Linkovi


Blog.hr
Blog servis

www.hrvatskipravasi.hr
MAGLA
BEČ
BUDIMPEŠTA
BEOGRAD
BRISEL
???????????????
Guske u magli ??????
Ma neeee !!!!!!
To Hrvati traže novi
JARAM

Mladen Jose Barbina ( Šepić)

31.10.2011., ponedjeljak

Empatija

Iznevjerila si i otišla
a onda si spoznala da si se ti, koja si prevarila, prevarila
vratila si se
i ja koji sam bio prevaren
ja bijah sretan što si se ti, koja si prevarila , prevarila
a onda spoznah kako mi se mučnina izazvana tvojim odlaskom......
............tvojim povratkom umnogostručila
I bijaše mi na neki način gore tvojim povratkom ....
.............nego tvojim odlaskom
Sve vode ovog svijeta ne mogu isprati tu gorčinu.....
........ma koliko cukra u njih stavili
Ja znam
Oboje bi radije, sada, da se to nije ni dogodilo..........
Oboje bi se radije, uz prigušeni vrisak, trgnuli iz ružna sna
Ali ne, to nije moguće........
Sjena se nadvila nad nas
Tolike su godine otišle u pizdu materinu
Tolike su godine otišle u vjetar
Ono što sad osjećam gledajući tebe je ono isto što osjetih,
............jednom davno, pogledavši preko neke ograde,
............s druge strane koje – bijaše velika dubina
I nije stvar u „ometanju posjeda“
Ne, nije stvar u „ometanju posjeda“
Stvar je u mučnini izazvanoj – nepovratno izgubljenim vremenom
Vremenom koje se ni na koji način ne može povratiti
I to je zapravo definicija – „uvrede“
...................
Barba

- 21:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bez naslova

Poštuj sve što je živo
Svaki oblik živog
Muhu i slona
Poštuj i ono ne živo
Kamen, vjetar, vodu
Sve je to djelo istih ruku
i sam si umješan iz iste gline
Poštuj,............ dakle,................sebe

- 20:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.10.2011., subota

Adio Moamer !

