Linkovi


Blog.hr
Blog servis

www.hrvatskipravasi.hr
MAGLA
BEČ
BUDIMPEŠTA
BEOGRAD
BRISEL
???????????????
Guske u magli ??????
Ma neeee !!!!!!
To Hrvati traže novi
JARAM

Mladen Jose Barbina ( Šepić)

05.10.2007., petak

e moj narode 2
POZIV Hrvatskoj gospodarskoj komori
Prijetvorno je i nečasno kad zbog udvorništva jedna državna institucija kao sto je Gospodarska komora Hrvatske prigne glavu i zbog prigovora jedne njoj ni u čemu nadredjene strane ustanove u maniri lukavog poltrona svoj ,hvale vrijedan ,prvotni poziv – kupujmo hrvatsko – zamjeni ljigavom parolom – budimo kroativni – koja sama po sebi nije losa kad ne bi znali sto ju je stvorilo. A to je nečasan uzmak pred nedopustivim miješanjem u unutarnje poslove jedne ,valjda još uvijek suverene države. Stoga ,pozovimo Hrvatsku Gospodarsku Komoru neka i nadalje ustraje u, svake hvale vrijednoj, promidžbi i nagovoru hrvatskih potrošača na kupovinu hrvatskih proizvoda unatoč spočitavanju istog od strane europske komisije .Mišljenja sam kako je odustajanje od te činidbe upravo pod tim imenom bio još jedan u nizu cina za koje mislim kako pokazuju sluganski karakter trenutnih hrvatskih vlasti .Naime, u teoriji dresure poznata je činjenica kako se ne drži savršeno dresiranom životinjom ona koja skače kroza gorući obruč kada krotitelj pucne bičem već je to ona koja skoči i kad krotitelj nema bič. Mišljenja sam kako je prijetvorna promjena imena kampanje posvjedočila o cinu završene dresure jer valja se prisjetiti mnogima mrske činjenice kako je unatoč svim nastojanjima Hrvatska još uvijek nezavisna država i nema se sto osvrtati na naputke kojekakvih komisija već joj je uvijek i svugdje štititi dobrobit hrvatskih gradjana a tome na tragu svakako jest akcija = kupujmo hrvatsko. Ne pamtim niti jedan prosvjed izvana dok je[ a i još uvijek traje] trajala akcija-prodajmo u bescjenje i poklonimo hrvatsko. Iz te je činjenice valjda svakom razvidno kako hrvatski i europski interesi prečesto ne idu ruku pod ruku .Hoćemo li puzati ili gordo kročiti svojim putem ne bi trebala biti odluka nekolicine poslušnika. Istina je kako je ponosan čovjek izloženiji neugodi praznog želuca ali sto je to spram pokunjenog pogleda pseta kojem bahati gazde uz pogrde dobacuju oglodane kosti.

Mladen Sepic - Barba



- 00:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #
misli 1

Sindrom kapetana Ahaba



Ř Ako osjećam bol u svojoj ruci ,a nje nema , sto vama jamci kako nećete trpjeti paklene muke kad umrete ?< kapetan Ahab u Moby Dicku Hermana Melvila

Da to nije literarna fikcija posvjedočiti će zamalo svaki nesretnik koji je iz ovog ili onog razloga ostao bez nekog od ekstremiteta. Ako oni sto su nesrećom ostali bez udova i dalje čute njihovu nazočnost trebamo se upitati o stvarnosti naših podražaja i na njima očekivane objektivne spoznaje stvarnosti. U ovom svijetu koji se klanja jedino materiji i za kojeg je duhovna razina uglavnom predmet prezira i omalovažavanja ne bi nipošto trebala biti zanemariva upravo ta činjenica nestvarnog osjećanja jer spoznaja o postojanju istog pokazuje nam kako se nipošto ne smijemo na razini apsolutnog pouzdavati u nasu mogućnost spoznaje činjenica a koje kasnije olako pretvaramo u apsolut istine.
To sto osjećamo ono čega na razini objektivne spoznaje nema ,svjedoci o posvemašnjoj nepouzdanosti tzv. objektivne stvarnosti jer se slijedom toga moramo upitati nije li nase cjelokupno poimanje stvarnosti u najmanju ruku upitno.
S kojim pravom nijekati postojanje Boga argumentima koji svoje uporište nalaze na nemogućnosti spoznaje temeljene na tjelesnim osjetilima, dakle ,opipu ,sluhu ili vidu


