Uđi U Matricu!
[ # ]

Enter The Matrix

Naucih radit ovakve textove u Photoshopu! Tutoriali rulaju! Cuo sam da krajem ljeta izlazi album od Mikea Shinode, a pocetkom 2006 novi album od LINKIN PARKA!!! Konacno nest novo od njih! Mora da ce bit jeben album! A sta da kazem! Ne znam vise... Pozvan sam danas na rodjendan al nejdem jer ne mogu! Necu u detalje jer ne zelim... A u petak sam isto pozvan na rodjendan od frendice iz razreda u Krizu ( tam cu vjerojatno ic ), a htio sam i danas ic al je to nemoguce! Mogu otic bez dara al ne zelim bez dara a bez para nema dara! Jednostavno je to! :) Evo cestitam toj osobi rodjendan i putem bloga al radije bi da ostane anonimna jer ne cu da me tuze za krsenje autorskih prava! :))) I`m counting down the days!!! Jos malo pa skola! Tocnije oko 2 tjedna! Ma jebemu sunce zadnji vikend prije skole ima da se nauzivam jer ce oznacit pocetak zajebancije kroz jos jednu skolsku godinu! Mislim ne oko ucenja... :))))) Kao sto ne znate ja sam iz Ivanica a tam nema nist, ko da su iz njega svi pobjegli od genocida! :))) Gledo sam AMARCORD ilitiga neizjavljene snimke iz domovinskog rata! Imam samo jedno za rec a to da su si Srbi zamislili da su jaci od svijeta i to ih je kostalo pobjede jer su ih Hrvati sa 10 puta manjim ratnim snagama pokorili! :) Nice! Ja sam proud to be Hrvat i niko mi to nece oduzet! Peace!

23.08.2005....18:58 [ Komentari (9) ] Isprintaj

Genocid
[ # ]

Jovakarburator
U vrijeme genocida nije znao sta bi pa se sliko! I znajte da ovdje nema plascana! On nosi noz al to je za rezanje konzervi i rezanje hleba! :))))Samo da vas pozdravim! Peace!

21.08.2005....22:51 [ Komentari (1) ] Isprintaj

Cevap za dusu
[ # ]

Hasis cevapi

Evo jucer sam opet jeo cevape! Al dobro! to je opravdano jer je bila tekma! Jeste vidli kak su nasi dobro igrali? Iznenadio sam se! Totalno... I vidite mene budale budim se ujutro u 7 sati bez razloga! Ne znam koji mi je kurac! To mi se vec dosta puta dogadjalo! A onda kad se treba ustat ne bi me ni dizalica digla! Poslusajte Six Pack! To vam je zanr punk! Nist ovo je samo jutarnje javljanje pa ak cu imat poslje viska inspiracije pisat cu... Ovo jos nisam napravio al zahvaljujem svima koji citaju moj blog, zbog vas barem znam da moj trud nije uzaludan! Peace!

18.08.2005....07:25 [ Komentari (3) ] Isprintaj

Jura A.K.A. Vrag
[ # ]

Devil
Ajd malo da se zabavimo... Jucer sam bio na Velikoj Gospi u Klostru! Bili smo Jura A.K.A. Vrag, Ivic, Chikojevic, Bilbo, i ja! I tak malo se prosetali prvo do standa sa hambicima i naravno najeli se i onda krenuli u pohode za pivom! Popili smo dvije pive i isli iz zajebancije gadjat neke tam case za deset kuna! Ja precizni majstor sve srusio i dobili neko socijalno vino al smo ga popili! U medjuvremenu su dosle dvije frendice iz razreda Miranada i Tanja sa jos jednom frendicom Anom ( zgodna cura :))) )! Malo smo se opili, bilo jebeno, zajebancija i to do jedno 1 u noc pa smo zapicili cipelcugom do Ivanica! Jebote lego sam doma u 2 ujutro a jos mi se vrtilo! Mozda i od onod ringispila na kojem sam bio u pijanom stanju! Al prejebeno je bilo! Ak niste bili na ringispilu svakako odite, nadjite ga negdje! I want to get away, a wonna fly away! Jeeeei, jeeeeei, jeeeee! I danas dosli Ivic, Vrag i Bilbo do mene kao idemo nabacit malo zajebanciju! I igrali pro evolution soccer 4! U pocetku smo gubili svi od Bilba al onda smo se zamjenili, sjeo Bilbo a ja preuzeo kormilo i pobjedio ovu dvojicu 13:0!! hehehheheheeh!!! Tak i treba! :)) Vrag, revans cemo nekad odigrat pa cemo vidit jel to bilo slucajno il ne! :)) Peace!

