* Mozzarella, pecivo, trešnje i pjenušac ... 380 kcal


4 dag žute mozzarelle
5 dag integralnog peciva sa sjemenkama
svježi list bosiljka

+ 10 dag trešnji

+ 1 dl pjenušca

Nedjeljni kasni doručak ;)

Poklopilo se s malom proslavom, pa je zato išla Zlatna radgonska penina. Za divno čudo mojoj se ekipi više sviđaju oni slatkasti skroz jeftini pjenušci. Meni su ovi kvalitetniji vinski ipak puno draži.

Žuta mozzarella je zapravo više žućkasta i radi se o nešto masnijoj i sušoj varijanti poznatog sira koji nije skroz svjež nego je lagano dozrio, pa se prodaje narezan na šnite kao gro žutih sireva. Vrlo je ukusan. Ima oko 320 kcal / 10 dag.

Integralno pecivo sa sjemenkama je izvrsno. Jako je podatno i pune teksture. Nije ga nužno obogatiti nekim namazom, oblično je baš ovakvo kakvo je u originalu.

Svježi bosiljak bi bio šlag na tortu, da je sendvič torta, a on šlag :)))

Trešnje su u potpunosti uspješno desertirale ovaj baš ukusan obrok.


P.S. Često se provlači priča kako za oku ugodne fotke treba imati neki vrhunski foto aparat. To jednostavno nije istina, bar ne na ovoj amaterskoj razini. I ova je fotografija slikana mobitelom, a čak su i detalji uglavnom jasni, ali preduvjeti su koliko toliko mirna ruka i dovoljno svjetla, danjeg ili tome što bliže. Jasno, fokusiranje kod makro fotografije, kvalitetno balansiranje boja i slično, to može samo ozbiljniji aparat, ali u svrhu bloga, tj. neta, to definitivno nije primarno.

Komentari (8) - # ponedjeljak, 18.06.2018. - 22:05


<< Arhiva >>