Adio Moamer !
Ne govorim španjolski ali usudit ću se parafrazirat jedan poklik iz filma o Emilianu Zapati ;
„Moamer e morto, eviva Moamer“.
Socio-ekonomski, antropološki, povijestno gledano idealan je oblik vladavine – poštena diktatura. Može se reči kako to još nije viđeno na svjetskoj sceni jer........... čovjek je takav. Čak su i oni najdobronamjerniji malo „krvavi ispod kože“. Ipak, meni znana povijest bilježi likove koji su barem težili idealu te mu, poneki od njih, bili sasvim blizu. Jedan od njih je svakako bio Moamer el Gadafi.
Iz života znamo kako je ne moguće udovoljiti svima. Uvijek netko bude prikraćen ili zapostavljen. Tako je čak i u obitelji a kamo li ne u narodu. Neki puta treba i stati na nečiju glavu ne bi li se išlo dalje. I upravo to je oživotvorenje surove maksime kako „cilj opravdava sredstvo“. Često je nuždno autoritet podkrijepiti, pa i nasiljem. I Pukovnik se toga nije libio. Ali, iz svega što znam, mislim kako je to ćinio u interesu povjerenog mu naroda.
Od Starozavjetnih proroka najviše volim Siraha. U Knjizi Sirahovoj piše ; tko sina svog ljubi taj šibe ne štedi. Ima li veće ljubavi od očeve spram sina ?Neka se ne uvrijedi niti jedna majka ali očeva je ljubav nešto sasvim drugo, nešto nespoznatljivo onom tko nije na koljenima držao vlastita sina. Slična je ljubav resila Moamera spram njegova naroda. Bio je dobar kormilar. Imaše čvrstu i darežljivu ruku. Iako ga nazivahu ekscentrikom ne slagah se s njima. Njegovo kršenje normi i licemjerja klasične diplomacije bilo je izraz jaka i jednostavna čovjeka koji je govorio ono što je mislio i koji je sebe nametnuo kao markantan i prepoznatljiv lik na sceni prepunoj u siva odjela odjevenih aparatčika koji veći dio života provedu plazeći oko bildeborških stolova hraneći se ostacima.
Libija je imala dva „brenda“ od kojih je „libijska nafta“ brend poznat užem krugu zainteresiranih dok je teško vjerovati kako ima na svijetu pismena čovjeka koji nije čuo za Moamera el Gadafija.
Nažalost, s njim je nestala i Libija.
Nestala je slobodna Libija a rođena je još jedna od mnogih kolonija ovog tužnog svijeta.
Mnoštvo je neukih a još veće mnoštvo učenih budala koje ne razumiju o čemu se tu zapravo radi.
Pojasnit ću.
Upravljači svijetom, nazovimo ih od milja Bildeboržići, ogrezli u pohlepi, imaju plan. Bildeboržići kao namjesnici Sotone e da bi ovladali svijetom znaju kako moraju dokinuti „poveznicu krvi i tla“.
Dakle o čemu se zapravo radi? .......................................Ljudi se, od kad je svijeta i vijeka, rađaju u nekom prostoru koji baštine od svojih predaka i koje (oni pametniji) nastoje očuvati a po mogućnosti i uvečati za svoje potomstvo. Jer ne žive „ovdje i sada“ nego su , neki nagonski a neki svjestno, svjestni da nisu na svijetu sebe radi nego zbog uzvišena cilja a on se najbolje može opisati kao „svetost života“iz čega proizlazi, za mnoge među nama pomalo uvredljiv zaključak, kako nismo na ovom svijetu da bi, puni sebe, češali vlastitu stražnjicu, već da nam je jedina, i uistinu jedina zadaća sudjelovati u lancu života, u prenošenju života i kako je ispunjenje toga poslanja jedini istinski smisao našeg jastva, našeg bivstva.
Želim pojasniti kako ne mislim kako su oni, koji se iz Bogu prihvatljivih razloga nisu uspjeli „reproducirati“, u Božjim očima manje vrijedni. Dapaće, kako je to itekakva muka, vjerujem kako su u Božjoj milosti.