Barba, na pobudu gospodina Bulgakova



- 00:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #
e moj narode 1
Premijerovi satovi

Posjedovati neki predmet kojeg mi ,plebejci, doživljavamo skupocjenim ,samo po sebi nije zlo djelo .Naravno ,moguće je raspravljati o potrebi i smislu trošenja nemalih ,pa i astronomskih svota novca za predmet koji ima svoje i tisuću puta jeftinije a služnošcu posve jednake inačice. Vjerojatno svatko od nas može u svome posjedu pronaći poneku ne razumom odabranu sitnicu ili krupniju stvar ,ovisno o prihodima .Ne daju li nam upravo takvi ,mali ,ne razumni čini povoda umisliti si kako nase vrijeme još nije isteklo i kako srednje doba u svojoj gruboj stvarnosti može biti oplemenjeno ponekom djetinjarijom .
Društvena prihvatljivost tih i tome sličnih nestašluka počiva na očekivanju zajednice kako smo te svojevrsne fetiše mladosti pribavili na zakonom dopušten način. I dok mi ,obični plebejci , pridržavamo sebi (istina ne zakonito ,ali našem mentalitetu prirodjeno ,u odredjenoj mjeri čak i moralno) ,pravo na izigravanje propisa medju koje spada i carinski nadzor , što ni u kom slučaju ne bi smjela biti praksa onih koji takve zakone i donose i provode jer u tom slučaju cijela priča o pravnoj državi ,jednakosti ,demokraciji i sličnim tekovinama suvremene civilizacije postaje smiješna i razotkriva nam samo manje-vise dobro prikriven sustav robovlasničkog društva za koji smo mislili kako je stoljećima iza nas.
U vezi s tim slučajem >premijerovih satova< meni pada na um jedna povijesna metafora spornog slučaja .
Naime, iako o povijesti nedostatnog obrazovanja ,čini mi se kako u tom primjeru prepoznajem već nebrojeno puta vidjeno dogadjanje. Riječ je o tome kako svi manje-vise znamo kako je Europa kroz povijest kolonizirala zamalo cijeli svijet. Iz filmova vezanih na tu tematiku poznat nam je uobičajeni scenarij. Brod s osvajačima pristao bi na daleku obalu i poglavice potencijalno opasnih domorodačkih plemena udobrovoljile bi se pregrštom malih zrcala ,perli i ostalog svjetlucavog u Europi gotovo bezvrijednog nakita. Naravno da je kolonizacija uz pljačku sirovinske osnove imala i pokoji neželjeni usputni efekt. S vremenom su poglavice naučile citati pa su pomalo prihvaćale sustave materijalnih vrijednosti osvajača i komadići zrcala vise nisu bili dovoljni sto je u odredjenoj mjeri poskupilo osvajanja ali je kod osvajača takodjer došlo do tehnološkog napretka pa su se povećani troškovi za darivanja kompenzirali prodorom u unutrašnjost kolonija i sveobuhvatnijom pljačkom.
E ,sad ,ovom mom promišljanju moglo bi se prigovoriti kako Hrvatska nema Bog zna koliko sirovina i to je točno, ali ,ono sto Hrvatsku čini kroz cijelu povijest primamljivim plijenom to je sama Hrvatska. U svijetlu buduće prenapučenosti planeta , Hrvatska je svojim prekrasnim ozemljem i morem idealno mjesto za mirno starenje europskih patricija i oni ne bi trebali zaliti truda i novaca osvojiti je. Novac je samo papir a zemlja je sada i prije i dok je svijeta i vijeka bit će jedino sto uistinu vrijedi. Stoga se nije čuditi sto suvremeni osvajači obilato daruju domorodačke poglavice.
Naravno , to je samo metafora. Možda su stvari drugčije .Možda su ti satovi sretno nadjeni ,dobiveni na lutriji, naslijedjeni, moguće je kako ih je nas premijer čiji je doktorat vezan na kazalište posudio iz bogate scenografije i inventara nekog austrijskog kazališta. Zapravo, sve je moguće. Upravo stoga ,ne bi li se zlobnicima ,kakav sam i sam, zatvorila usta a da se ne primjenjuju neke ruske ili američke najnovije(stare) metode ,bilo bi korisno puku objelodaniti račune ( znamo kako garancija vrijedi samo uz predočeni račun te je za vjerovati kako ih je premijerova supruga sačuvala ), i carinske deklaracije jer na moj upit niti jedan od stranih trgovačkih lanaca nije potvrdio mogućnost kupovanja slične robe u hrvatskoj te sam sklon pomisli kako se narečeno ni ne može pribaviti osim iz uvoza.
Držim kako to nije pretjeran i pretežak zahtjev i kako mu neće biti teško udovoljiti jer u protivnom ,nas puk ,takav kakav je ,sumnjičav , mogao bi pomisliti kako je u tijeku osvajanje Hrvatske.

