu, znanje i političke, jako teške odluke" završio je Mramor i dodao da je Slovenija na duge pruge s Eurom ipak u plusu.


Jože Mencinger

Ekonomist i nekadašnji rektor ljubljanske univerze Jože Mencinger ocjenio je, da zapravo "euforija nad postignutim" nije potrebna. To je objasnio s time, da kao i druge stvari u zadnjih 15 godina, ni ovome nisu mogli pobjeći.Kako su preuzeli Euro tako će sada morati preuzeti i novčanu politiku Europe.
"U sadašnjoj euforiji nismo uvidjeli da sa preuzimanjem Eura znači i preuzimanje monetarne politike Europe, pa tako i prilagođavanje europskom prosjeku i pogotovo "velikima". S time je Slovenija konačno i izgubila zadnjek atributa nacionalnog gospodarstva.( čitaj tolar ! ) Sada smo više "republičko" gospodarstvo, od prije, kada smo počeli stvarati nacionalno gospodarstvo" ocjenio je najbolji ekonomist Slovenije Jože Mencinger.
Mencinger priznaje,da s ulaskom Slovenije kao jedine nove članice EU u područje Eura, gospodarska politika i promjena gospodarskog sistema, koji su bili temelj na sporom "jurenju", odbijanju fraza međunarodnih financijskih institucij i kočenju kod prodaje nacionalnog blaga, bili su odlični temelj za popunjavanje zahtjeva sa strane EU.


- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICE



Click Here for Free Traffic!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Free Website Counters
Posjeta


Image Hosted by ImageShack.us

ARHIVA STRANICA

Hosted by ImageShack.us
ČITAJTE NAS



Što je sve moguće
Sve i svašta
Kupnja stana-što je potrebno sve znati
Manekenka u usponu
Što je sve moguće
Sve moguće gluposti
OnLine igrice
O dijabetesu- ENG
Savjeti o osiguranju- ENG
Sve o zdravi kosi- ENG
Sve o budgetu- ENG
Novac u "kući"- ENG
#1 svjetska banka-HSCB- ENG
Prostor ljubavi- ENG
EURO Banka- ENG
Umjetnost kao ljubav- ENG
Internet zarada- ENG
Besplatni WEB- ENG
Motoristi-OVDJE- ENG
Svjetski poznati gradovi- ENG
PC GAMES- ENG
Mršavimo !! -ENG
HOME Alone- ENG
Posuđivanje novaca- ENG
OnLine Games 2- ENG
Savjeti za igranje igrica- ENG
Internet zarada 2- ENG

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr





ŽELITE OSOBNO KOMENTIRATI UREDNIKU - pošaljite mail



Tradicionalna juha za odabrane


Ekstremno desničarska karitativna organizacija ne smije siromašnima posluživati juhu od svinjetine jer je riječ o diskriminaciji muslimana i Židova koji zbog vjere ne jedu svinjetinu.

Sudac Christian Vigoroux iz francuskoga ustavnoga suda presudio je u petak navečer da je takvo darivanje u organizaciji skupne Solidarite des Francais prijetnja javnome redu.




Vigoroux je potvrdio odluku pariške policije koja odbija karitativnoj organizaciji dati dozvolu uz tvrdnju da bi juha od svinjetine mogla izazvati gnjev potencijalnih korisnika.

U Francuskoj živi više od pet milijuna muslimana i šesto tisuća Židova, a islam i judaizam ne dopuštaju konzumiranje svinjetine.

Vigoroux je rekao da organizacija Solidarite des Francais, što znači Solidarnost Francuza, "jasno pokazuje diskriminatornu nakanu".

Solidarite des Francais jedna je od nekoliko organizacija koje su zadnje četiri godine dijelile porcije te juhe diljem Francuske.

"Juha od svinjske masti tradicionalno je juha sirotinje jer kompletno zadovoljava prehrambene potrebe", kaže Bruno Le Griel, odvjetnik organizacije Solidarite des Francais i dodaje da nijedan musliman ili Židov nije bio prisiljen jesti tu juhu.



CURRENT MOON




ŽELITE OSOBNO KOMENTIRATI UREDNIKU - pošaljite mail





< siječanj, 2007  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2007 (5)
Prosinac 2006 (7)
Studeni 2006 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv