30.04.2005., subota

Inter-City: Dan prvi & posade za Essen

U skifu u Essen Zbog visokih troškova odustalo se od masovnijeg odlaska hrvatske reprezentacije na prvu regatu Svjetskog kupa u Etonu. Možda odu samo Skelini. Ostatak ekipe ići će na regatu u Essen, tjedan dana prije Etona, 22. i 23. svibnja. A ekipa je odabrana u petak, na kriterijskoj regati. Evo popisa i kratkih osvrta.

1xSM - Mario Vekić 7:17.65

Rezultat slabiji od stvarnih mogućnosti. Razlog?
- A dobro je još i ispalo. Na stazi je puhao vjetar koji je stalno mijenjao smjer. Meni je udarila kontra i to je razlog nešto slabijem vremenu, koje se ne može uzeti kao stvarno mjerilo - rekao je Mario. Da je tako, dokazao je danas na utrci skifova u sklopu Inter-city regate gdje je pobjedio sa vremenom 7:00 (o tome više u nastavku).

1xSW - Mirna Rajle Brođanac

4-SM - Marić, Martinov, Dragičević, Milin

Ovako su veslali seniorski dvojci:

1. Gusar 1 - S. Skelin, N. Skelin 6:46,08
2. Mla/Jzd - Marić, Martinov 6:52,56
3. Jzd 1 - Dragičević, Milin 6:55,46
4. Gusar 2 - Mrduljaš, Ražov 7:01,20
5. Jzd 2 - Niseteo, Vujević 7:04,55
6. Mla/Tre - Rebić, Murer 7:06,14

Dakle, uvjerljivo najbolji još su uvijek Skelini, a tri Zadrana i jedan Mladostaš sastavit će četverac za Essen. Trener još nije dogovoren, premda bi po pravilu to trebao biti trener bržeg dvojca, tj. u ovom konkretnom slučaju Nikola Bralić.

2-SMB

Odlučeno je da u Essen putuju u četiri B seniorska dvojca. Oni su svoju utrku izveslali u sljedećem poretku:

1. JZD 1 - Braća Begović 7:00,57
2. IKT 1 - Braća Radmanić 7:04,56
3. JZD 2 - Stojčević, Dukić 7:07,99
4. IKT 2 - Janjić, Moguš 7:09,56

Toliko o kriterijskoj regati. Slijedi par riječi o regati sa najviše imena: Inter-City, Otvoreno prvenstvo Zagreba iliti Prvosvibanjska, prije Prvomajska regata.
Prvi dan Mario je bio najbrži u konkurenciji skifova. Kroz kvalifikacije je proveslao u vremenu 7:21 a popodne je, uz pomoć 'mita' išao 7:01,20. No, trener Bralić, koji kuću ne napušta bez štoperice, a čiji je vješt palac istreniran da u najsitniji djelić sekunde mjeri sve udaljenosti kojima se Brale kreće, uštopao je preciznih 7:00,59. Evo poretka:

1. Mla1 - Vekić
2. Tre1 - Murer 7:11,19 - Iznenađenje Murera, koji je dan prije odveslao utrku u dvojcima.
3. Mla2 - Dragojević 7:15,34 - Lenko je podbacio. Stigao je sa još većim zaostatkom nego u petak.
4. Tre2 - Franjul 7:19,73
5. Mla3 - Čavrlj 7:26,54
6. Zag1 - Cetinić 7:38,37

Zanimljivo je bilo i kod juniorskih skifova. Sinković je uzvratio Martinu za poraz od petka i dobio ga, ali tijesno. Išao je 7:04,11, dok je Martin odvezao 7:06,69. Dobar je bio i mladostaš Holi, koji je izveslao 7:11,25.

Testirane su mogućnosti i osječkog ženskog seniorskog dubla. Mirna Rajle Brođanac i Sonja Kešerac pobjedile su ispred kombinacije Krka-Mladost (Crnogaća, Šebetić). Osječanke su išle 7:16,84, dok je kombinacija stigla u vremenu 7:21,26.

Mario sutra vozi dvije utrke. Sa Lenkom Dragojevićem sjest će u dubl, a prijavljen je i u konkurenciji seniorskih četveraca na pariće sa Dragojevićem, Čavrljem i povratnikom Šindlerom.

