< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Svibanj 2016 (1)
Studeni 2015 (1)
Kolovoz 2015 (2)
Lipanj 2015 (2)
Travanj 2015 (5)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Prosinac 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (3)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (6)
Studeni 2013 (5)
Listopad 2013 (2)
Svibanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (10)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (5)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (3)
Veljača 2007 (2)
Siječanj 2007 (4)
Prosinac 2006 (6)
Studeni 2006 (7)

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog osmišljen za pražnjenje misli.....



Slike zmajeva i ideje za novi zmajevski layout/template šaljite na:



Otvorila sam novi blog, malo eksperimentiram!
magicdragonlady.blogspot.com









Linkovi

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!


Novi baneri:



Zanimljivo za pogledati

Tedica
Kulerica
Danči world
Morfinini eksperimenti
Dan u životu zaposlene žene
ZiziMars14
Auroraisa
Vrag s licem anđela
Kenguur
Život u dvoje
Silmarien
Ima jedan svijet
Tratinčica
Amorfia




Something to remember....













I wish these nights....

I wish these night
is the night of our first kiss
I wish these night
is the night that I won't miss
I wish you were in my arms
and breath the air with me
I wish you were mine forever and that
our love was meant to be
I love you I know that
I'm sure I've showed that
I miss your smile, your kiss,
I miss your lips, your hugg
your everything....



subota, 04.08.2007.

ŽENA ZMAJ



Zna se koji mi je nick ovdje Dragonlady. Ja sam „kao“ žena zmaj. Rođena u godini zmaja i obožavam to što sam zmaj u kineskom horoskopu. Koliko znate o zmajevima? Evo nešto o nama...

Kineski horoskop - ZMAJ

Godine Zmaja: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024.

Osnovne osobine: Energija, snaga, napredak.

Opće crte: Prije revolucije u Kini Zmaj je bio simbol moći cara i velikih mandarina koji su, navodno, služili nebeskom carstvu i vladali seljacima. Rođeni u godini Zmaja imaju mnoge karakteristike koje su poželjne carevima - gorljivost, autoritet, veliki entuzijazam, sposobnost motivacije drugih, itd. U legendi Zmajevi rigaju vatru, a ljudski Zmajevi, govoreći metaforično, čine isto, posebno prema onima koje osjećaju kao neprijatelje ili koji na neki način predstavljaju prijetnju. Drugim riječima, Zmajevi su moćni i odlučni protivnici onih koji ih izazivaju - Zmaj je opasan neprijatelj. Srećom, Zmajevi su od pomoći i obzirni u prijateljstvima, kao što su odlučni i opasni u neprijateljstvima. Dobri su prijatelji, ali ne i laki: nastoje da nametnu svoje standarde i ideje i uvijek insistiraju da preuzmu vodstvo u svakoj aktivnosti. Zmajevi su obično veoma uspješni u izabranoj karijeri i gotovo uvijek napreduju. Kao da gotovo svaki Zmaj ima u sebi magnet koji privlači novac, kojeg troše lako. Rijetko se žale i to samo onda kada potcijene snagu sile koja im se suprotstavlja. Mogu da budu pretjerano sigurni u svoje sposobnosti što je u nekim situacijama kontraproduktivno. One osobe koje mogu da kontroliraju ovu arogantnu osobinu, obično su uspješne i sretne.

Emocije i ljubavni život: U gotovo svakom Zmaju postoji element osamljenika. Paradoks je da mladi Zmajevi imaju snažnu želju da stupe u dugotrajnu emotivnu vezu. Kao rezultat toga, Zmajevi su skloni ili da rano stupaju u brak - obično su takvi brakovi stabilni - ili da cijelog života ostanu samci, da budu ili krajnje čedni ili da imaju brojne veze. Najmanje zadovoljavajući partneri su im Psi, s kojima su nekompatibilni. Samo umjereno dobre odnose imaju sa Konjima i Ovcama i veoma dobre sa svima drugim, posebno sa Pacovima, Majmunima i, što je iznenađujuće, sa Zmajevima.

Pet elementarnih Zmajeva (Svi elementarni Zmajevi su pozitivni.)