16.08.2005....20:49 [ Komentari (5) ] Isprintaj

Criticize
[ # ]

Criticize
Gledam sad ovaj bar, mislio sam da je nest. A ono sranje! Bar za mene... Nije nist posebno... Previse je bilo vec tih reality show-ova pa mi se bas ne prati! Iskreno mislim da ni novi Big Brother nece bit nest posebno, ovisi o kandidatima koji ce doc! Pa nek se potrude i uljepsaju nam dan! :)) Danas nejdem van jer me boli glava! Cjeli fakin dan sam na suncu i radim! Sad vidim kak je onima koji imaju poso! Umoran non stop! Sutra ujutro picim za okucane, idem na rodjendan sestricnama! Pa me nema cjeli dan! Sucks.. A u ponedjeljak sam cuo da ce padat kisa jebemu sunce, bas na Velku Gospu kad mogu tulumarit do jutra! Nadam se da nece padat al brijem da ce bit za kurac ak padne! Isto ko i prosle godine... ili pretprosle? :))) Nist ekipa, tj. ona nekolicina koja me cita, POZDRAV! Uzivajte! Pijanke i to.. E da, pozdavljam frenda Vladana zvanog Ceba koji sad sljaka na Punatu! Burke ti ne znas kak je ovdje sve u kurcu! E da i trazi se u alibiju radnik za stalno...Pozdrav!

13.08.2005....21:14 [ Komentari (3) ] Isprintaj

Bi vevi vevi kvajet, ajm hanting vebits!
[ # ]

Give me a carrot

Upravo sam se spremio za van pa krecem oko 20 do 9! Dobio sam od frenda neke tutoriale za Photoshop pa se sad s tim jebavam. Ovo desno je iz tih tutoriala animacija! Sad trenutno pokusavam napravit matrix al je lik to debilno objasnio nist ne kuzim! Something something something! Ej Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, Freddy, JEBI SE!!!!!!!! Ooh pa dabogda uzivali u ovom petku i postu! C ya! Peace! BTW- ovo na slici je od moje frendice zec kak gricka njenu majcu! Zec je lud, majke ti skace dva metra u zrak! A najvise voli grickat ljudima noge, poput meni!

12.08.2005....20:05 [ Komentari (2) ] Isprintaj

Diploma
[ # ]

Dobio sam i ja svoju blogersku diplomu! Pa nabavite si i vi...

Faks bloganja

Dodjeljuje
Sero

Honorarnu diplomu
Diplomiranog inzenjera od
Faksa bloganja

Sa sjedistem u
Ivanic Gradu
Potpis
Dr. GoQuiz.com
®

Username:


Blogging Degree
From Go-Quiz.com

11.08.2005....23:22 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Kill the mad man in my head
[ # ]

