Najgluplji diktator u povijesti!

Kaže Boris Dežulović:

Jedan od popularnijih žanrova u fun-rubrikama hrvatskih medija svakako je onaj o glupim kriminalcima. Svako malo izađe tako crtica poput one o dva lopova što su u kineskom gradu Changzhou ispraznila trgovinu elektronskom robom i danima se snimali ukradenim kamerama, prije nego su uhvaćeni kad su, shvativši da ne znaju izbrisati snimljeni materijal, pokušali prodati otuđenu tehniku zajedno s vlastitim video zapisima.

– Kakvi kraljevi! – iskreno se onda dive čitatelji.

– A pazi ovo! – obično se tada začuje u kafiću, gdje klinci čitaju neki tabloidni otpad. – "Najgluplji pljačkaš u povijesti: naoružani mladić u Palma de Mallorci službenici banke naredio da mu na račun prebaci sto milijuna eura!"

– Ma da, kako da ne – otpuhnu na takve stvari stariji i pametniji, komentirajući kako se ne zna tko je gluplji, navodni zločinački mastermind iz Palma de Mallorce ili budale što vjeruju u sve što internet i tabloidi pišu. Razumnom svijetu, naime, vjerojatnije je da glupi ljudi čitaju pizdarije u novinama, nego da pljačkaju banke.

– Što još neće izmisliti! – dodaje takav, razuman i skeptičan svijet. – Da nije službenici možda dao i OIB?!?

– Zapravo i jest – čita dalje onaj klinac. – "Španjolac je lako uhvaćen, jer je šalterskoj službenici uredno predao osobnu iskaznicu i bankovnu karticu. Teško da je tužitelj u Palma de Mallorci u cijeloj karijeri imao lakši slučaj."

– Kakav kralj! – iskreno se onda divi ostatak društva.

Živimo, naime, u jackass-eri, vremenu vladavine idiota, idiokraciji u kojoj su samo najveće budale "kraljevi": takvi pobjeđuju u reality-showu ili na lokalnim izborima i žene kraljicu mature, takve postaju kraljice mature i udaju se za pobjednika reality-showa ili gradonačelnika.

– Pazi ovo! – čitaju tako ovih dana srednjoškolci diljem svijeta. – "Najgluplji diktator u povijesti: dva hrvatska generala osuđena na ukupno četrdeset dvije godine zatvora zbog sudjelovanja u udruženom zločinačkom pothvatu, nakon što je predsjednik Franjo Tuđman na sastanku pred oslobodilačku operaciju otvoreno iznio plan etničkog čišćenja, pa cijeli sastanak uredno snimio i transkript spremio u arhivu. Teško da je haški tužitelj u cijeloj karijeri imao lakši posao."

– Kakav kralj! – iskreno se onda divi društvo u kafiću.

– Ma da, kako da ne – otpuhuje razuman ostatak svijeta, komentirajući kako se ne zna tko je gluplji, mastermind etničkog čišćenja u toj, kako se zove, Hrvatskoj, ili budale što vjeruju u sve što novine pišu. – Što još neće izmisliti!


Ostatak teksta je ovdje:
http://www.pescanik.net/content/view/6777/165/

10.05.2011. u 15:32 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



Komentari da/ne?

Opis bloga

Ovaj blog je samo paravan za forum http://ljevica.freeforums.org

Ako vam je do diskusije, navratite tamo. Ako želite samo pasivno upijati nečije prosipanje mudosti, onda možete i ostati ovdje.

Linkovi