A.V.
- 21:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.04.2005., utorak

Borba za stolicu u repki i još ponešto

Daj to zlato! Tko se spremio, spremio! Ovoga vikenda treba izboriti mjesto u reprezentaciji. Seniori će sastavljati posade za prvu regatu Svjetskog kupa u Etonu, juniori za Munchen, a mlađi juniori za regatu Olimpic hopes u Brnu. Trke za reprezentativnu rolu održat će se u petak, a u subotu i nedjelju na Jarunu se održava Otvoreno prvenstvo Zagreba - Inter City Regata ili, po veslački, prvosvibanjska (prije prvomajska).

Mario će u petak voziti skif, dok je za regatu prijavljen u skifu i dublu sa Lenkom Dragojevićem. Ovdje su zbirne prijave za regatu.

Što se vijesti izvan staze tiče, Osječani su posljednjih tjedana aktivni na webu. Stanko Brođanac se posvađao sa motornom pilom i pritom izvukao deblji kraj. Prepiljeni mišić lista na nozi zaljepio ga je za krevet. Suočen sa kroničnim viškom slobodnog vremena Stanko je odlučio redizajnirati stanice najbolje hrvatske veslačice, svoje supruge, Mirne Rajle Brođanac. Kako mu ide pogledajte i sami. Eh da, ovdje. Stranica je jednostavna, brza, pregledna i puna sitnih trikova... Ocjena 9/10. ;)
Druga strana medalje stranice su VK Iktusa. Joj. Što reći o tome? Pa da bi lakše shvatili napravit ću usporedbu: to bi bilo nešto kao prijaviti veslača da u školskom skifu vesla u seniorskoj konkurenciji, recimo, Croatia Opena. Ne pretjerujem. P.s. Baš me zanima kako će na engleski prevesti sekciju 'naše dike' na glavnom izborniku. Ocjena 1/10. I sa Drave stiže još i blog koji se zove Iktus. Zadnjih dana se slabo bavi veslanjem, ali nije loše. Ocjena 5/10.

A.V.
- 21:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

14.04.2005., četvrtak

Za dobrim se konjem prašina diže ;)

Dugo se nisam ovako dobro nasmijao :) "Al da je glup-to je susta istina.To je ujedno i njegov najveci problem,kao i problem jos nekih seniora-isto vrijedi za Kusurina,Rebica&co..." BBB.

Stručnu dijagnoza "najvećeg problema" hrvatskog seniorskog veslanja postavio je posjetitelj foruma VSZ-a pod nickom BBB u raspravi o stranicama www.mariovekic.com.

- Ovo je jedan od razloga zašto volim Internet. Možeš pričati (pisati) što god hoćeš, kad hoćeš i gdje hoćeš i uopće ne moraš stajati iza svojih riječi. Ovo gore, a i sve ono na forumu uopće ne bi komentirao. Samo bi se zahvalio tom stručnjaku, jer i loša reklama je dobra reklama, he he - rekao je Mario.

Inače, u spomenutoj raspravi bilo je i zahtjeva (vjerojatno ženskih) za Marijevim golišavim slikama.

- Pa još nemam takvih, ali stavit ću ih u galeriju ako bude bilo - poluozbiljno je ovo prokomentirao. Tko zna cure, možda ih i bude. Provjeravajte povremeno.

Eto, dok jedni treniraju, drugi se zabavljaju pljuckanjem po forumima. Svatko ima svoju zabavu.

A.V.
- 14:46 - Komentari (9) - Isprintaj - #

11.04.2005., ponedjeljak

Kratak osvrt + pogled unaprijed

Čestitke organizatorima za Croatia Open - Mario Vekić Još nekoliko završnih misli o završenoj regati Croatia Open 05.
- Sve pohvale organizatorima za brojnost i kvalitetu natjecanja, jedino smatram da su se s obzirom upravo na te dvije vrijednosti koje ova regata iz godine u godinu potvrđuje i popravlja, ipak trebale dijeliti medalje za sva tri mjesta, a ne samo za prvo. Tu tradiciju treba definitivno promijeniti. Sve ostalo je proteklo u najboljem redu i bar sa moje strane nema nikakvih zamjerki - rezimirao je Mario.

