Manchi19

ponedjeljak, 05.05.2014.

KAKO JE TO BITI MAMA

Oduvijek sam željela biti mama, ali je jako dugo trebalo da mi se ta želja ostvari. Već sam pomislila kako mi se neće nikada ostvariti i nevoljko sam se počela miriti sa tim. Sve žene oko mene trudne, a ja nikako... Popila sam valjda sve one bućkuriše od biljnih čajeva, muž isto tako i opet ništa. U KBC - u su nam rekli da je s nama sve OK, ali da ako ne ide probamo MPO, pa da vidimo. Obzirom da sam pobornik alternativne medicine, odnosno ne volim antibiotike i ne koristim ih, a kamoli što drugo, odlučila sam pričekati.
2012.g. sam počela pjevati u zboru i unatoč burnom rasporedu počela sam se opuštati što je urodilo i plodom, u doslovnom smislu u svibnju 2013. godine.
Sada mali pilić ima tri mjeseca i ja sam najsretnija na svijetu. Ima dana kada sam premorena, ali samim pogledom na to nevino malo lice, posebno onda kada mi uputi osmijeh, nestaje sav umor i pomisao na neprospavane noći.
Biti mama je predivno, zahtjevno ali predivno. Uživam u svakom danu provedenom sa svojom srećicom, a posebno me veseli gledajući ga kako raste i napreduje iz dana u dan. Sada je u fazi gugutanja i smješkanja.
Kažu da je prva godina najteža i najljepša. Za sada se slažem. Zašto najteža ? Pretpostavljam da se to odnosi na prvo dijete. Ne znaš što te čeka, a zbunjenost počinje prvi dan dolaska kući iz rodilišta. Srećom, moj muž i ja imamo pomoć ''baka servisa'', tako da nam je lakše u tom pogledu.
Trebalo nam je neko vrijeme da se svi troje naviknemo jedno na drugo. Nas dvoje na roditeljsku ulogu, a naš sin na ''boravak'' izvan mog ''trbuha''. Sada smo dobar uigran tim i svakim danom se volimo sve više.

- 18:08 - Komentari (3) - Isprintaj - #