U teološkom smislu čovjek ne „posjeduje“ ništa osim svoje duše ali u praktičnom smislu čitava je povijest kako ljudskog roda tako i zakona koji su uređivali međusobne odnose počivala na pravu koje proizlazi iz činjenice – posjedovanja zemlje. Bildeboržići znaju kako čovjeka možeš derogirati na status roba jedino ako mu oduzmeš njegov komadić tla. Jer sve dok je u posjedu ma i najmanjeg komadića tla ponosan čovjek može „proglasiti“ekstrateritorijalnost i reči Bildeboržićima ; „ma tko vas hebe“. Oduzmi čovjeku komadić tla i zarobit ćeš mu i tjelo i dušu. A to je ono što Bildeboržići žele. U toj nakani prednjaći tzv. zapadna civilizacija. Iako je ideja potekla još iz francuske revolucije a infuziju punu vitamina dobila je u boljševičkoj Rusiji. Ukratko, osnovna je ideja „sasjeći ljudima korjene“, dakle , na ovaj ili onaj naći maknuti ih iz baštinjenog tla tako da umjesto oraha postanu lopoči a oni koji nešto znaju o botanici sjetit će se razlike između oraha i lopoča glede korjenskog sustava (za one koji su odrasli na asfaltu pojasnit ću; orah je jedno od rijetkih stabala čiji su korjeni daleko izvan vertikale krošnje i vrlo je opasan blizu nekih nastambi( podriva temelje )dok lopoč ima slabašan korjen koji se dadne seliti i zbog lakšeg povjetarca). Stoga se seljaci tjeraju sa zemlje u gradske kokošinjce gdje ih se lakše premješta od nemila do nedraga. Bildeborški je ideal, zapravo ; radnik u kamp-prikolici ili „motor-home-u“ koji je danas tu a sutra gdje već treba. Onako uzput; to je jedan od „benefita“ koji Hrvate čeka u EU. Mobilnost radne snage. Robova.
I tu je Pukovnik bio kamenčić u cipeli. On je navodio Libijce na heretičnu pomisao kako je nafta izpod njihova tla njihova blagodat u kojoj bi trebali uživati. Nešto poput onog kad Hrvati blude misleći kako je hrvatska voda njihovo bogatstvo, ili Jadran primjerice. Ali ne, Bildeboržići zatiru svaku takvu herezu jer njihova je ideja da svima pripada sve i da Indijac ima ista prava na hrvatske šume kao i Hrvat. A kako bi vlasništvo bilo uistinu dostupno svima to su Bildeboržići uveli najpošteniji kriterij a to je ; tko plati njegovo je. Posve je slučajno što je večina novca u opticaju na ovaj ili onaj način – njihova. Stog razloga Hrvatska ne smije proglasiti ni ZERP a kamo li Gospodarski pojas. Stog je razloga skupina Hrvata , zapravo Hrvatina donjela zakone kojima hrvatska zemlja pripada onom tko ju više plati pa makar bio sa Sumatre. Nema veze što su još svježi grobovi onih koji su izkrvarili nebili ljubljenu grudu oteli četnicima. Istina je kako su Hrvatine zvane saborski zastupnici velikom svojom vještinom i domoljubljem uspijeli izhoditi mogućnost da i Hrvati mogu kupovati zemlju u Paragvaju i slično. Dapaće, spominje se i mogućnost da Hrvati u zamjenu za metar kvadratni hrvatskog tla dobiju četri kvadratna metra tla na Mjesecu. Vrlo povoljno.
A što se tiće njegovog zapomaganja za milost znam da je to prljava laž jer kako bi on koji je cijeli život prkosio sad kao starac pokleknuo, Nemoguće. Valjda je svakom jasno da ga „psi“ žele provući kroz blato jer im i mrtav puni gaće.
A sad ono što nazvah „gadafijevim poučkom“. Narod koji drži do sebe i ljubi tlo koje mu pripada morao bi smoći mogućnost da u svim većim bildeborškim gradovima ima par atomskih bombi ne bi li im tako kako bi to Hruščov rekao „stavio ježa u gaće“. Ili to ili poraditi na svenarodnom, sveopćem odporu jer će se inaće svijet vrlo brzo pretvoriti u Huxley-ovu ili Zamjatin-ovu ili Orwel-ovu distopiju. Svejedno koju.
Pukovnik će zauvijek ostati jedna od ikona slobodnomislećih ljudi.
.......
Slava mu!
..........
Barba

