subota, 25.07.2020.

Sadnice jagoda

U ovo vrijeme obično počnem raditi sadnice jagoda. Potrebna vam je jagoda, kontejner sa humusom i metalna žica u obliku slova U ( bez krivih primisli, molim:)) ).

Prvu vriježu prislonite na humus i zakačkom učvrstite vriježu. Poslije 20-ak dana uz zalijevanje, na dnu kontejnera pojave se žile i tada možete presjeći vriježu i odvojiti je od biljke. Zna malo klonuti nakon odvajanja, ali poslije par dana sadnica nastavi samostalno rasti.
Korov raste. Ne smeta mu ni suša ni vrućina. Ne može ipak narasti toliko trave da je ja ne bi mogla počupati.


Ovog se češnjaka ne možete riješiti kad ga jednom posadite. Niče uvijek nanovo ako se ne uklone sve sjemenke koje ima na sebi.


Za kraj ipak i jedan lijepi cvijet. Penjačica Suzanino oko.
- 05:17 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 21.07.2020.

Novi blog - stara marival

Kad se moje dvije ruke i motika slože, sve se može. Ima tu još dan posla, ali razlika je drastična.Na otvorenom sadim uvijek tek u lipnju, ali nekim kulturama to i odgovara. Ove godine počela sam saditi 15.6. sada već berem tikvice.
Svatko ko sadi na otvorenom mora razmisliti o postavljanju mreže za zasjenjivanje. Pomaže i kod tuče, a biljke doista lakše dišu. Nije zahtjevno. Treba se samo malo potruditi. Još da padne jedna dobra kiša jer vani nikad ne zalijevam, već samo redovito okopavam.

Prekrasne gloriose rotchildiane cvjetaju.

Među krastavcima mota se mali ptić. Ne prepoznajem koji. Nadam se da će preživjeti.

- 05:58 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Instagram