Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O Pinacoladi

Slušam, a možete i vi
Sufjan Stevens-The Man of Metropolis Steals Our Hearts

Linkovi
URLanje
zle jetrve
The Last Broadcast
Filologanoga
Domaćica iz pakla

25.05.2005., srijeda

Nekad ili sad


Među najljepšim ženama 20. stoljeća očekivano vodi Marilyn Monroe. Na drugom i trećem mjestu su moje favoritkinje Lauren Bacall i Ursula Andress. Ljepotice 90-ih slabo mi prolaze pored njih. Vjerojatno se radi o prezasićenosti. Čini mi se da je ljepota celebritiesa obrnuto proporcionalna broju paparazza. Manje je bilo fotografija, pa su i postojeće bile bolje. Pomno isplanirane sa našminkanim zvijezdama, koje znaju da ih se snima. Danas smo preplavljeni fotografijama na kojima bauljaju podbuhle i pijane glumice. Ili pjevačice u razvaljenim trenirkama lunjaju supermarketima. Snimaju porniće. Pa zaborave da su ih snimile, dok im netko ne osvježi pamćenje. Pih.
Pinacolada u 10:29 - Komentari (9) - Isprintaj - #

23.05.2005., ponedjeljak

Boy bendovi sedamdesetih


Briljantno. Ne znam koja mi je slika bolja. Svi su jednako odjeveni, tako da se nitko od članova benda ne bi isticao. Osim po ekstremnim tjelesnim karakteristikama i razoružavajućoj ljepoti. Skandinavska socijaldemokracija na djelu.
Pinacolada u 21:02 - Komentari (8) - Isprintaj - #

22.05.2005., nedjelja

Crying while eating

Jesti i plakati u isto vrijeme ne zvuči mi nimalo zabavno. Čak mi i ne djeluje jednostavno izvedivo. Mnogi čudaci ne dijele moje mišljenje nego ih ovo oduševljava. Web je doista utočište pervertita. Hvala, Kolumbo.
Pinacolada u 23:05 - Komentari (9) - Isprintaj - #

18.05.2005., srijeda

Boris Spojenaobrva Novcovic

Pravi ljubitelji trasha znaju da je uskoro natjecanje za pjesmu Eurovizije i da Hrvatsku predstavlja jedan od njezinih najznačajnijih pop skladatelja Boris Novcovic. I da bi njegova pjesma "Vukovi umiru sami" mogla izazvati mnoge neželjene posljedice. Govorka se čak i o masovnom samoubojstvu.
Croatia (pop. 4,496,869; a crescent-shaped country in Europe bordering the Mediterranean, Central Europe and the Balkans)
The Croatian entry is Boris Novcovic, who is billed as "one of Croatia's greatest pop composers", though in reality he's a slightly confused-looking monobrowed gentleman. His song is Wolves Die Alone, a song which makes No Surprises look like Shiny Happy People. "Silence chains darkness like an anchor", it goes, "I am like leaves carried by the wind". Possibly an attempt to initiate a mass suicide. Current odds - 89/1

Pinacolada u 21:58 - Komentari (10) - Isprintaj - #

17.05.2005., utorak

Zapovjednici u Jankomiru

Jučer u salonu namještaja Tihomir Blaškić i njegova žena. Plavuša koja mi je poznata iz novina. Pitam M-a, što on nije u Haagu, a on meni "Je, je samo je skoknuo po bolji krevet. Isuse, pa zar ti stvarno ne pratiš vijesti?" Ponekad pratim, ali odmah ih zaboravljam. Sto metara dalje u Baumaxu, među kuhinjskim pločicama i bahatim trgovcima s natpisom "Tu sam za vas" - Tomislav Merčep. Očito je da provodim vrijeme poput haških osumnjičenika.
Pinacolada u 21:54 - Komentari (5) - Isprintaj - #

12.05.2005., četvrtak

Mažoretkinje u Transilvaniji


Čemu služe mažoretkinje? Kako su nastale, koga predstavljaju i što uopće žele? Ova organizacija tajnovitija mi je od masona. O njima je već sve poznato. A o mažoretkinjama? Za razliku od uobičajene estetike, čini mi se da je među mažoretkinjama poželjno imati jače noge. Tako da se fino popune čizme. Nasmiješene mašu štapovima i marširaju u kratkim suknjicama. Je li u pitanju sport ili erotika? Vojna vježba? Nabasala sam na informaciju kako se upravo održalo 9. Državno prvenstvo mažoretkinja RH. Prve su djevojke iz Zagreba, druge iz Osijeka, a treće iz Gline.


Najuspješnije mažoretkinje s ovog prvenstva predstavljati će Republiku Hrvatsku na Europskom prvenstvu mažoretkinja, koje će se u Rumunjskoj, i to u gradu Cluj-Na-poca u pokrajini Transilvaniji, održati od 16. do 18. rujna ove godine, i na kojem će sudjelovati ukupno 13 europskih zemalja.

Transilvanija. Mažoretkinje. Fenomenalno.
Pinacolada u 12:01 - Komentari (19) - Isprintaj - #

09.05.2005., ponedjeljak

Oj Hrvatska mati...