Nakon petog mjesta u kvalifikacijama samaca (7:21) i drugog mjesta u dvojcu na pariće sa Dragojevićem, Mario se okreće pripremama za "prvosvibanjsku" regatu. Ona se neće održati, kao što je predviđeno kalendarom HVS-a 23. travnja nego je pomaknuta u termin Kriterijske regate HVS-a tjedan dana kasnje. Zbog duge zime i zaleđenog Jaruna, kažu. Kriterijska regata trebala je odrediti članove reprezentacije i dati izborniku Igoru Čulinu Rodi uvid u stanje kandidata, kako bi mogao što bolje sastaviti reprezentativne posade za dolazeće međunarodne regate. S obzirom na ovakav rasplet situacije još nije poznato hoće li rezultati sa "prvosvibanjske" regate biti priznati kao kriterijski, ili će se ipak morati još jednom veslati i u kojem terminu. To bi trebalo biti dogovoreno ovaj tjedan.

- Kako bilo, pripreme za regatu već su započele. Brale je odlučio smanjiti posjete teretani sa tri puta, na dva puta tjedno, što nam daje još više treninga na vodi. Trenirat ću primarno u skifu, a dva puta tjedno sjest ću u dubl sa Dragojevićem, pa ćemo vidjeti kako bude išlo. Postoji opcija da na regati (jednoj ili drugoj) odvezem dubl sa Antom Kušurinom, koji je trenutno u SAD-u, a najavio je dolazak - planira Mario, ali kako kaže, još ništa konkretno.

Zdravlje dobro služi, vrijeme malo manje, a probleme u vidu valova prave kajakaši reprezentacije Bjelorusije, koji na Jarunu odrađuju svoje pripreme.

- Ništa neuobičajeno - kaže Mario.

Za kraj pozdrav svim posjetiteljima, zahvala svima koji su stavili linkove prema www.mariovekic.com i još jednom podsjetnik da možete koristiti mogućnost komentiranja vijesti klikom na link "komentari" ispod svakog teksta.

A.V.
- 21:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.04.2005., nedjelja

Gotova Cro Open 05: Moglo je i bolje

Mario Vekić i Lenko Dragojević u finalu su seniorskih dublova zauzeli drugo mjesto. Brži od njih bili su slovenski reprezentativci Kolander i Prelog. Ali samo za jednu sekundu.

- Odlična utrka! Da nije bilo umora od jučerašnjih utrka vjerujem da bi dohvatili i prvo mjesto - kratko je komentirao Mario.

Evo konačnog poretka:

1. DRE1 06:42.25 (Kolander, Prelog)
2. MLA1 06:43.63 (Vekić, Dragojević)
3. LJUB 06:48.55
4. SVK2 06:51.56
5. NAU1 06:53.55
6. BLE1 06:54.36
7. DRE2 06:59.68


- 22:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Brza i žestoka: Daria Ječmenjak vs. slovački seniorski dubl

Uništeni karbonski izbočnici, natučena leđa, nekoliko mokrih odjevnih predmeta i nešto više eksplicitnih 'želja i pozdrava' bilanca je malo žešćeg zagrijavanja juniorke Mladosti Darie Ječmenjak i prvog slovačkog seniorskog dubla (Sloboda, Podstupka). Iako se sudionici sudara zapravo još nisu uspjeli dogovoriti tko je kriv, očevici Mario Vekić i Lenko Dragojević, koji su se također zagrijavali u blizini ponudili su svoju verziju priče.

- Taman smo radili ubrzanja na tempu 50, kad smo začuli vriskove "upomoć" i "pukla mi je kičma"! Brzo smo reagirali i Dariu i njen čamac odvukli do obale. E sad... prema mjestu gdje smo je našli, ona je bila u dobroj stazi, što bi značilo da su Slovaci krivi za sudar. No, dečki su uporno tvrdili da se ona kretala stazom kojom nije trebala. Čak smo ih čuli kako vani objašnjavaju "baba je išla u krivom smjeru!". Kako bilo, Daria je pokazala pravi sportski duh i onakva, mokra do kože, izrazila je želju da požuri na start svoje utrke (?!), ali smo je, u strahu za njeno potomstvo, ipak uspjeli odgovoriti - prepričao je Mario.

Inače Mario i Lenko su zbog samo osam prijavljenih dublova ujutro razveslavali za stazu. Zauzeli su treće mjesto, a finale veslaju u 15:20.