Drunk

Kisa pada satimaaaaaaa, ti pred mojim vratimaaaaaaaa… Zivcira me ova kisa! Jedino kaj je dobro kaj sad vozim pa mogu kud ocu iako kisa pada… Jedino kaj bi mi pasalo je hladna zuja, a ne smijem pit jer vozim! :)))) I tak trunem doma, inspiracija mi pada, nemam curu, i opet trunem… A da nema kompa brijem da bi propucavo , iso bi od kuce do kuce, od frenda do frenda.. A valjda bi vec naso neku zanimaciju! Jucer je bilo jebeno! Nazvo me frend kao da idemo van, ja reko dobro. I doso do mene s frendicom, nazvali smo jos jednog frenda i Bilba koji je iso s predavanja i z autoskole… Da, ide na ispit pa onda, good luck you fucking bitch! I tak zajebancija, otisli na zelju popili stellu i mentol! I tak malo s alkoholom u krvi poceli se skrivat jedni od drugih, bili na ininoj zgradi, zajebancija do boli! I onda ogladnili pa otisli na cevape na autobusni oko pol 12! I onda pucali, trazili nest za popit a svi ducani i bircevi zatvoreni.. I onda ja majstor na zelji za svojim tankim prstima otvorio vodu na zelji i svi se lijepo osvjezili! I to je bila vecer… Nije prejebno al jebeno je! :)))) Ajd i pozdravljam jamaicu inn koja sad uziva na moru dok kisa pada, sad je najtoplije more! Uzivajte svi! Peace! P.S. Ovaj trik sa slikama me naucio jedan frend Ivic, tak da se zna!

...12:33 [ Komentari (3) ] Isprintaj

Holy madafaking shithole!
[ # ]

Ovo nije normalno. Uspio sam pribavit digitalku pa sam usliko onog odozdola par puta! Look at this! Zadnja je moja...

Shajt

Lonely, I`m so lonely...
Lonely

Aaaaaaaahahahahahha!!!
Hahah

Uweeeeeeeeeeeeee! Pokazi svoje prelijepe zube!!
Zubic vila

Mislim da mu se riga...
Rigoletto

Ajd ko ovo moze nek mi se javi ( znam da neko moze jer nije uopce tesko )
To sam ja

That`s all folks! For now... C ya! Peace! God bless you all!



08.08.2005....21:38 [ Komentari (6) ] Isprintaj

Faca
[ # ]

Nije to spasoje

Ovaj lik je fakat lik! To mi je jedan od najboljih frendova! Lik tera zajebanciju do boli i voli zene! :)))) Nije mu staraca bilo tjedan dana doma pa smo imali veseljku svaki dan kod njega! Doveo i cure i auto smo imali... Ma lik je totalno spaljen! Cure navalite! Mafija slike od njega potrazite ovdje!. Spasoje, spasoje! Ma pusti ba penziju! Vadi ga! Peace!
P.S. Nemojte mislit da se zove spasoje! ;) I da ne bi mislili da je ova makina od 15 incnog monitora iza njega njegova, to je moe!!! Ja sam ga platio! Cure nemojte mi samo svrsit tu na blog! Da mi ne unistite plavu boju! Peace!

04.08.2005....22:44 [ Komentari (8) ] Isprintaj

SRAMOTA ILI SRAMOTA?
[ # ]

Stadio de Hajduko

Stvarno ne mogu vjerovat kak je hajduk lose odigro.. Moglo se i zakljucit jer su mediji u zadnje vrijeme preuvelicali povratak hajduka u drugoj tekmi protiv Debrecena! I sam Ciro je u reklami reko da ce pobjedit! Na radiju sam cak cuo da se igraci nadaju igri s Manchesterom! Al sad lijepo mogu pokupit stvari i objesit zimmer frei jer su fakat zajebali kaj je da je! Al mogli su barem se potrudit pa zabit jedan gol! Od dvije stopostotne oni su obadvije fulali! Madjari su odigrali utakmicu zivota kak mi se cinilo! Odlicno su igrali i svaka im cast! I bolje da oni igraju protiv Manchestera! Sramotnih 5:0, sad ce mediji imat kaj pisat! Normalno, sveukupno 8:0 za Debrecen! S tom utakmicom ne da su osramotili klub nego i Hrvate, sponzore i sve sta se moze osramotit! I ne moze mi niko rec da to nije istina, jer 5 golova primit u tekmi, i 8 u dvije tekme nije mala cifra, OGROMNA JE! Decki moji, pokrenite se, trenirajte sto vise i razmisljajte o onome sta radite na terenu! U rukometu mi je trener uvijek govorio, i cjeloj ekipi i meni, poslije treninga boli glava od razmisljanja a ne ruke i noge od trcanja! Vidjeli ste kak se igra, od Debrecena danas ste mogli puno naucit! Decki su otvorili oci, gledali su kak se ko otvara i sve, i zabili su vam 5 golova! Iduci put, ak vam se uopce pruzi takva prilika, otvorite oci i razmisljajte na terenu, a nemojte slusat noge! Peace!

