Marti Sport

petak, 29.07.2016.

MARTIJEV OSVRT: Taktička pobjeda Pušnikova Hajduka

Image and video hosting by TinyPic

foto: hajduk.hr


Nogometaši Hajduka u Ukrajini su ostvarili veliku gostujuću pobjedu i otvorili si vrata playoffa Europske lige. 'Bijeli' su u Oleksandriji protiv istoimenog kluba slavili s visokih 0-3 i tako stekli neispustivu prednost pred uzvrat na Poljudu za sedam dana. Golove za Hajduk zabili su osporavani stoper Marko Ćosić, 'joker' s klupe Ante Erceg te fenomenalni Franck Ohandza.

Prvih 45 minuta nije bilo baš za uživanje, i jedni i drugi uputili su samo tri udarca od čega su po dva sa obje strane išla u okvir gola. Sve što se moglo vidjeti nakon prvog dijela bila je gruba igra uz puno prekršaja, ali, u drugom dijelu Hajduk je pružio potpuno drugu sliku. Prvi gol pao je jako brzo a pao je nakon lijepo odigranog kornera koji je očigledno uigravan na treningu, najbitniji faktor bio je Nikola Vlašić koji je korner izveo, na kraju pucao, domaći vratar je taj nezgodni udarac odbio samo do Ćosića koji je bez problema loptu poslao u mrežu. Drugi gol opet je pao iz uigranog kornera, Sušićev lijep centaršut u gol je pretvorio 'joker' s klupe Ante Erceg koji je odmah poletjeo u zagrljaj treneru Pušniku. Treći gol zabio je fenomenalni Franck Ohandza, koji je još jednom pokazao klasu, ali opet, treba pohvaliti i lijepu asistenciju i Tina Sušića.

Bila je to jako pametna igra Pušnika, za razliku od prve utakmice drugog pretkola u Rumunjskoj protiv Iassija. U Rumunjskoj je Hajduk od prve minute srljao, činilo se kako žele što prije i što više golova u gostima, pa se to obilo o glavu, Rumunji su nakon pola sata 'utrpali' dva 'komada'. Drugo poluvrijeme je pripalo Hajduku koji je uz malo sreće stigao do remija. U Ukrajini je Pušnikova momčad igrala jako pametno, nisu niti najmanje podcijenili Ukrajince, čekali su, nisu srljali, iako nakon prvog dijela nisu napravili ni jednu ozbiljnu priliku. 'Bijeli' su strpljivo čekali, i do kraja utakmice dočekali ukupno tri puta. Treba pohvaliti i 'povratnika', kapetana Lovru Kalinića koji je u nekoliko navrata spasio vrata Hajduka.

Kako će ova pobjeda utjecati na ekipu Hajduka vidjet ćemo već u nedjelju protiv RNK Splita i u uzvratu na Poljudu, hoće li ekipa ostati čvrsto na zemlji ili će ih ova pobjeda malo podignuti.. ostaje vidjeti.

Oznake: hajduk, Oleksandrija, poljud, Europska liga, treće pretkolo

- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #