Prodajem svoje snove

utorak, 24.05.2005.

Netko pošteno radi, a netko teško krade

evo ova zvijezda ima bezborj krakova!!! to je zato što je noć...

Prvobitna ideja bijaše da i ja (L) otvorim svoj blog, ali svatih da to nema prevelikog smisla pošto zadržat visoku čitanost iz dana u dan i nije neki hobi kad ideš u gimnaziju. Pa ja odlučila posjetit moju razrednu kolegicu (op.a. to je kory a.k.a. ludekrave), i s njom razmotriti ne tako davne događaje koji lagano počinju uzdrmavat časne temelje našeg kolektiva.

A da počnemo od jučer? You ask we answer rubrika!
Koliko petokraka zvijezda ima krakova? Uistinu teško pitanje. Sigurno je i vas to mučilo u kasnim noćnim satima. A zato smo mi tu, udruženi mozgovi (11), radilice u Borgu zvanom razredno odjeljenje 2.x, da vam ponudimo odgovor. Dakle odgovor ovisi ot tome S KOJE SE STRANE ZVIJEZDA PROMATRA. Mislim, može izgledati kao da ima pet krakova, ali razredna svijest je odlučila da ih može biti i šest. Po kišnim danima čak i sedam, danima kad je magla osam. Al da ne duljim, svratite u školsku knjižnicu i usudite se pitati to "vječno nasmijanu" našu vlastitu Sedmu od Devet (sličnost je samo fikcija).

Kao podlogu ovog paragrafa, uzmimo slavnu rečenicu s malim izmjenama: "Doći ili ne doći, pitanje je sada?"
Zašto kad ne moraš? Sve te gluposti ionako moš pokupit na tv-u, a kad malo bolje pogledaš, i više (jer nakon četiri godine gimnazije, neki i dalje misle da pauci spadaju u sisavce, dok ih drugi pokušavaju razuvjeriti tupeći da su kukci). A pošto se samo umrit mora, ostaje za zaključit da ništa od ovog nije nužno, već samo tvoja dobra (?) volja da se s vrimena na vrime udostojiš pojavit. Samo onda, čuvaj leđa. Koliko se god opira bit ćeš asimiliran po naredbi Vrhovne Matice u visokim štiklama (neke malo više radilice je pokušavaju oponašati pa hodaju na deset cm tankim potpeticama). Uviđajnosti se ne morate ni u kom slučaju nadati, jer naše se Matice i hrane. Sad se pitate kako to utječe na nas? Direktno! Naša muka, njima je duševna hrana. A kad požele još malo mižerije u našima ionako mižernim životima, promine radnu smjenu! Samo tako, nema odmora dok traje obnova!

U tom grmo leži zeko. Netko pošteno radi, netko teško krade. Nas petnaest dođe, dok ostalih x pametnjakovića kući pokušava izliječit teeeeeeeeeške boleščine. Pa... ko voli nek izvoli. Samo se nemojte meni obraćat na pola puta do asimilacije. Ko je jednon nogon unutra, bit će uskoro i sa dvi.

A kad se nebo razbistri i kišni oblaci nestaju, zvizda ima pet krakova, škola je popodne, a aši lagano venu u dnevniku čekajući da ih netko zalije.

I u trenutku kada ste pomislili da bi ovo moglo imati ikakve veze sa surovon stvarnošću, "morat ćemo vas razočarati". Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima pooooootpuno je slučajna. Ako se itko od vas prepoznao u ovome, pripišite to umoru zbog noći provedenih tragajući za odgovorima. Jer na kraju krajeva, za sve je kriv sustav!!!

Sjetite se toga, vaša L

P.S. Kažu: "Nije sramota pasti, već ne znat se dignut." Pa... ZAŠTO MI NETKO NE DA RUKU???

24.05.2005. u 12:16 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



  svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Više se ne bojim mraka


Samo naprijed, u noć!

Ruše se zidovi

Blog.hr

Maja

Moje drugo sunce

- želim razumjeti sve jezike svijeta
- želim znati koliko ima zvijezda
- ima li života u svemiru?
- da li smo uistinu ograničeni na ovdje i sada?
- tako smo maleni... svijet je tako veličanstven.


Notturno
Noćas se moje čelo žari,
noćas se moje vjeđe pote;
i moje misli san ozari,
umrijet ću noćas od ljepote.

Duša je strasna u dubini,
ona je zublja u dnu noći;
plačimo, plačimo u tišini,
umrimo, umrimo u samoći.

T. Ujević

Tko, Ja?

Trenutno imam:
- sva obilježja ženskog roda
- 17 godina
- smeđe oči
- motor
- i vozačku!
- kekse u krilu (izmrvila san cili kauč)
- ovisnost o mobitelu i kompjuteru
- mačka
- kriznu situaciju
- karakter (iskreno se nadam)
- hm, da...