10

srijeda

siječanj

2018

Svak na svoju stranuRazgovara advokat s klijenticom koja želi razvod.
– Pije li vaš muž?
- Ne, ne pije.
– Droga?
– Ma nema pojma šta je droga.
– Malo zarađuje?
– Ne, ima plaću dvije tisuće eura.
– Tuče li vas?
– Ne, ne pada mu na pamet!
– Ne brine se o djeci?”
– Brine o njima.
– Vara vas?
– Nikad me nije prevario, nije on takav.
– Ne pomaže vam u kućI?
– Pomaže. Radi mnogo stvari.
– Pa koji je onda razlog za rastavu draga gospođo?
– Sve on to radi, ali da ga vidite s kojim izrazom lica...


Ušli smo u novu godinu, 2018. Vau. Petarde su ispucane, vatromet utihnuo nakon što je odrađeno spektakulano "bojanje neba" diljem svijeta. U danima koji slijede, kao i svake godine, obiteljski prijatelji, koji rade u inozemstvu, dolaze nam u posjet i kreće druženje do kasnih noćnih sati. Ipak se ima štošta ispričati. Vidimo se dva puta godišnje, najčeće su to blagdani ili godišnji odmor.

Ove godine sam si dala truda i napravila hrane da slučajno netko ne ostane gladan. Plus što me pomalo izluđuju tim svojim "pomodnim" pravcima u prehrani, pa ovaj ne jede ovo, onaj ono itd. Glavno da se našlo za svakoga ponešto.
Zvoni zvono na vratima, suprug nasmješen dočekuje, ja niti ne znam u tom trenu tko je zapravo na vratima, ali znam koga očekujemo. I da ne duljim, dolazi naš dragi Andrija sa djetetom bez Anđelke.

Mi u priču, pa gdje je ona? Pa znate, mi se razvodimo. Mali zivi sa mamom, ja sam odselio u drugi stan, nedaleko od njih..i tako...podjelili smo duznosti..
Stojim i ne vjerujem..vrtim film u glavi zajedničkih druzenja, nasmijanih lica....bila sam baš šokirana...
Anđelka me također tuži da plaćam i solinu svotu novca za maloga, alimentaciju, unatoč činjenici da već dobila moju polovinu novca koja je inače bila namjenjena djetetu. Nekako smatra da činjenica da dijete ne živi sa mnom joj otvara prostor da me odere financijski. Naravno, da ću joj spucati protutužbu...mada ona to još ne zna...

Baš kad sam se pomirila sa situacijom da svake godine imamo po jedan razvod, moja draga prijateljica usputno mi je rekla da se sporazumno razvodi. WTF,WTF????
Čini mi se da je ove godine neki snažni virus na djelu, čiji vrhunac vala epidemije kreće paralelno sa gripom.
Još se nismo čule da to detaljno prožvačemo. Ne mogu i neću stavljati sol na ranu.
Njezin je život postao težak prije pet godina kad je dobila dijete sa metaboličkim problemom na koji se nadogradio autizam. Dani i dani snage i energije su utrošeni da se postigne uspjeh u razvoju djeteta, rezultati su minimalni.
Većinu mjeseca sama se bori sa tim, dok joj je suprug terenski radnik. Vjerujem da su se izgubili kao par i da joj je bilo dosta samoće.
Oni su za razliku od gornjeg para koji se očito kapricira, odlučili se za mirni razvod. I dalje ce skrbiti o djetetu i raditi najbolje za njega, zajednički, ali njih dvoje kao muž i zena više nemaju smisla. Suze su obrisane, svatko je rekao što ga tišti i tu su di jesu.

Neopisivo sam tužna...neopisivo....

Iselila se iz stana u kojem su zajedno živjeli...vratila roditeljima sa svojih 35 godina, sa bolesnim djetetom, u sobu iz koje je izasla kao mladenka. Naravno, nema novca da iznajmi stan i okrene novu stranicu u životu...
Ona je ipak majka koja skrbi 24h o svom djetetu i zaustavila je svoj privatni i poslovni život prije pet godina.

Zato su roditelji njegovatelji "tvornice ljubavi"...daju zadnji atom snage za svoje dijete, otvaraju sva vrata pomoći, a da im nitko ne može reći koliko godina će živjeti takav život. Ima i onih koji to rade 20 godina...i nije nikakvo čudo da se partneri raziđu u takvim okolnostima.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.