Studentsko kulturiziranje

srijeda, 09.11.2011.

Gotov 5. Vox Feminae

Sinoć je zatvoren jubilarni 5. Vox Feminae u Zagrebu.


(slika 1: plakat Vox Feminae na ulazu u Studio Smijeha)


Jučer je u Studiju Smijeha pred 30ak ljudi završen najdugovječniji festival u Hrvatskoj koji promiče žensko stvaralaštvo, filmski program, radionice i nastupe ženskih glazbenica, aktivistica...

Večer se sastojala od više dijelova – kviza, stand up-a i pokoje glazbene izvedbe.
Kviz koji je bio podijeljen na više tema vezanih uz umjetnost, aktivizam i sudjelovanje žena u povijesti nije bio obavezan za publiku. No ipak, pobjednik kviza dobio je novčanu nagradu, polovicu prikupljenih novaca od kupnje ulaznica te besplatne satove joge.

Nakon završenih 20 pitanja slijedio je kratki stand up naše najpoznatije komičarke Marine Orsag koja je rekla od čega će se sastoji drugi dio večeri prije prvog nastupa glazbenice i jedne od suorganizatorice festivala, Tajane Josimović, dugogodišnje članice Le Zbora.



Nakon glazbenog djela opet je slijedio stand up Mostarke Mirande Lončar koja se preselila, kako je i sama rekla, u Zagreb jer joj je dojadilo svaki ponedjeljak putovati iz Mostara u Zagreb na show, a ona opet voziti natrag za Mostar. Poslije je uslijedio nastup mlade Andree Andrassy prije završnog nastupa Marine Orsag.

Stand up-ovi kojima su teme uglavnom bile vezane uz odnos žena i muškaraca i anegdota vezanih uz život komičarki, oduševljavali su malobrojnu publiku.

Završna izvedba Tajane Josimović bila je, kako je sama pjevačica rekla, uvid u lezbijsku vezu ispunjenu dramom.


(slika 2: Marina Orgas i Tajana Josimović)

Ove godine festival je opet bio više okrenut filmskom djelu, ali u manjem broju jer je, kako su organizatorice rekle, festival organizirao Hrvatski audiovizualni centar, a ne Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, pa su im stoga bile smanjene financijske mogućnosti. Također, ove godine bilo je više posjetitelja nego inače što zbog "buvljaka" i raznih dokumentaraca, što zbog stand up-a završnog dana.


(slika 3: dvorana gdje je održan zadnji dan Vox Feminae)

09.11.2011. u 16:04 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (4)
Studeni 2011 (3)
Listopad 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Malo o meni i svemu nečemu...

Moje ime je Marija Marušić i imam 23 godine. Blog pišem u sklopu kolegija Konvergencija medija koji slušam na Fakultetu političkih znanosti na 1. godini diplomskog studija.