Živim u zaista siromašnoj zemlji. Jučer sam u dućanu svjedočila sceni u kojoj je žena pobijesnila na muža koji je neplanirano kupio novine. I to dvoje, pazite, čak dvoje: Jutarnji i Globus. Cijena 6 plus 12 jednako je 18 kuna. Novine je nonšalantno položio pokraj njihovih stvari na kasi. "Ma što će ti to, molim te?!", započela je svadljivim tonom, a on se onako kiselo osmjehivao kao da je uhvaćen u nekoj nečasnoj radnji. I bilo mu je zlo od publiciteta. Od nas koji stojimo iza njih sa svojim metalnim košarama.

Pinacolada u 21:55 - Komentari (6) - Isprintaj - #

08.05.2005., nedjelja

Lonely Planet


New Yorker donosi poduži članak o Tonyju Wheeleru, osnivaču Lonely Planeta. Utjecaj LP vodiča suhoparno pokazuju brojke: godišnje se prodaju u više od 6 milijuna primjeraka, ali i puno slikovitiji primjeri:


“Lonely Planet is the bible in places like India,” Mark Ellingham, the founder of Rough Guides, the cheeky British series, says. “If they recommend the Resthouse Bangalore, then half the guesthouses there rename themselves Resthouse Bangalore.”

The series’ authority is such that the team accompanying Jay Garner, the first American administrator of occupied Iraq, used “Lonely Planet Iraq” to draw up a list of historical sites that should not be bombed or looted.

The writers Marianne Wiggins, Jilly Cooper, and Pico Iyer have used Lonely Planet guides to immerse themselves in the feel of a far-off locale for novels set in, respectively, Cameroon, Colombia, and Iran.

And, in perhaps the greatest tribute, the Vietnamese have begun to manufacture ersatz Lonely Planet guides to complement their line of fake Rolexes.

No nisu Vijetnamci prava opasnost za Lonely Planet. Izdavačka kuća postaje sama sebi prijetnja jer krivotvori početnu ideju jeftinih i pustolovnih putovanja dodvoravajući se putnicima iz biznis klase.
Pinacolada u 12:29 - Komentari (4) - Isprintaj - #

06.05.2005., petak

E, znaš li onu: Still loving you?

Balade. Fuj balade. Podsjećaju me za neuspjele tulume. Tandrkanje po gitari. Nesretne djevojke, muškarce mlakonje i opći neukus. Špricani jeans. Što je gore od Scorpionsa i Wind of Change? Scorpions - Still loving you.
Pinacolada u 22:21 - Komentari (4) - Isprintaj - #

05.05.2005., četvrtak

Kako živjeti gluplje

Forbes-američki magazin za poslovnjake donosi 10 savjeta kako živjeti dulje. Kako ove godine dopiru do mene depresivne vijesti o boleštinama i umiranjima mladih ljudi odlučila sam pogledati savjete. I naravno, svidio mi se početak članka u kojem citiraju Woodyja Allena:
I don't want to achieve immortality through my work...I want to achieve it through not dying.


1. Don't oversleep-odbijam vjerovati u ovo
2. Be optimistic-savjet jednako glup poput onog: izbjegavajte stres
3. Have more seks-ofkors
4. Get a pet –zvuči logično, zmijoljupci
5. Get a VAP-ne znam što je ovo. Neki test, a i toga nema kod nas.
6. Be rich - ha, ha, ovi zbilja nisu normalni
7. Stop smoking
8. Chill out-yeah, right
9. Eat your antioxidants-ovo su tražili sponzori iz farmaceutskih kompanija, mislim dakle ne vjerujem
10. Marry well-odnosi se na dugovječnost vaše djece, a ne vašu. Savjetuju vam da izaberete partnera čiji su djedovi i bake još živi, kako bi prenijeli dobre gene djeci. Bolesno. Btw, promaknulo mi je.

Jedini prihvatljivi su mi kao što se da primjetiti oni pod 3,4,7 i 8. A i oni su deja vu.
Pinacolada u 10:20 - Komentari (5) - Isprintaj - #

01.05.2005., nedjelja

Mjehurići žive vječno


Neke su igračke tako savršene da im vrijeme ne može ništa. Gledam sina kako oduševljeno vrišti na balone od sapunice. To nam je highlight dana. M-ov brat napuhuje mjehuriće, a mali ih pokušava uloviti. Ista je igra oduševljavala i mene. Povezujem je s brojnim feštama, Velikim Gospama i Svetim Ivanima. Flashback: tumaram sa sestrama među štandovima. Vrućina i znojni prodavači, koji bazde i paze da im onako kršćanski nešto ne mazneš. Ponuda je obećavajuća: špangice, narukvice, mitraljezi, pištolji sa plastičnim metcima i ta slatka kutijica. Kako se ta igračka uopće zove? Ono kad pušeš balončiće? Postoji li neko bolje ime? Na kraju dana uvijek isto pitanje. Zašto uz pomoć Čarlija i vode ne mogu napuhati jednako dobre balone kao od originalne tekućine? Tajna je još uvijek neotkrivena.
Pinacolada u 22:30 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>