MASTERGUITAR

03.09.2008., srijeda

.: Glazba :.

Sto vise reci? Naslov govori za sebe. Glazba je prije bila bolja ikvalitetnija. Malo je danas glazbenika koji sviraju i stvaraju glazbu iskljucivo radi gusta i radi glazbe, no naravno, ima i onih koji stvaraju glazbu iskljucivo radi glazbe, bez obzira dali ce ici u ducan pjeske ili novim bmw-om, dali ce jesti brazilsku govedinu staru 3mj. ili carsko meso. Malo je pak i onih koji postanu slavni i nastave normalno zivjeti, tj., stvarati glazbu.
Postoji autobiografija Anthonya Kieldsa, pjevaca Red Hot Chilli Peppersa u kojoj on opisuje svoja iskustva sa heroinom, kokainom i kineskim bijelim-najjacim heroinom. U jednom dijelu knjige opisuje kako je jedne noci prodao gitaru koju su mu poklonili prijatelji samo da kupi dozu dovoljnu da prezivi noc. Ali to nije bitno. Drugo jutro se probudio i otisao na probu. Koga briga za taj fix i tu gitaru? Mogao je ostati u krevetu do podneva i u krevetu trpjeti glavobolje, ali nije, probudio se i otisao na probu. Otisao je na probu i tamo trpio glavobolje-uz glazbu.
Mnogo je glazbenika koji, kada postignu svoje ciljeve, slavu, zgrnu lovu se prestanu baviti glazbom. No, oni se prestanu "javno" baviti glazbom, ali negdje duboko u srcu oni se jos uvijek bave glazbom, ali ne javno.
Nadamo se ima takvih vise.


Image and video hosting by TinyPic

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.