KAKO "UBITI " VRIJEME U DOBA KORONE

nedjelja , 29.03.2020.

Moj mačor Casper voli gledati, a ja volim crtati. I tako nam idu dani.....
Oznake: Ljetovanje..

PROROK NAŠEG VREMENA DON STOJIĆ

subota , 28.03.2020.

„Izbjegavajte grešne prigode, npr. nemojte zajedno lijegati u krevet, nemojte se strastveno ljubiti i slično jer to tijelu daje signal da se priprema za bračni čin. Potrebno je biti ustrajan i ići naprijed. Puno molitve, posebno Blaženoj Djevici Mariji, razgovora i ustrajnosti. Kada padnete nema očajavanja, dignite se, ispovjedite i iznova se odlučite za čistoću jer je to nešto predivno", preporučio je studentski kapelan.Oznake: Ljetovanje..

Dino

petak , 27.03.2020.

DINO KOZLEVAC Alfa i omega istarskog vatrogastva, čovjek terena i nepokolebljivi operativac. Da se njega pita, vjerojatno bi na snazi već bio POLICIJSKI SAT, A ISTRA U KARANTENI

Oznake: Ljetovanje..

Promišljanja o Zagrebu u ovo vrijeme

Čudno je da se uvijek našlo novaca za fontane, advent, uskršnja jaja, zlatne WC u koje nitko ne ide, za žičare, za snježnu kraljicu, za stotinu skoro glupih projekata u gradu Zagrebu. A sada dron koji leti iznad krovova starih kuća u samom centru Zagreba i snimajući fasade, otkriva sav jad i bijedu glavnog hrvatskog grada kojem je na čelu veliki čovjek, spasitelj. Takav jad nije čak ni u dalmatinskoj zagori , gdje su bazeni i krovovi sasvim solidni i novi. Pa sad zagrebčanci , glasove dajte i dalje za fontane zlatne WC i ostalo i pitajte pomoć od ostatka hrvatske, ali nema veze dali smo i dat ćemo.

Oznake: plaža

Kad vas dosada pere

četvrtak , 26.03.2020.

Unutar četiri zida umjesto da nešto pametno radim počeo sam crtati kruške!?

Oznake: plaža

KARANTENA

utorak , 24.03.2020.


Ova izolacija ili samoizolacija nije toliko loša stvar. Možemo na miru pročitati neku knjigu, uroniti u misli, nacrtati nešto, odsvirati nešto, uhvatiti onaj trenutak sam sa sobom. To je inače u normalnoj situaciji teško.
Ako je uz vas i voljena osoba s kojom se ne posvadite unutar 24 sata zajedničkog života onda stihovi iz pjesme Adriana Celentana „Soli“ zvuči odlično.


Soli
La pelle come un vestito
Soli
Mangiando un panino in due
Io e te
Soli
Le briciole nel letto
Soli
Ma stretti un po' di piu'

Solo io solo tu

BLAGODATI CORONA VIRUSA

Ponekad je dobro da svih nas zadesi veće zlo koje ne možemo ni zamisliti da nas može zadesiti. U tim trenutcima izbija iz ljudi i njihova dobrota ,ali ponekad i njihova zloba. No, velika većina osjeća da se treba skupiti i izdignuti iznad vjerskih, nacionalnih, rasnih , političkih i svih ostalih razlika koje nas dijele i složiti u jedinstven obrambeni štit. Eto tu je snaga ljudi. Zato smo jači od svih virusa.
Poneke od nas treba istaknuti, a to su u ovom trenutku Vili i Alemka..

Oznake: plaža

Pasteur Louis, francuski kemičar i biolog


Pasteur Louis, francuski kemičar i biolog (Dole, 27. XII. 1822 – Villeneuve-l’Étang kraj Pariza, 28. IX. 1895).

Uzgojivši kulture uzročnika kolere peradi (danas nazvanoga Pasteurella multocida), primijetio je da stare kulture gube virulenciju za kokošji organizam. Kokoši cijepljene tim kulturama nisu se razboljele, već su postale otporne na infekciju virulentnim sojevima uzročnika. Tim je pokusom Pasteur utemeljio cijepljenje.

I onda danas neka ovi protivnici cijepljenja kažu da je već onda Louis Pasteur radio za multinacionalne bogataške korporacije koje proizvode cijepivo. Kada bi se barem danas našao jedan takav Louis i pronašao cijepivo za COVID 19.

Pozdrav u ovo teško vrijeme korona virusa

Valja se držati uputa koje nam svakodnevno daju...
Držimo se i ne posustajmo.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.