srijeda, 18.08.2010.

SUTJESKA...NP SUTJESKA!

Sad više nemam pojma kako je uopće pao dogovor da idemo na Sutjesku (ne govorim o '45. god. nego ovo lito), uglavnom, upala sam u ekipu i dopalo me vožnja. Ma u redu je da i ja jednom vozim na izlet...do sad sam bila pošteđena! I opet mi žao moga Una.Dok sam imala Uno, nikome nije na pamet padalo da me angažira kao vozača. Sad, kao imam "dobro" auto...i eto mi!
Ništa se ja nisam bunila, blože sačuvaj. a zahvaljujući mome (ne)poznavanju geografije, rekoh, zaćas ću ja to...E na kraju je ispalo, skoro pa 7 sati vožnje! Naravno....bilo je tu i kava....i pita....i pišanja....ali, 7 sati je 7 sati! A u tri sata (ujutro) sam ustala...bolje da nisam ni ligala!!!

Uglavnom, stigli smo živi i zdravi (suputnike biste tribali pitati kako)...i....okupirali Sutjesku..e...Njemci su za nas p..dim!



Najezda Splićana...




Nakon šta smo se smjestili u hotel...(čuj planinari pa u hotel!!!!), krenuli smo na prvi izlet. Kažu nam mještani, nije cesta baš dobra....imate gradska auta..malo ćete teže doći do cilja...ma šta oni znaju!!!! E....znaju!
To po ćemu sam vozila...khm..ne želim se ni sječati! Uglavnom, na pola puta sam popizdila, okrenula auto na prvom proširenju i rekla.."Ja dalje ne vozim!" Skužili smo da imamo još par kilometara do jezera..kao, brže ćemo na noge!!Je, tih par kilometara je na kraju ispalo...8 km!!!!
Sreća pa je okoliš bio mmmmm



Donje Bare...nit su bare...a, bome smo se predugo penjali da bi bile i donje



Da se putnik namjernik malo odmori!



babarin (o.a. siperak!)



hehehe ovo je samo za moju @Suncokretu2...i osmjeh je za nju :-)



zdravo, zdravo, zdravo!



kraj najvećeg bazena od 16 000m2...tako piše na ulazu..a da je velik..velik
je!



Drugi dan smo krenuli na vrh Maglić. Put nas je vodio pored najveće prašume u Evropi. Zašto prašuma...ne da mi se objašnjavati...uglavnom, područje u kojem vrli homosapiens nije uspio ništa pokvariti!
Moja gojza zagazila na najveću evropsku prašumu...

Poslije onog babarina (najveći list)...bazena (najveći bazen) ..prašume (najveća prašume) stiće se dojam da je ovdje sve najveće!!! Žao mi što ne upoznah nekog domaćina...da vidim je li baš SVE najveće!



Osebujan način markiranja!



Onaj vrh što viri iz magle...e to je Maglić...2386 m....
A sad ću posuditi sliku sa FB da vidite da sam i do gore stigla :-)






- 22:18 - Komentari (32) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.