Kako si mogao?!?!? Ovo je priča o napuštenom psu...ne komentirajte ako vam se nesviđa..ako ne želite čitati..nemorate..al onaj ko stvarno voli životinje..pročitat će ovu priču..:0(...tužna je..samo ću to reći..Kad sam bila štene, zabavljala sam te svojim trikovima i nasmijavale te. Nazivao si me svojim djetetom i unatoč beskrajnim parima ižvakanih cipela i nekoliko uništenih jastuka, postala sam tvoj najbolji prijatelj.

Kad god sam bila "zločesta", prijetio si mi prstom i pitao si me "Kako si mogla?" – ali onda si odustao od svoje strogosti i svalio me na leđa te češkao moj trbuh. Moje razaranje kuće trajalo je nešto duže nego što se očekivalo, jer si ti bio strašno zaposlen, ali na tome smo radili skupa. Sjećam se noći kad smo se mazili u krevetu kad sam slušao sve tvoje ispovijesti i tajne snove, a ja sam vjerovala da život ne može biti savršeniji nego što jest. Išli smo u dugačke šetnje i trčali po parku, vozili se autom, išli na sladoled (ja sam dobivala samo kornet jer je "sladoled štetan za pse", kako si ti to rekao), lješkarila beskrajno dugo na suncu, čekajući kraj dana i trenutak kad ćeš doći kući. Polako, počeo si sve više vremena posvećivati svome poslu i karijeri, a više vremena si provodio tražeći svog ljudskog partnera. Ja sam strpljivo čekala, tješila te svaki put kada ti je srce bilo slomljeno i kada si se razočarao, nikada nisam prigovarala tvojim lošim odlukama, skakala sam od radosti kad si dolazio kući ili kada si se zaljubio. Ona, sada tvoja žena, nije bila "ljubitelj pasa" - ipak sam je srdačno primila u naš dom, pokušala joj pokazati da je volim i slušala sam je. Bila sam sretna jer si i ti bio sretan. Onda su došle ljudske bebe i ja sam s tobom dijelila tvoje ushićenje. Bila sam očarana njihovom roza bojom, njihovim mirisom i željela sam se brinuti za njih poput majke. Jedino ste se ti i ona bojali da ću ih povrijediti, tako da sam većinu vremena provodila protjerana u drugoj sobi ili u kućici za pse.

Oh, kako sam ih željela voljeti, postala sam "zatočenik ljubavi".

Kako su odrastali, ja sam postajala njihov prijatelj. Držali su se za moje krzno i podizali se na klimavim nogama, gurali svoje prste u moje oko, istraživali moje uši i ljubili me u nos. Voljela sam sve na njima kao i njihov dodir - jer je tvoj dodir postao tako rijedak - i bila bih dala svoj život da ih obranim, ako treba.

Ušuljala bih se u njihove krevete i slušala njihove brige i tajne snove, a zajedno bismo iščekivali zvuk tvog auta kako se parkira u dvorištu. Nekada, kada bi te ljudi pitali imaš li psa, vadio bi moju sliku iz novčanika i pričao priče o meni. Ovih zadnjih par godina, tvoj odgovor bi bio potvrdan, nakon čega bi nastojao promijenili temu. Od "tvog psa" postala sam "samo pas", a ti si mi zamjerao sav novac koji se trošio na mene. Sada imaš priliku za novi posao u drugome gradu i ti i oni ćete se preseliti u stan u kojemu nije dozvoljeno držanje kućnih ljubimaca. Donio si pravu odluku za sebe i svoju "obitelj", ali nekada sam i ja bila ta tvoja obitelj. Bila sam uzbuđena kad smo krenuli autom, ali uzbuđenje je splasnulo kad smo došli do azila za životinje. Zaudaralo je na pse i mačke, na strah i beznađe. Ispunio si sve obrasce i rekao "znam da ćete joj pronaći krasan dom". Napravili su grimasu i uputili ti bolan pogled. Oni razumiju kakve su šanse za sredovječnog psa, čak i onoga s papirima. Morao si otrgnuti ogrlicu iz ruku svog sina, dok je on viknuo "Nemoj tata! Molim te nemoj im dati da odvedu mog psa!" A ja sam bila zabrinuta za njega, mislila sam kakvu je pouku od tebe izvukao o prijateljstvu i vjernosti, o ljubavi i odgovornosti i o poštovanju prema svemu što je živo. Potapšao si me po glavi za rastanak, izbjegavajući mi pogledati u oči, te pristojno odbio ponijeti sa sobom ogrlicu i povodac. Imao si rok koji si morao ispoštovati na poslu, a sada sam ja dobila rok. Nakon što si otišao, dvije ljubazne gospođe rekle su da si vjerojatno mjesecima znao da ćeš se preseliti, ali nisi učinio ništa da mi pronađeš drugi dom. Kimale su glavom u nevjerici i pitale se "Kako je mogao?" U azilu nam pružaju onoliko nježnosti i pažnje koliko im dopuštaju njihove obveze. Naravno, hrane nas redovito, ali ja sam već odavno izgubila apetit. Isprva, kad god je neko prošao pored mog kaveza, ja sam potrčala naprijed, u nadi da si to ti - da si se predomislio - da je ovo sve samo ružan san... ili sam se nadala da će netko doći, netko komu je stalo, netko tko će me spasili. Kada sam shvatila da se ne mogu natjecati sa živahnošću štenaca koji su, nesvjesni svoje sudbine, plijenili svačiju pažnju, povukla sam se u dno kaveza i čekala. Čula sam njezine korake dok je dolazila po mene na kraju dana i kaskala sam duž hodnika za njom do izdvojene sobe. Zadivljujuće tihe sobe.