03.08.2005....22:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Da saznate nesto o krvopijama AKA Komarcima
[ # ]

komarac

BIOLOGIJA KOMARACA

Na Zemlji obitava oko 1 000 000 vrsta kukaca. Posebno mjesto pripada kukcima iz porodice Culicidae (komarci). Opisano je 3 300 vrsta komaraca, dok je u Hrvatskoj do sada pronađeno 50 vrsta.

Komarci su nama dobro poznati napasnici, prisutni od ranog proljeća do kasne jeseni, a osim toga potencijalni su prenositelji mnogih bolesti. Brojnost komaraca na području Panonske nizine zbog pogodne klime, vodnog režima rijeka Dunava, Drave i Save, reljefa, biljnog pokrova i ostalih abiotičkih faktora može doseći enormne vrijednosti. Iz tog razloga dobro poznavanje biologije komaraca i njihovog životnog ciklusa neophodan je preduvjet za uspješnu kontrolu njihove brojnosti.
Životni ciklus komaraca odvija se u četiri razvojne faze, a to su: jaje, ličinka (4 razvojna stadija), kukuljica i odrasli.

biologija

Pojedina faza životnog ciklusa komarca je specifična:
• jaje: Ovalne je dužine oko 1 mm, nalazi se pojedinačno ili u skupinama, na površini vode, baricama, površini zemlje, sa donje strane lišća itd. Ženka snese oko 150 do 400 jaja, ovisno o vrsti, uz promjenjive uvjete sredine. Jaja vrlo brzo potamne i postanu teško uočljiva što je vrlo bitna zaštita od grabežljivaca. Dok se komarci nalaze u stadiju jaja ne obavlja se nikakva ishrana. Posljednja sezonska generacija komaraca polaže jaja na zemlju ili donju stranu otpalog lišća, u neposrednoj blizini vode, čak i podalje nje, ali u svakom slučaju na mjesto gdje će se voda u budućnosti pojaviti. Jaja su vrlo otporna na hladnoću i mogu preživjeti i -30 °C.

- kontrola (suzbijanje) nije moguća

jaje

ličinka: Kada se jaje nađe u vodi, iz njega izađe oko 1 mm duga ličinka i započne svoj život u vodi. Voda u proljeće raste , te se povećava životni prostor komaraca. Prva generacija ličinki komaraca "uživa" - imaju izobilje hrane, dosta prostora, nemaju mnogo neprijatelja, a niska temperatura vode im ne dozvoljava brzi rast. U proljeće mogu se pojaviti jedna do dvije generacije koje u pravilu nisu brojne. Ljetnih generacija može biti od jedne do tri, što zavisi od mnogo faktora, ali prije svega od vode. Ljetne generacije su brojne, a u vodi žive užurbano. Legu se u malim baricama u kojima je temperatura vode prilično visoka (do 30 °C), što im omogućuje brz razvoj koji je neophodan, jer je mogućnost isušivanja bare vrlo velika. Ličinka komarca ima sitnu glavu, široka prsa i dugačak zadak, a kreće se u vodi uvijajući tijelo. Najveći dio vremena ličinka provodi na površini vode, jer kroz cjevčicu, sifon, udiše zrak iz atmosfere. Hrana su joj mikroorganizmi, raspadnute organske tvari i bakterije. Hraneći se, ličinka brzo raste i tri puta presvlači svoju malu hitinsku kožicu. Čista voda pruža mnogo životnog prostora, ali dovoljno životnog prostora imaju i životinje koje se hrane ličinkama komaraca. Neprijatelji ličinki komaraca u vodi su u prvom redu grabežljive ličinke vretenaca (Odonata), sitne ribice gambuzija, neki vodeni kukci (Natonecta glauca) i još neke vodene životinje. Mnogobrojne ličinke postanu žrtve svojih neprijatelja, ali ipak veliki broj ličinki prilikom četvrtog presvlačenja metamorfozira u kukuljice.