Metalni Zmaj je najteži iz cijele porodice Zmajeva. Također je i najenergičniji, najuporniji, najefikasniji i spreman najviše da napada. Metalni Zmajevi su toliko sposobni i inteligentni da im je naprosto nemoguće da u svojoj blizini podnose glupake. Teško razumiju, još manje tolerišu, dokonost, lijenost ili nepoštenje. Metalni Zmajevi su moralni, karakterni, hrabri, pouzdani i ubjeđeni u ispravnost svojih uvjerenja i akcija. Oni su iskreni i odani prijatelji i partneri, ali znaju da budu i užasni protivnici.
Vodeni Zmaj ima svu energiju kao drugi Zmajevi, ali mu je teško da je usmjeri i opredjeli. Stoga teško u potpunosti realizuje sav svoj Bogom dani potencijal. Vodeni Zmaj uvijek ispunjava svoje želje, iako nikad toliko brzo kao što bi želio. Ovaj tip Zmaja je spremniji da razmotri svaki ponuđeni kompromis i po tome se razlikuje od većina svojih rođaka Zmajeva.
Drveni Zmaj je otvoreniji od drugih Zmajeva prema inovacijama i novim idejama. Sposobniji je za kreativnije mišljenje. Iako nije nemilosrdan prema protivnicima, kao većina Zmajeva - i mada je znatno manje osvetoljubiv - potpuno je u stanju da se dostojno i suvereno brine za sebe i svoje interese. Baš zbog te osobine Drveni Zmaj može da bude veoma uspješan i sretan.
Vatreni Zmaj moglo bi se kazati da uvijek plamti. Drugi Zmajevi mogu da budu žešći i energičniji, ali nijedan od njih ne liči toliku na vulkan za vrijeme erupcije. Vatreni Zmaj bezkompromisno ulijeće u akciju čak i kad nema stvarnu potrebu za njom. On smatra da svojim temperamentno i odlučnošću može da savlada svaku prepreku. Zbog toga je veoma dobar vođa ukoliko su njegovi sljedbenici i saradnici spremni da vjeruju da je on uvijek u pravu.
Zemljani Zmaj je možda manje temperamentan i borben od drugih ili možda bolje upravlja gvozdenom rukom od drugih. Naizgled je mudriji i stabilniji od drugih zmajeva. Međutim, kao i ostali zmajevi, i on je opasan neprijatelj i nikad ne zabovarlja uvredu i nanijeto zlo ranu.

Rođeni u godini Zmaja: Susan B. Anthony, Joan of Arc, Sigmund Freud, John Lennon, Florence Nightingale, Ronaldo, Mae West.

Pročitaš ovo i pomisliš super je tim zmajevima, život nam je prava igra. Međutim iako sam ponosan član zajednice zmajeva, iako se osjećam da rigam vatru i da sam opasna,



no jedna mi je osoba rekla da ja jesam zmaj ali sa malim krilima, onakav zmaj koji se stavlja na dječje slikovnice...




A istina je i to da je u pravu. Sve to u horoskopu stoji, ali ima nešto i u odgoju i životu koji si nekad vodio. A ja sam od osoba koje netko raspizdi, u tom trenu ne znam što bih rekla a tek nakon par sati kad sve prođe, tek onda mi dođu ideje i misli na pamet, i da bi mu rekla ovo ili ono. Pa kako je to moguće da se u trenu sukoba ne znam izboriti za sebe? Kako je moguće da si dopustim da me netko iživcira i ja mu ostajem dužna? E pa lijepo, odgojena sam da izbjegavam sukobe,i ne samo to nego uz oca nisam niti mogla se svađati jer je bila njegova zadnja, pa tako mi se događa da cijeli život zbog nečeg pušem i pirim dim umjesto da rigam vatru. Istresem se uvijek na osobe koje nisu ništa krive i najmanje su krive za neke stvari a na kraju oni pravi krivci ni nemaju pojma da sam ljuta na njih.... A najbolji lijek za to bi bio tečaj svađanja. Naučiš kako se svađati i da te nitko ne može maltretirati i da se osjećaš slab da se ne znaš izboriti za pravdu.


Ili kao onaj zmaj iz crtića da počnem skladati stihove:

"...jadna mala izvrnuta torta, dno ti na vrhu stoji....."

Oni koji se još sjećaju crtića "The reluctant Dragon" iz 1941 od Disneya, iliti prijevoda tadašnjeg "snebljiva aždaja". Aždaja je bila pjesnik i nije htjela da se bori, pa je za potrebe sela, sa ser Žiletom izvela predstavu borbe i umiranja, jer to je jedino što ljude zanima. Neki kretenski poredak stvari i neki pojam o tome kakav svijet i život mora biti... A svešto tražimo za sebe je komadić mira i tišine gdje nas svi trebaju ostaviti na miru......



| komentari (11) | print | # |

<< Arhiva >>