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.10.2011., četvrtak

Rasizam

U ovom smušenom svijetu punom „gutača reklama“ ,diplomiranih glupana ili glupana s diplomama ,gdje je slika gotovo u potpunosti zamjenila tekst a buka glazbu i gdje su zatvorena i zabijena Novo Zavjetna uska vrata a ona široka dodatno proširena i nauljena lako je podvaliti rog za svijeću pa se tako svetinja demokracije - a to je sloboda govora – ograničava kvalifikacijom „ govora mržnje“ a koja se proizvoljno ljepi svakom tko naruši neke od svetih tlapnji i prljavih podvala tzv. zapadne demokracije a koja je samo paravan za judeo-masonsku kontrolu svega i svakoga . Čim se netko makar i malo očeše o židovstvo( slučaj Rudan) ili spomene židovske bankare ili divljačko iživljavanje Židova nad Palestincima odmah mu se ljepi stigma antisemitizma i onemogučuje javni govor .To ludilo ide tako daleko da je odvjetnica koja je u Njemačkoj branila klijenta optuženog zbog revizionizma i sama „pobrala“ tri godine zatvora a zbog uvjerljive obrane .U srcu tzv. slobodne Europe prohibira se ono što je svim ustavima zajamčeno a to je sloboda znanstvenog istraživanja , odnosno ,možete istraživati i propitivati sve osim tzv. holokausta i paušalne i proizvoljne brojke od šest milijuna .Upravo je odvratno farizejski kako će vam ti isti liberali soliti pamet glede bilo koje druge prohibicije .Čudesno je ljigavo i gnjusno kad apologeti slobodne misli kojima ništa nije sveto proglašavaju „fetvu“ na promišljanje i istraživanje jednog toliko značajnog fenomena. Ispada kako je čitav suvremeni zapad izgrađen na temeljima toliko sumnjivim da ih je morao ograditi bodljikavom žicom i minskim poljima .
Sotona uvijek zavodi lijepim rijećima i tlapnjama a Isus na jednom mjestu kaže kako su sinovi ovog svijeta uvijek spretniji od sinova svjetla .
Jedna od najperfidnijih tlapnji je ona o tzv. „multi-kulti“ društvu a što bi trebalo biti lijek protiv rasizma a ta tlapnja – rasizam zapravo jest. I to onaj najpodmukliji. Jer u „multi-kulti“ društvu nema ni kulture ni rase već se sve to pretvara u jedan bezlični amalgam svega i svačega .Kao da Mozzart-a svirate u rege ritmu, što može nekom bezveznjaku biti zgodan štos, ali je zapravo zločin . Oni kažu – evolucija a mi ,krščani,kažemo – Bog - je shodno svojoj volji a opet u savršenom skladu i smislu napućio zemlju kako stvarima tako i bićima negdje sličnim a negdje posve različitim a opet dovoljno udaljenim a da ne bi jedno-drugom smetali pa je tako nekim algama posve dobro u Indijskom oceanu ali donešene u Jadran za čas učine dar-mar , i obrnuto – ono što pripada Jadranu ,najbolje nek tu i ostane .Očita je, tako, Božja volja da svijet bude bogat bojama, okusima, mirisima i oblicima. Kako je sva ta bogata raznolikost potekla iz iste, Božje ruke, istom je tom rukom i posijana diljem svijeta. Svaka na svoje mjesto. I svaka je tom mjestu prilagođena i suđena. Iz nekog razloga Bog nije mislio kako će se ikad itko miješati u taj red i preuređivati ga shodno svojoj a ne Božjoj nakani te je tako i moguće „miješanje kultura“ a što za posljedicu ima stvaranje „nove kulture“ koja u svom identitetu ima malo od svake inicijalne dok one inicijalne nestaju. Naravno, to se ne događa u normalnoj, Božjoj prirodi. Za takvo Bogohuljenje potreban je uzrupator. Čovjek. U svojoj objesti i iz puke dosade čovijek od prvog dana nastoji „popraviti“ Božje djelo. Uzrupacija kulminira u ovo naše vrijeme.
„Multi-kulti“ je fenomen novijeg, trgovačkog doba. U prijašnjim, proizvodnim dobima, takvih nakana nije bilo. No odkad su trgovci a posebice bankari ovladali našim umovima nametnula se potreba unificiranja „mušterija“ jer razlike u stasu, boji i jeziku stvaraju trgovcima i bankarima dodatni trošak i „nepotrebno“ otežavaju poslovanje. Stoga su isti prionuli poslu i uspijeli težnju za čistoćom rase i ljubav ka očuvanju identiteta proglasiti odvratnim neprijateljem broj jedan. Također na udaru su i granice koje su oduvijek bile neprijatelj „slobodne trgovine“ a koje su prirodna zaštita svakog organizma u rasponu od „kućnih vratiju“ do „međudržavne granice“. Jer, trgovac mrzi granicu, trgovac mrzi obitelj i bilo koji oblik povezanosti. Trgovac treba osamljenog pojedinca istjeranog na čistinu bez korijena i budućnosti, pojedinca okrenutog samom sebi i svojoj stražnjici, pojedinca koji će upravo kroz otvor vlastite stražnjice promatrati svijet i koji će o pojavnosti svijeta suditi logikom stražnjice u oskudnom rasponu između „ probavljivo – ne probavljivo „. Čovjeka koji će poradi svoje introvertnosti biti ucjenjljiv glađu i smrću i koji će e da bi živio i jeo pojesti i vlastiti porod. Čovjeka bez ponosa, časti i ideala. Parafrazirat ću naslov Musilova romana ; trgovac treba : „Čovjeka bez svojstava“. Čini se kako je to upravo čovjek suvremene Europe. Trgovci su uspijeli. Žele li to Hrvati uistinu ? Jer ako žele „no problem, go west“!