- kontrola moguća biološkim sredstvima

licinka

kukuljica: Kukuljice takoder žive u vodi, a isto kao ličinke, najčešće su na površini vode zbog disanja. One dišu kroz dvije tanke cjevčice koje se nalaze na prednjem dijelu tijela. Kukuljice ne uzimaju nikakvu hranu, ali pokretljive su i u slučaju opasnosti vrlo brzo se sklone na sigurno mjesto. Već nakon nekoliko dana, na leđima kukuljice puca hitinska kožica i na tom mjestu počne se izvlačiti duguljasti, odrasli kukac, koji može stajati na vodi zbog površinske napetosti. Nakon male stanke (u to vrijeme mu zrak ulazi u krila) odrasli kukac poleti.

- kontrola moguća samo mehanički (ulje na površini vode).

kukuljica

odrasli: Mužjaci i ženke žive različit život. Mužjaci se razlikuju od ženki po tome što imaju veće i razvijenije antene i kao rilo dugačkodonjočeljusna pipala. Zbog toga što im ta pipala fizički smetaju, mužjaci ne sišu krv već se zadovoljavaju nektarom kao jedinom hranom. Mužjaci kraće žive, drukčije se hrane, slabije lete. Životna funkcija im je svedena na razmnožavanje. U tu svrhu mužjaci stvaraju rojeve i vrtložno se u njima kreću. U takav roj ulijeće ženka, izabere partnera i zajedno slijeću na neki list ili zemlju i tamo se pare. Nakon oplodnje kao da je završio život mužjaka, izlazi iz roja, slabije se hrani, jako oslabi i ubrzo ugine.
Život ženke nije tako kratak i jednoličan. Ženke mnogih vrsta moraju sisati krv kako bi mogle razviti svoja jaja i dati život novoj generaciji komaraca.
Ženke komaraca imaju slabije razvijene antene i kratka donjočeljusna ticala pipala te im je rilo (proboscis) najmarkantniji dio glave. Komarice uglavnom ne mogu probiti kožu, nego traže pore na koži u koje guraju svoje rilo.
Slina koja u ženka komarca oslobađa u ranu, da bi sprječila zgrušavanje krvi, medicinski je značajna jer se u njoj mogu nalaziti uzročnici raznih bolesti.
Kad se napije krvi, ženki se udvostruči težina, ali to joj ni najmanje ne ometa let. Desetak dana nakon uzimanja krvnog obroka, ženka traži neku baru (ili neko drugo mjesto, ovisno o vrsti) gdje će položiti jaja. Ukoliko je to zadnja godišnja generacija, ženka će tražiti takvo mjesto za polaganje jaja gdje će voda slijedeće godine sigurno doći.
Osim krvi, energiju potrebnu za rad mišića, ženke mogu dobiti iz nektara. Prema tome, komarci sudjeluju u oprašivanju biljaka, no s mnogo manjim učešćem nego pčele ili bumbari.
Iako su prilično slabi i krhki, neke vrste komaraca (Aedes vexans) mogu migrirati od mjesta legla i do 30 km. Pojava migracije, bolje je reći emigracije, bit će opisana u narednim poglavljima.


- kontrola moguća samo kemijskim preparatima (otrovi)

odrasli


Puuuuuno opsirnije na siteu KOMARCI, jer mi se nije sve dalo skidat... Peace!

01.08.2005....13:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>