Mladen Sepic – Barba
Vrbovsko





- 00:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #
ponedjeljak, 17.09.2007.upute za ispravnu uporabu zivota
Kleči pred Bogom ,
smij se s prijateljem
vodi ljubav s ženom

Ne smij se Bogu
Ne vodi ljubav s prijateljem
Ne kleči pred ženom




- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #
Ukoliko trebate kvalitetan dizajn za vaš blog, javite se sa povjerenjem!!
Svratite također i na chat na stranici!! (dizajn-studio 18.09.2007. 00:14)

Sposobnost sumnjanja rijetkost je među ljudima, vrlo je malen broj duhova koji u sebi nose klice sumnje, a one se neće razvijati bez uzgoja i kulture. Ta sposobnost je izvanredna, profinjena, filozofska, nemoralna, transcendentna, čudovišna, puna pakosti, škodljiva za ljude i za imovinu, protivna uređenju države i napretku carstva, kobna za čovječanstvo, razorna za bogove, od nje strepe i nebo i zemlja. Anatole France (Moderna vremena, Otok pingvina ) str. 351


- 23:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Ono doba
Ono doba


Vinske mušice me pratile
Neke od njih imenom sam zvao
A crveni pecat tvrdu kozu
jagodica lica probiti je znao
U potrazi za razlozima kojekakvim
nikad ne bijah
Opijajući tijelo dušu opijah
I tako lakše životu se smijah
Istine ,i samo nje radi,
Ponekad
Suza se niz lice smandrljala
Dok dusa se pogledom nošena
od zvijezde do zvijezde ,kotrljala
U pokušaju spoznaje bitka, svemira
Ali srećom lijeva me ruka
Prinoseći bocu usnama vazda žednim
Tog lišavala nemira
I tako bi kraj umirio začetak
I nakon nekog vremena
Bijah spreman na novi početak





Barba



- 23:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Basna u slobodnom stihu o praščaku istočno od Kupe i zapadno od Drine
Basna u slobodnom stihu o praščaku istočno od Kupe i zapadno od Drine
////////////////////////////////////////////////////////
Debelo je prase
Magistra ruho
Na dvojben način steklo
I navuklo na se
I dok mu braću tove za klanje
On s mesarima dijeli sanje
U tome pomaže mu nervozni krmak Što običava reći
Kako od njega ne postoji
Praščić veći
I dok debeli i krmak prašinu dižu
Mesari s palminom grančicom stižu
A iza njih čudni svati puni želje
Da nakon klanja praščak podjele
A bijaše praščak mjesto od Boga dano
U kom je bilo svega
Pameti je falilo samo
I nije to bilo prvi put
Da netko praščiće tjera u kut
Jer im je malo znanje
A pamćenje još i manje
I jedva da je od zadnjeg klanja
Prošla godina neka
A oni već hrle tamo gdje
Stari ih koljač čeka