Stavila me na stol, počeškala po ušima i rekla da se ne brinem. Srce mi je snažno tuklo u iščekivanju onoga što će doći, ali obuzeo me i osjećaj olakšanja. Zatočeniku ljubavi istekli su dani. Kako je to u mojoj prirodi, više sam se brinula za nju. Teret koji nosi pretežak je za nju, to sam znala jednako kao što sam znala svaku tvoju promjenu raspoloženja. Nježno je stavila podvez oko moje prednje noge dok joj je suza klizila niz obraz. Polizala sam joj ruku onako kako sam tebe običavala tješiti prije nekoliko godina. Stručno je stavila iglu u moju venu. Kad sam osjetila ubod i hladnu tekućinu koja je kolala kroz moje tijelo, pospano sam legla, pogledala u njezine nježne oči i prošaptala "Kako možeš?" Možda zato što razumije moj pseći govor, rekla mi je "Oprosti". Zagrlila me i žustro objasnila da je njezin posao pobrinuti se da odem na bolje mjesto, gdje me nitko neće ignorirati, zlostavljati ili napustiti i gdje neću biti prepuštena samoj sebi - mjesto ljubavi i svjetla, toliko različito od ovog zemaljskog. I sa posljednjom snagom, pokušala sam joj objasniti da moje "Kako možeš?" nije bilo upućeno njoj. Mislila sam na tebe, svog Voljenog Gazdu. Na tebe ću misliti i čekati te zauvijek. Želim da ti i drugi u tvom životu nastave pokazivati ovoliko odanosti.


[ objavljeno: utorak, 14.10.2008. u 17:32 ] [ tell me why (24) ] or [ shut up ]

MOja ShKolica..

Eiii..
Evoo.
MISlim Sho Rechi..
PRVOo..
SRetANnn RođeNDan mOJOJJ seki.... mislim..
bio je u subotu... subota proshla oke...ZANIMLJIVO..
al oke..
hehe...
Ko Sho Svi Znaju:: ILi MoZhDa Ne znaJU.... UpisaLA sam Medicinsku školu u Osijeku..
Smjeer: LAborant..
i pREeEEzadovoljna sammmmm...
Sve supač..
osim sho sam dobila keca i geografije..al okeee
ispravila sam ga.. hehe..
Pa OKe ..Nije samo kecc.. dobila Sam i petice iz PovijeSti.. i LAtiNSkog...
Dota sada.. danas smo malo brljali po laboratoriju..
pa evo swikiche.:
lab:
Photobucket
Ja neshto brljam na bireti:
Photobucket


[ objavljeno: ponedjeljak, 06.10.2008. u 18:27 ] [ tell me why (67) ] or [ shut up ]

Sha BI Vi treBAlii Znati O MENi:?

Tko sam ja?
Čovjek kao i svaki drugi. Djevojčica još uvijek. Volim živjeti no često puta se pitam zašto živim. Brbljava. Ponekad sramežljiva, no dobro uvijek sramežljiva. Zahvalna što imam jednu osobu koja je uvijek uz mene. Zaljubljena nisam, ali volim, volim svoju najbolju prijateljicu. LJUBAV? hm...preteška riječ za mene. DEČKO? pa...meni je za sada bolje bez njega jer još nisam upoznala ONOG-"princa na bijelom motoru:-)". Ovisna o žvakama i mobitelu. Mrzim PMS. Mrzim nepravednost. Mrzim tompsona-ne pitajte zašto...genetika...O_O Mrzim neiskrenost. Ipak najviše kod osoba mrzim kada su s tobom samo da bi saznali nešto više što onda upotrijebe protiv tebe. Mrzim svoj "dugi jezik" koji me često puta koštao mnogo toga. Mrzim to što svima mogu vjerovati i svima dati ne samo drugu šansu nego puno šansi. Svašta mrzim...Ne mogu se naučiti iz grešaka koje učine drugi već sve moram sama iskusiti, a nekad mi ni to nije dovoljno. Jako tvrdoglavo biće. Volim pse. Motore i aute. Speedway. Muziku. Mrzim zmije i kukce. Jako se volim smijat, a mrzim biti tužna ili gledat druge kad su tužni. Svaki put kad gledam Titanika ili Moulin rouge se rasplačem. Volim more...onaj osjećaj kada ispred sebe vidiš samo plavo nebo u beskraj.Volim sve ljudove oko sebe, no dobro ne baš sve. Pokušavam prvo ljude upoznati, a ne slušati kai mi neko drugi za njih govori. ...to sam samo ja...još jedna tačkica na zemlji...


vanjusha

[ objavljeno: petak, 03.10.2008. u 17:24 ] [ tell me why (30) ] or [ shut up ]

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

[designed by: , © copyright: Miss Yellow]


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ShA ceTe NAci nA bLOGu i O meNi
 • Na mom bLOgiChu..
  H.a....
  MOžete SvaSHta nachi..
  SAMo ChiTAjtE I UzhiVaJte...
  SHA Da VAm joSh KAZheM..
  Evbo MaloO O meni:


  Vanja ( MIss Yellow, Ćići, Chiupava. dEbEla)
  moja slika:
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us

  Free Image Hosting at www.ImageShack.us


  -93 godishte

  -Idem U SreDnju MEdiCinsku Školu OSijek ( smjer-laborant<<)

  -Luda..OtKhaCHENa

  -Voli svE Shto vOle mladi


  -Mrzi: UmiShljenoSt.. :@.. PMS.. Kada nema n RacHunu, Svađanje, HoDanje.GeOgrapHIu:::

  -NajVISHEE OD SVeGA: VOLI SvOju SEkICu MArinu... =D=D

  -VolI svoJ NoVIi.. ALi i STari RazREd...

  -VoWi Svoju Obithelj: Buraza...Seke Maju I taNJu i starCe

  -Voli MažORethkinje i KoŠarku..

  -DostA sada..  MoJii FREndiChi...xx
  Moja Marina:(moja sekkaaa...i naj naj naj frendicaAAAAA.. WTP..)
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Rasho:(moj najfrend...jako ga volim...hehe..vidio je svasta..
  i ono sho nije treboo.)
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Jeca:(moja najjj kuma.... wjeee.)
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Ostoja:(dobar..otkachen...sve naj naj naj...moj strebercic..)
  Image Hosted by ImageShack.us


  hehe...no comment:(aa..maturalac...heheh..)
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Paanta:(moje otkacheni kum...mislim sho rechi..osim MIMAAA.)ehehImage Hosted by ImageShack.us


  Sandra i ja..(moja najnajnaj slika s njom..:D)
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Tasha:Moja mala ludacha.. JAkooo mi falii..:(( smrc..Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Roby:
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Moja tija..: najvishe je volim... ide samnom u skolu..:D
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Vanna:(zaljubljenaa... otkachena..luda...)
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Marac:
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Andrija:(no comment)
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  mALA ARy.: sve naj naj.. zaljubljena. slatka zgodna.... itd..
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Savka...: prezgodnaaa... i ima predobrog decka..
  wtf..
  Free Image Hosting at www.ImageShack.us  Peđa:

  Srky:


  Dejana:

  Kriss:

  Bobota i Sandra:


  Sexy sandra: xxeBloGIChi KoJE ChITAM...