18.07.2006., utorak

Godišnji odmor...noćna mora za pse

Godišnji...svi ga jedva čekamo,jer će većina nas otići negdje na put,na more,daleko od doma...a naši psi? Dok se ta većina nas zabavlja,uživa u toplom moru,sunčanju,izlascima;naši će se(u najgorem slučaju BIVŠI) psi negdje pržiti na suncu...neki u hotelu za pse...a neki i napušteni na ulici. I evo...stigli smo do teme o kojoj želim da razmislite. Napuštanje pasa. Što vi mislite o tome? Je li to ok ako nemate para ili nekog tko bi se brinuo za vašeg psa? Je li to nešto normalno što svi rade kad im se neda zajebavat (sorry na izrazu =) sa hotelima za pse i sl.?
Free Image Hosting at www.ImageShack.usJa mislim da je to nešto grozno! Stalno ponavljamo da je PAS ČOVJEKOV NAJBOLJI PRIJATELJ. Ali zar bi najboljeg prijatelja napustili samo zbog...recimo...2-3 tjedna godišnjeg?!?

Neznam za vas...ali je nikada nebi mogla napustiti ovako slatka stvorenja...


- 12:19 - Komentari (8) - Isprintaj - #

  srpanj, 2006  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ovaj je blog posvećen svim bespomoćnim životinjicama,koje su sada negdje same,napuštene...




Free Site Counters
Get a Free Site Counters

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Po odluci gradskih vlasti, zagrebački šinteraj zatvoren je od 16.3.2004 za građane – udomitelje, volontere akcije Spasimo pse iz šinteraja i novinare.

Kapacitet šinteraja je 20 kaveza, svaki površine jednoga kvadratnog metra. Kavezi su metalni, sa metalnim podom koji nema rupice i peru se šmrkom hladne vode dok su psi u njima. Psi leže u kavezima u vodi, mokraći i izmetu. Psi su, iako se ne kreću, mršavi jer se nedostatno hrane.

Zakonom o dobrobiti životinja regulirano je da se napušteni psi nakon 30 dana držanja u kavezu šinteraja – usmrćuju. Volonterska udruga Druga prilika u proteklih je sedam godina spasila 2.472 psa i štenaca tako što im je putem medija našla nove vlasnike ili one koji su ostali neudomljeni (zbog neishranjenosti, osakaćenosti, nesocijaliziranosti itd.) 29-og dana preuzela na čuvanje o trošku građana – donatora. Udruga nikada nije ostavila ni jednoga psa šinterima da ga usmrte.





Free Image Hosting at www.ImageShack.us