Mama bez tate i obrnuto

petak, 25.09.2015.

Mama bez tate i obrnuto

Dobro došli na blog mama bez tate i obrnuto

Već iz naslova pogađate koje će teme blog obrađivati. Samohrano roditeljstvo, zakoni, propisi, kako se nositi s dječjim pitanjima samo su neke od tema koje imam na umu.

Prije sedam godina kad sam i sama postala mama bez tate nisam znala zakone, cake, zakulisne igre i to me koštalo. Zakoni su sami po sebi puni manjkavosti, socijalnim radnicama smo samo " slučaj" i spis više u ladici, a poduzimaju korake tek kad se jedan od roditelja žali, u međuvremenu nema nadzora ni pomoći jer ipak je važnije da socka ode na plac ili u Kaufland za vrijeme radnog vremena. Onaj roditelj koji prvi " otkuca" drugog ispada žrtva, a drugi je dežurni krivac.

Ja to nisam znala..Kad sam se razišla s bivšim na ružan način, a bilo je i fizičkih nasrtaja na moje roditelje, nisam ga čak prijavila policiji, niti na vrijeme tužila za alimentaciju - ŽIVOTNA GREŠKA jer na sudu vrijede samo službene zabilježbe.

Priča je išla ovako: Dijete se rodilo vanbračno jer njegovi nisu imali novaca za svadbu prije - nasjela sam, samo su kupovali vrijeme. Nakon sto je tijekom jedne svađe napao moje roditelje više se nije pojavio skoro pune 4 godine , a ja ga glupača nisam tužila za alimentaciju svo to vrijeme. Ne radite to- tužite ih dok je dijete još u trbuhu ako treba. U protivnom će oni tužiti vas i glumiti žrtvu. Ispalo je da sam ja vještica koja je njemu branila viđati dijete, dok istovremeno njega nitko nije pitao zašto me nije tužio ranije ako je zakinut mojim postupcima?

Dobio je svaki drugi vikend i srijedom dva i pol sata i morala sam četverogodišnje dijete dati u ruke obitelji koju nikad vidjela nije...mislila sam da će mi pozliti kad su je prvi puta odveli.
Od tada su prošle 3 i pol godine i stvari nisu bitno drugačije. S djetetom otac ne zna izaći na kraj, ja sam i dalje dežurni krivac i takav scenarij ćemo očito vrtjeti do djetetove punoljetnosti.

Voljela bi da mi pišete svoja iskustva, prijedloge ili da samo podijelite ovdje neku svoju poteškoću.

Samohrano roditeljstvo znači dvostruku brigu, ali i dvostruko više ljubavi!

Oznake: samohrani roditelji, zakoni i propisi

25.09.2015. u 17:17 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2016  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Travanj 2016 (2)
Siječanj 2016 (1)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Rujan 2015 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi