Love me if you dare and let me run...

11.04.2009., subota

Najgora stvar koja ti se može dogoditi ili O preživljavanju najgorih kriznih situacija u životu jedne žene

Prije 3 mj. bila sam u susjednoj nam državi gdje se nalazi moja najbolja frizerka, jedina koja me nikad nije iznevjerila. Osim njoj, dajem i mami da me šiša jer nije da mogu bilo koji dan skoknuti u drugu državu na frizuru. Inače, kad god sam bila kod nekog frizera, nije mi napravio onako kako sam željela. I tada, prije 3. mj., moja najdraža mati mi kaže kako da me Vedrana ošiša. Nek ti je s jedne strane duže nego s druge i neka ti je iza kraće nego naprijed. Vedrana mi je oprala kosu, ošišala me i isfenirala za 25 min i nikad nisam bila zadovoljnija i sretnija sa svojom frizurom. Još k tome patim za dugom kosom koju nikad nisam imala, ali za ovu nisam ni jednu sekundu požalila.

I danas, na taj kobni dan, predloži meni moja mati da me ošiša jer mi je već malo narasla kosa pa ne izgleda tako dobro. Tri puta ju pitam „mama, hoćeš znat?“ (jer je samo završila frizerski tečaj prije 15 g.). Tri puta je odgovorila „hoću“. Prije šišanja tri puta joj objasnim kako želim, da mi iza malo više skrati, a naprijed da mi odreže samo po 1 i 2cm. I onda opet „mama, hoćeš znat?“. Hoće.

Počne ona mene šišati iza, ja pipam rukom, kaže ona meni da ju pustim na miru i ne dršćem nad svakom dlačicom jer joj stvaram pritisak pa će tek onda pogriješiti. OK. Pred kraj šišanja pružim ja svoju desnu ruku prema desnoj strani (tamo gdje je trebalo biti najduže) i otkrijem odvratnu činjenicu – tamo kose više skoro ni nema!!!

O tome kako sam se osjećala, koliko sam vrištala, ridala, plakala, derala se, ispitivala Boga čime sam to zaslužila ne znam vam baš puno napisati, ali grozno. Je bilo. Naime, moja kosa je užasno slaba i jako sporo raste i još k tome imam nezahvalno lice kojem ne stoji bilo kakva frizura, a ova je svakako nesumnjivo najgora otkad znam i ne znam za sebe. Čak mi se čini da je bila bolja kad sam si sama s 3 g. odrezala šiške.

Nakon 1,5-2h neumornog plakanja, i brizganja u plač svaki put kad se pogledam u ogledalo, odlučila sam to podnijeti „stoički“ kako bi rekao Pisac i „nositi se moderno“ kako bi to rekla Severina. Friz je dosta nalik na onaj Jelene Odvratne Veljače, koji mi je fuj, ali to nitko osim mene ne misli, svi govore da je ona jako moderna, oblači se po posljednjoj modi iz najboljih modnih časopisa i 2. je najbolje odjevena osoba po Fashion Guruu.

Onda sam još otišla na Google i upisala „what to do when you have a bad haircut“. Ima par dobrih savjeta. Odlučila sam.

„Ako može Jelena Veljača, mogu i ja.“

Otišla sam u kupaonicu, stavila pjene, voska, gel voska i čega sve ne i sad nekako na nešto kao da liči.

I unatoč tome što i dalje mislim da je frizura grozna, također sam odlučila da to neću pokazivati, nego ju pokušati „isfurati“ na najbolji mogući način.

Wish me luck.

I nikad više, ali NIKAD VIŠE, ne dati nikome drugom osim Vedrani da me šiša. 400kn je povratna karta+100kn frizura = nije puno s obzirom na muke koje možete proživjeti ako ste žena i imate lošu frizuru. :P

Napisano: 22.2.2009. u 17:06

Sad: 22.5.2009.; 15:07 Bila sam na popravku kod Vedrane prije koji dan. naughty

P.S. Objavljujem ovaj post jer sam obećala, sljedeći će biti vjerojatno moj najintimniji post uopće.
- 13:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

01.04.2009., srijeda

Vrijeme li je za novo rođenje?

Stablo koje se
nikad nije moralo boriti
za sunce, nebo, zrak i svjetlo,
nego je stajalo na otvorenom izloženo kiši i
uvijek dobivalo potrebnu vodu nikada ne postaje
kraljicom šume
, nego
živi i umire
kržljavo.
Dobro drvo
ne nastaje s lakoćom,
što je snažniji vjetar, to je snažnije drveće.



(Dopustila sam si odvojiti riječi u skladu s mislima i važnosti koju pridajem određenima.)

Ostati anoniman na blogu je gotovo nemoguće, ali je moguće mijenjati blogove i adrese. Pogotovo je to potrebno kad upišeš svoje ime na google i na 2-3 mjesta ti izbaci link do bloga.


Nekako se često vraćam stvarima iz prošlosti (ne ljudima). Ponekad mi zasmeta, ali shvatim da je to kao neka tradicija, kao neka nit vodilja kroz moj život koja je uvijek tu, samo što me druge stvari preokupiraju pa ju ne vidim.


Sljedeći post će biti moj posljednji sa starog bloga jer to zaslužuje!


- 21:43 - Komentari (11) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Veljača 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Siječanj 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

On/Off

Opis bloga

Potraga, lutanja, ljubav.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


design by Ruby Nelle