Mladen Šepić - Barba



- 23:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Tražitelj čudesa
Tražitelj čudesa


Nekad davno putovah danima
ne bih li nazočio padu vode s velikih visina
Nekad davno plovih danima
ne bih li se čudio teško mjerljivoj dubini mora
Nekad davno letjeh satima
ne bih li posjetio zemlje pune ptica čudesnih boja
Potroših silne novce
ne bih li se divio velikoj raspuklini zemlje
Poderah nekoliko pari cipela obilazeći ljudskih ruku djela
I ne nasitih se toga
Ne najdoh spokoja
……………………
Nakon nekog vremena upoznah ljude što govorahu o
višim vodopadima ,većim dubinama ,šarenijim pticama
o novim ljudskim djelima što bijahu veća ,šira ,teža ,brža ,sjajnija
od onih što im ja posvjedočih
…………………….
Sav moj svijet se srušio
Ne imah snage za novi put
……………………..
Poslije mnogih ljeta
kišno je poslijepodne u mom dvorištu stvorilo malu lokvicu vode
i kad se kasnije sunce uguralo između oblaka što su već obavili svoje
lokvici priđe onaj naš sivi vrabac i umije se
A ja ……,ja se zapanjen zagledah u to djelo Božje u mome dvorištu
I nasitih se ljepotom tog čuda





Mladen Sepic -Barba



- 23:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Zašto je katolik sretan čovjek


Prolazim ulicom prepunom šarenih dućana
Gledam ih postrance, ne okrecuci glavu
Ne zbog toga sto skrivam pogled
Ne zbog toga sto se bojim ući u neki od njih
Povremeno odmahujem na pozdrave vlasnika
…sto snube na ulazak
Ne pokazujem zanimanje jer znam kako su ti
…prekrasni dućani zapravo - prazni
Cesta kojom hodam strmo se uspinje i
…ponekad je teško
U istom smjeru voze autobusi i tramvaji , ali,
…ja ne ulazim
Postrance ima klupa , istina ~ neudobnih , no ~ pomažu ,
…na njima promislim i u kantama pokraj njih
…odbacim poneku zabludu ili napast
S mojom se cestom križaju mnoge niz koje se
…pruža pogled na krasne perivoje i livade
…na kojima se ljudi igraju, leže i odmaraju
…pozivajući na druženje i užitak
Čudno je sto je tamo tišina, ne čuje se pjev ptica,
…oni sto su bliže izgledaju sretni ali oni iza njih
…su nekako, ha, sumorni. Oni udaljeniji okreću ledja ,
…pa im ne vidim lica
Ne skrećem
Mojom cestom koracam u smjeru juga,
…prema suncu
Neobično je to sto u to sunce mozes gledati
Ne zasljepljuje ,ne bole oči
Svjetlost me njegova obavija nježnom toplinom
Unosi u mene spokoj
Otklanja sumnje
Treba li reci
Isusom ga zovem



Mladen Sepic - Barba



- 23:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #
četvrtak, 13.09.2007.prolog
Volin svoju zenu ,volin svoju dicu ,volin svoju Hrvatsku i ponekad volin svoj smuseni hrvatski narod


- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Studeni 2015 (1)
Rujan 2014 (2)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Ožujak 2013 (2)
Siječanj 2013 (3)
Studeni 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Svibanj 2012 (4)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (2)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (4)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (2)
Lipanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (3)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Travanj 2008 (7)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (2)
Listopad 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

tko u strahu lježe
usran se budi

uvik kontra
Boj se Boga,čini pravo,nikog se ne plaši - Ante Starčević
hrvatski nacionalni interes
može biti samo jedan a to je vječna Hrvatska nastanjena Hrvatima koji govore hrvatskim jezikom i upravljaju svojom hrvatskom zemljom.Sve ostalo što se od raznoraznih ništarija prodaje kao hrvatski nacionalni interes dizanje je magle ne bi li se uništio hrvatski narod i ta rabota nije od jučer.Braćo Hrvati - nedajmo se.