zahod_bez_kotlića

29.01.2008.

kamo ide ovaj svijet?

nedavno, dok sam hodala po cesti razmišljajući o životu, svemiru i tome kako bih si mogla kupiti nove tenisice, dolazili mi u susret troje klinaca, cca 9 godina. i u trenutku kad sam prošla pored njih, jedan me opali rukom po guzici.
moja reakcija: prvo sam stala, pa sam od čuđenja otvorila usta, a onda sam nastavila mirno dalje svojim putem, pokušavajući shvatiti što je nagnalo onog klinca da se dotakne moje stražnjice.
i što sam zaključila? ništa, jer mi je to i dalje neshvatljivo. koji falus se događa s današnjim svijetom kad više ne možeš ni mirno koračati ulicom, bez da strepiš od mogućih fizičkih kontakata kavog manijaka - ili klinca od devet godina!
kaj se događa s današnjom djecom? svi smo mi bili klinci, ali k vragu, jesmo li doista to radili?
još jedna situacija. moju sestru je pred godinu-dvije neki klinac pogodio s kamenom u nogu. ono, iz čistog mira, nadajući se valjda da će proći nekažnjeno. je li prošao nekažnjeno? nije, jer je dobio poštene batine od moje sestre.
ima još. moju frendicu dok je hodala ulicom je klinac zgrabio za sisu. - normalno?? ne bih rekla.
u čemu je problem? doba kad sam ja bila klinka i nije tako daleko iza mene, ali postoji velika razlika između ovog danas i onoga što bih mogla nazvati 'u moje vrijeme'. zašto je tomu tako? nemam pojma, ali sljedeći put kad mi neki klinac nešto dobaci ili me dotakne, doći će kući šepajući. ako ga već doma ne odgajaju, onda nek se nauči pameti na ovakav način.



- 13:58 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

mah



(inace, Lily Cole, najljepsa zena na svijetu)