Iz nekog, meni nepojmljivog razloga, dobar dio ljudi oko mene a da ne govorimo o Europi nema potrebu za identitetom i preferiraju „ovdje i sada“ne promišljajući o onima što im predhodiše i o onima koji bi trebali nastaviti nositi barjak. „Ovdje i sada“ , „ovdje i sada“ klikće cijela zapadna civilizacija poput onog papagaja iz Huxley-eva „Otoka“. Moglo bi se reči kako je sakralno ustuknulo pred profanim a čemu su ne mali prinos prinjeli upravo oni kojih je poslanje biti korifejima i apologetima sakralnog.
I ne čudi me kad budale slijepo prihvaćaju te eurobske šarene laže ali nije mi jasno kako se slobodnomisleći pojedinac ne upita : kako to da se oni koji siluju multikulturalnošću to jest nameću posvemašnji „mix“ ljudskih rasa užasnu kad „turski ovčar“ naskoći na „njemačku dogu“. Kako to da inzistiraju na bio-raznolikosti i očuvanju svake Bogom dane vrste a istovremeno ljudske rase žele raztopiti u jednu bezličnu masu ? Kako to da ih ne smeta kad im ovčar Turčin naskoći na kćer Getrudu već prihvaćanje toga drže vrhuncem svoje „civiliziranosti“ i „modernosti“ ?
Uputno je onima koji će sve ovo napisano držati „teorijom zavjere“ da gledajući neki suvremeniji američki film malo zavire mimo fokusa kamere u svjetinu u eksterijernim kadrovima. Neka svrnu pozornost na nemogućnost identifikacije tih likova glede nacije, rase, porijekla...... ja ih ne doživljavam kao ljude već kao „mušterije“.
Ponovit ću ; istinski je rasizam upravo multi-kulturalnost jer mješanjem kultura zapravo uništavamo kulture. Mješanjem rasa zatiremo rase. Multi-kulturalizam posljedovat će sveopćim sivilom i bljutavošću. Mišljenja sam kako niti bijelac ima što tražiti u Africi niti crnac u Europi. Osim, naravno kao dobrodošli posjetitelji koji će se nakon razgleda onog što ih zanima vratiti svojim domovima. Na taj bi naćin imali zauvijek, u miru i ljubavi, jedni drugima što dati. Nastavi li se ovako , nestat ćemo svi kao ljudi sa svojstvima a postojat će samo „mušterije“. Uostalom nisu li upravo“zapadne demokracije“ koje toliko“vole“ Afrikance izključivi krivci za glad i bijedu Afrike? Nisu li upravo oni ti koji namečući svoje obrasce življenja izvlaće Afrikance iz njihova Bogom dana konteksta i navlaće im okove? Do malo stvarne okove a odnedavno one još gore, nevidljive a opet tako stvarne. Nije im dosta što su te jadnike opljačkali i još ih pljačkaju nego ih iz njihovih kultura nasilno uvlače u dekadentnu i degeneriranu kulturu tzv. –zapadnih vrijednosti.
Pitanje identiteta uistinu nije važno promatramo li svijet kroz završetak debelog crijeva. No ako smo kojim slučajem ljudi duha , e to bitno mijenja stvar.

Barba

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Studeni 2015 (1)
Rujan 2014 (2)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Ožujak 2013 (2)
Siječanj 2013 (3)
Studeni 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Svibanj 2012 (4)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (2)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (4)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (2)
Lipanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (3)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Travanj 2008 (7)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (2)
Listopad 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

tko u strahu lježe
usran se budi

uvik kontra
Boj se Boga,čini pravo,nikog se ne plaši - Ante Starčević
hrvatski nacionalni interes
može biti samo jedan a to je vječna Hrvatska nastanjena Hrvatima koji govore hrvatskim jezikom i upravljaju svojom hrvatskom zemljom.Sve ostalo što se od raznoraznih ništarija prodaje kao hrvatski nacionalni interes dizanje je magle ne bi li se uništio hrvatski narod i ta rabota nije od jučer.Braćo Hrvati - nedajmo se.