A.V.
- 12:31 - Komentari (4) - Isprintaj - #

09.04.2005., subota

Bilo je zajebano: Peto mjesto u kvalifikacijama

Ipak zadovoljan petim mjestom - Mario Vekić Jedina zadovoljština nakon petog mjesta u kvalifikacijama skifova, Mariu može biti činjenica da je u teškoj skupini Juri Jaanson ostao iza njega, na šestom mjestu.

Evo kako je izgledao poredak nakon utrke:

1. NAU2 07:09.08 - Davor Mizerit
2. DRE2 07:10.45 - Rok Kolander
3. EST3 07:11.35 - Leonid Gulov
4. SVK1 07:21.09 - Luboš Podstupka
5. MLA1 07:21.52 - Mario Vekić
6. EST1 07:27.06 - Juri Jaanson
7. TRE 07:38.66 - Ante Murer

Ostale dvije skupine prošle su ciljem u sljedećem poretku:

1. SiCG1 07:11.67
2. BLE1 07:15.03
3. DRE1 07:16.80
4. SVK3 07:27.70
5. EST7 07:29.17
6. EST6 07:34.39
7. MLA2 07:34.39

1. EST2 07:13.48
2. EST5 07:16.87
3. NAU1 07:21.85
4. EST4 07:28.90
5. BLE2 07:34.25
6. ARU 07:39.72
7. SVK2 07:47.41

U popodnevnom finalu najbrži je bio Slovenac Luka Špik sa 7:01.79. Rezultate svih subotnjih finalnih utrka možete naći na Rowing portalu ili ih skinuti ovdje.

- Prije utrke sa Bralićem sam dogovorio da odvezem oko 7:20. Na kraju sam išao 7:21, što je odlično, s obzirom da sam tek nedavno počeo sa treninzima na vodi - zadovoljan je Mario, ali i svjestan činjenice da se tim rezultat u druge dvije grupe mogao ugurati barem u B finale.

Meteorolozi su pogodili prognozu. Dok su kvalifikacije protekle tek uz bočni vjetar, u popodnevnim se finalima po veslačima izlila kiša.

Mario u nedjelju vozi dubl sa Lenkom Dragojevićem. Startnu listu kvalifikacija možete pogledati ovdje.

A.V.

- 21:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2005., četvrtak

Croatia Open 2005 (9. i 10. travanj): Bit će zajebano!

U skifu najveća gužva - Mario Vekić Ovogodišnja Croatia Open bit će rekordna po broju sudionika. Natjecat će se više od 1100 veslača i veslačica iz devet država. Od istaknutijih, sudjelovanje su prijavili Slovenci Iztok Čop i Luka Špik, višestruki osvajači svjetskih i olimpijskih medalja, zatim srebrni samac iz Atene, Estonac Juri Jaanson... Mario Vekić nastupit će u skifu, najbrojnijoj disciplini regate gdje je u svim uzrasnim skupinama prijavljeno preko 300 čamaca.

- Bit će zajebano! - komentira Mario listu prijava.
- Osim toga najavili su loše vrijeme, ali nadam se da neće biti baš pretjerano strašno. Osim u skifovima zanimljvo će biti i u dvojcima. Iako braća Skelin neće nastupiti, konkurencija je dosta kvalitetna i vjerujem da će biti odličnih utrka, baš kao i u juniorskim samcima - prognozira Mario.

Što se njegovog nastupa tiče, očekivanja nisu prevelika.
- Važno je korektno odraditi utrku. Početak je sezone i forma nije još ona prava, ali tako je svima. Sa trenerom Bralićem dogovorit ću intenzitet na kojem ću pokušati dati svoj maksimum, pa ćemo vidjeti što bude.

Za kraj je ostavio jednu zahvalu.
- Želim zahvaliti gospodinu Čuli, koji mi je posudio čamac za treninge i utrke. Bez toga ne znam kako bi se uopće spremio i nastupio na ovoj regati. Hvala!

A.V.

- 21:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.04.2005., srijeda

U skifu za novi olimpijski ciklus

Mario Vekic Nakon i više nego uspješnog izleta u rimenaške vode, Mario se nada u novi olimpijski ciklus uveslati u skifu. Zima je dobro odrađena. Potvrdio je to pobjedom na prvoj regati, unatoč činjenici da je odradio samo jedne morske pripreme.

