ljevica

srijeda, 29.10.2008.

Miklenić - Glas koncila (prenosimo)

"Ubojstvo vlasnika Nacionala i Nacionalova direktora za unapređenje proizvodnje u četvrtak 23. listopada u Zagrebu još je jednom očitovalo snagu zla u suvremenome hrvatskom društvu, uzbunilo, osobito određene, političke elite i, nakon dugo vremena, polučilo, makar deklarativan, konsenzus vladajućih i oporbenih političara. Mediji su, nažalost, došli na svoje - dobivši krvavu senzaciju - a nastavili su, ipak, svoju praksu pretjerivanja, neprincipijelnosti i bla bla bla bla...

Val nasilja, koji je najčešće sukob na ljevici (a ljevica ovdje ne označuje samo političke stranke lijeve političke opcije), trebao bi pridonijeti osvješćenju članova suvremenoga hrvatskog društva o nužnosti da se u obiteljskom, školskom, crkvenom i javnom odgoju njeguju i ostvaruju univerzalne vrijednosti, o nužnosti poštivanja zakonitosti, o nužnosti sprečavanja utjecaja manipulacija, jer su u službi zla. Velika većina u suvremenome hrvatskom društvu sigurno to želi i prihvaća, a pozvana je i to bolje živjeti i ostvarivati."


O Mikleniću, da te nema trebalo bi te izmisliti....ehehe..koja budaletina.. :)


- 17:26 - Komentari (9) - Isprintaj - #

utorak, 28.10.2008.

Marx nikada nije bio toliko u pravu



LISABON, 27. listopada 2008. (Hina/AFP) - Portugalski pisac Jose Saramago je izjavio u ponedjeljak prilikom projekcije filma "Blindness", snimljenog prema njegovom romanu da Karl Marx "nikada nije bio toliko u pravu kao danas" u pogledu financijske kapitalističkog sustava.


"Gdje je bio sav taj novac (deblokiran za spašavanje banaka)? Bio je dobro čuvan. I zatim se pojave nezamislivi iznosi, a s kojim ciljem? Za spašavanje života? Ne, za spašavanje banaka", rekao je dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1988. za roman "Sedam Sunaca i Sedam Mjesečina" na konferenciji za novinare prigodom projekcije filma brazilskog redatelja Fernanda Meirellesa.

"Marx nikada nije bio toliko u pravu", naglasio je Saramago i ocijenio "da se najteže posljedice još nisu osjetile".

Na pitanje da usporedi temu svog romana i financijsku krizu u svijetu, komunistički pisac je ocijenio da je čovjek i dalje "slijep za bitne stvari u životu".

"Idealno bi bilo da građani budu aktivni, da mogu intervenirati čim je moguće", rekao je.


- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.10.2008.

BEČKA ŠKOLA... ;)

Grad Beč prvi u Europi je postavio spomenik južnoameričkom revolucionaru Ernestu "Cheu" Guevari.

Naravno objesni desničari zapjenili su se i kao nešto prosvjeduju, ali to nas zaista ne zanima...

Brončana bista našeg heroja, visoka 70 centimetara, postavljena je u parku nedaleko od bečkog sjedišta UN-a, i simbol je namjere Beča da iskorijeni siromaštvo, rekao je gradonačelnik Michael Haeeupl, inače socijalist.

Rodom Argentinac, Guevara je bio ključni lik kubanske revolucije 50-ih godina prošlog stoljeća, a ubijen je u Boliviji 1967. godine od strane imparijalističko-fašističke hunte.

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2008  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
POVRATAK OTPISANIH
E-mail:

KLIK NA KOMITET