subota, 26.12.2009.

antinspiracija

- Grlo me boljelo. Ostala je temperatura. Raste stupac žive na toplomjeru. Onaj električni me ne voli. Govori mi da sam hladnokrvni gmaz. Kaže da imam 34.2°.

- Za Božić sam dobila knjigu o ilustraciji i knjige o crtanju, uljane boje, parfem, čarape i čokoladu. Ja sam prljava, kapitalistička kurva.

- Noćas sam sanjala svoju profesoricu fizike iz srednje. Dva put. Jer sam se jednom probudila kako bih se okrenula na drugu stranu. Sada intenzivno razmišljam da sam možda na kraju krajeva ipak trebala ostati na tom pmfu prije sto godina i biti neki uvrnuti, ludi znanstvenik.

Umjetnost je besplatna, a češki podcijenjen.

- Ove godine smo kupili živi bor. Mačak je opsjednut zemljom i kuglicama, Vlado planira kako ćemo ga presadit, a ja sam se sjetila svog tinejdžerskog sna kako ću jednom spašavati kitove i oceane i pingvine i led na sjevernom polu i skidati se gola na ulicama svjetskih metropola zbog efekta staklenika i bacati kante boje na žene u bundama. Osjećam se zelenom.

- Zaljubljena sam u jednu svoju kolegicu s faksa. Prekrasna mi je. Kad sam ju prvi puta vidjela, pomislila sam kako je prekrasna.
Sanjarim o malom, potkrovnom stanu u Parizu s kojeg se vidi Montmartre, stanu punom knjiga o filozofiji i umjetnosti, stari, raštimani klavir, otiske šalica na sivim plahtama i nas dvije.

Ona je zaljubljena u mene. Osjećam se platonski sretnom.

- Lišena sam inspiracije za velike priče. Nikada neću postati pisac, iako već pušim i pijem kao jedan. Možda je i bolje tako.

14:40 reci 5 printaj *:)o=

utorak, 22.12.2009.

izvještaj stanja u crticama

- Osjećam se kao da mi je opet 16. Možda sam zapala u krizu srednjih godina prije srednjih godina.

- Moj želudac ne priča sa mnom i ljuti se. Grešku s jegerom sam ponovila. Očito umne bilješke ne pale... isto kao što me ne budi alarm na novom mobitelu.

- Nemam osjećaj da je Božić za par dana iako već danima kupujem i izrađujem poklone.

- Nakon dubokoumnog razmišljanja za koga glasati, odlučila sam:

a) neću izaći na izbore
b) izaći ću i na glasački listić nacrtati leptire i bubamare
c) zaokružit ću samu sebe

(lav u meni je oduvijek želio biti vladar i diktator... baš kao Napoleon)

- Kad predsjednički kandidat izađe na izbore, sigurno glasa sam za sebe. Pitam se o čemu razmišlja. Ja bi razmišljala otprilike ovako:

Vidiš Marija kako si daleko dogurala. Ti si predsjednički kandidat. Sigurno se cijelo tvoje selo ponosi tobom. Možda i profesorica hrvatskog koja je rekla da si niš koristi sada svojim prijateljima govori da te je ona svemu naučila. O ne! Što si to zaokružila?! Nadana?!
Vidiš Marija, imala je tvoja profesorica pravo... ni samu sebe ne znaš zaokružiti.


- Čehinja Erika koja je bila ovdje na stipendiji se skoro ubila komadićem krafne u grlu kad je vidjela plakat Miroslava Tuđmana. Nakon što smo ju izudarali po leđima, a teroristički komadić krafne izbacili iz njenog grla, rekla je "Mislila sam da je on umro!"

- Azra mi je kupila Prebučnu samoću za Božić. Volim te moje male bohemiste.

11:32 reci 4 printaj *:)o=

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>