subota, 19.02.2022.

Šit od Apis It

Ovaj post je nadam se zadnji iz ovog paklenog tjedna - ne ponovilo se...
Post o firmi u vlasništvu države i Grada Zagreba. Firma je oduvijek slovila kao mjesto za uhljebljivanje SDP-ovih kadrova. Već sam napisala da stalno nešto pitam, propitujem, šaljem mailove. Tako sam 27.01.2020. poslala mail Povjerenstvu za sukob interesa sljedećeg sadržaja:


Poštovani,
zbog čega ne mogu vidjeti imovinske kartice uprave JANAF-a ( npr. Dragan Kovačević )?

Zanima me zbog čega primanja navedena kod uprave APIS it u imovinskim karticama ( Saša Bilić, Vlado Rendulić, Ivana Gudelj Tiček ) ne odgovaraju iznosu objavljenih podataka o poslovanju. Tamo je za 2018. prikazan iznos od 1.615.712,00 kn bruto za članove uprave. Ispada da su iznosi u imovinskim karticama znatno manji.

Hvala.

Pa sam sebi rekla, ajde napiši još jedan post o imovinskim karticama predsjednika uprava državnih firmi , da blogeri vide da ima i gorih od saborskih zastupnika, sa većim plaćama i naknadama. Kad sam došla do Saše Bilića, promijenila sam plan. Gledajući imovinsku karticu Saše Bilića vidjela sam da je Povjerenstvo ( na temelju vlastitih saznanja, a vjerujem da je i moj upit imao mrvu utjecaja iako sam tada napravila grešku i postavila upit umjesto prijave sukoba interesa ) pokrenulo postupak o mogućem sukobu interesa protiv dužnosnika Saše Bilića, predsjednika Uprave trgovačkog društva Apis IT d.o.o., dužnosnice Ivane Gudelj Tičak, članice Uprave trgovačkog društva Apis IT d.o.o. i dužnosnika Vlade Rendulića, člana Uprave trgovačkog društva Apis IT d.o.o., na 102. sjednici, održanoj 15. listopada 2020.g. Naime, člankom 7 podstavkom d) ZSSI-a propisano je da je dužnosnicima zabranjeno primiti dodatnu naknadu za poslove obnašanja javnih dužnosti. Gore navedeni primici - po osnovi nagrada za radne rezultate, božićnice, regresa, dara za dijete i naknade za Uskrs, isplaćeni dužnosnicima od trgovačkog društva Apis IT d.o.o., u kojem obnašaju dužnosti te za obnašanje dužnosti primaju plaću, predstavljaju dodatne naknade za poslove obnašanja javnih dužnosti, koje su zabranjene člankom 7. podstavkom d) ZSSI-a pa je Povjeresntvo odlučilo pokrenuti predmetni postupak kao što je navedeno u točki I. izreke.


Nadzorni odbor ( Slika 1 - Izvor RGFI javna objava )

Ne znam je li vječna i dugovječna Ana Stavljenić Rukavina još u Nadzornom odboru. Vidjeti ćemo kad objave izvještaj o poslovanju za 2021.



Koliko iznose naknade Nadzornom odboru vidljivo je iz Slike - Izvor RGFI javna objava ( redni broj 4 ), ali i mnoge druge naknade.




Naknade upravi

Članovi Uprave Apis It imaju plaće veće od Premijera i saborskih zastupnika, ali im to nije dovoljno pa im Nadzorni odbor dodijeli dodatne naknade. Vidljivo iz sljedeće slike - Izvor RGFI javna objava.



I tako u išćekivanju hoće li se premijer ispričati Bauku , ja isčekujem da se banda nemoralna ( oni koji su radili nemoralno i nezakonito ) ispričaju narodu i donesu Zakon i pravilnike po hitnom postupku o Pravima i obvezama državnih dužnosnika. Obveze su postojale prije par godina, ali su onda brisane sve obveze i ostala su samo prava. U savjetovanju sa zainteresiranom javnosti imat ću im što napisati ( čak i cijeli Zakon ).

Eto...

- 04:29 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Linkovi