* Piletina, grašak i umak od bundeve ... 420 kcal


15 dag filea tamne piletine (130)
15 dag mladog graška (120)
15 dag bundeve (60)
0,5 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. (110)
sol, kim

- skuhaj bundevu i piletinu
- samelji buču u umak, dodaj vrhnje
- kod serviranja dodaj kuhani grašak i kim

Za umak je korištena samo ocijeđena bundeva i vrhnje za kuhanje,
što znači, bilo je i baš izvrsne, skoro pa bistre, juhe.

Vrlo ukusan obrok, nutritivno perfektan ;)


P.S.
Da mi kalorijska restrikcija nije nužnost
išlo bi tu više vrhnja, ili maslac,
a i bučino ulje bi dalo šmek,
ali eto ... drugi puta,
i to možda :)))

Dakle,
da se ne iznenadite, ako probate,
u ovim omjerima količina ispadne baš vrlo posno jelo.

# četvrtak, 17.01.2019. - 15:13


<< Arhiva >>