- Zbog ozljede ramena na snowboardu morao sam mirovati neko vrijeme. Nisam trenirao, ali dobro sam se odmorio. Sad sam željan vode, čamca i novih utrka i mislim da ću biti spreman kad to bude trebalo biti - kaže Mario.

Strogo zacrtanih planova za nastavak sezone ipak nema. Krenut će u skifu, a posade će se sastavljati kasnije ovisno o razvoju situacije.

- Dolazi Croatia Open. Nadam se da ću se ugurati negdje u vrh. Ne znam još kakva će biti konkurencija, ali ako dođu Slovenci morat ću se dobro potruditi da ovezem dobru utrku. Ipak, mislim da je bitno odraditi u skladu sa trenutnom formom, bez obzira kakav rezultat bio, jer sezona počinje i nitko nije lud biti na maksimumu već sada. Kako vrijeme bude odmicalo forma će se dizati. Najvažnije je dobro tempirati, da pogodimo vrhunac za Mediteranske igre, a onda i za Svjetsko prvenstvo u Japanu, na koje se nadam da ću izboriti plasman. Svojim dosadašnjim rezultatima, radom i zalaganjem pokazao sam da vrijedim za to, a istim takvim žarom borit ću se i za svako naredno veliko natjecanje - ispričao je Mario.


- 16:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Mario najbrži u skifu na startu sezone

Na Dravi - Mario Vekic Prva proljetna regata održana je pred brojnim navijačima, sa prednatjecanjem čak u četiri discipline, s veslačima iz triju država - Hrvatske, Italije i Slovenije, te osam gradova: Dubrovnik, Karlovac, Maribor, Milano, Medulin, Pula, Rijeka i Zagreb, a i s novim veslačkim idejama. Naime, VK Ekonomist organizirao je četiri utrke na 750 metara: znanstveni novaci u gigu, studentice, studenti pod imenima tvrtki sponzora i studenti (ideja je da u jednoj trci nastupe zaposlenici u tvrtkama).

Cijelo vrijeme regate dosta jak jugozapadnjak davao je prednost stazama bližim južnoj obali, dakle stazama 1, 2 itd. Zbog vjetra je, naročito u mlađim disciplinama, bilo dosta "šetanja" stazom, a jedna takova šetnja po bovama završila je i prevrtanjem! Prije tjedan dana izvještavali smo o razbijanju leda na Jarunu, a danas već o prvim kupačima (kupaćici).

Među mnogim uzbudljivim utrkama izdvajamo 1xSM, gdje je malo iznenađenje napravio Nikola Tomić došavši treći ispred Ante Murera. Prvi je bio Mario Vekić, a drugi Dragojević. Mladost ima 16 prvih, 7 drugih i četiri treća mjesta. Stanje bi sigurno bilo nešto drugačije da najbolji juniori Trešnjevke nisu bili odsutni, te da su se odazvali Riječani i Osječani, koji inače dolaze na ovu regatu.

Mladost je dominirala i u mlađim disciplinama, u kojima se ponovno javaljaju poznata veslačka prezimena, ali ih sada nosi nova generacija: Agejev, Filipović, Nuskern, Radonić, Sudić, Strelec, ...

izvor: mladost
- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prvenstvo Zagreba na ergometrima bez Maria

Jebem ti ergometar! U subotu 12.2.2005. u organizaciji Veslačkog saveza Zagreba i HAVK Mladosti održano je Prvenstvo Zagreba na veslačkim ergometrima na 2000m.

Trke su bile uzbudljive uz bučno navijanje s tribina. Izdvojili bismo utrke juniora A i B te seniora u kojima su dominirali obiteljski dvojci, braća Martin i Valent Sinković, te mlađi brat Nikša Skelin. Nažalost, nije nastupio ozlijeđeni Mario Vekić pa nije riješena prošlogodišnja mrtva utrka (i rekordna) između njega i Nikše Skelina.

izvor: mladost
- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

  travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Nikola Bralić - Coach

Lenko Dragojević - Kamerman
(zbog odličnog pregleda svih staza za vrijeme utrke. hoćeš lijevo, hoćeš desno. AKA ribar s korčule)
Vito Čavrlj - Rovokopač
(na utrci seniorskih četveraca skul povećao dubinu Jaruna za cca 1 metar u prosjeku. izvadio mulj i istukao soma juru veslom po glavi)

Petar Lovrić