utorak, 06.06.2006.

ŽIVOT JE APSURD ILI ŠALA

Ovako su povremeno mislili Albert Camus, Charlie Chaplin, Bob Dylan, Lou Reed i Oscar Wilde. Albert Camus je tvrdio kako je apsurd suštinski pojam i prva istina. Charlie Chaplin je jednom život opisao kao tragediju kad se gleda izbliza, ali kao komediju kad se promatra izdaleka. A Bob Dylan je smatrao da postoje među nama mnogi koji osjećaju da život nije ništa drugo do jedna velika šala.
opis slikeMože li se uopće nešto zaključiti?
Ako uopće i postoji neki zaključak, onda je on taj da smisao života i dalje ostaje misterija. Možda ga je ljudski um jednostavno nesposoban otkriti. A možda smisla uopće ni nema. Život je sigurno ponekad okrutan, nepravedan i svodi se na borbu. A ponekad sve izgleda apsurdno ili kao nečija velika šala.
No, s druge strane, postoji i nada da život možda ipak ima smisla. Možemo mu ga dati sami, ali njegov smisao može biti i nešto veće od nas. A kad pronađemo istinu, trebali bi se boriti za nju. I na kraju, naš zadatak je da pridonesemo nešto pozitivno društvu u kojem živimo i duhovnoj evaluaciji čovječanstva. Trebali bi ostaviti svijet boljim nego što smo ga našli.

- 12:35 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

MEEE!!!

smijeh
opis slike
CounterData.com

home insurance
home insurance Counter

1. Life is like a box of chocolate, you never know what you gonna get (Forest Gump)

2. Don't walk in front of me, I may not follow,
don't walk behind me, I may not lead,
walk beside me, and just be my friend.

3. Never take life too seriously. Nobody gets out alive, anyway.

4. Put your hand on a hot stove for a minute, and it seems like an hour. Sit with a pretty girl for an hour, and it seems like a minute. THAT'S relativity. - Albert Einstein

5. " I`m an idealist, I don`t know where I`m going but I`m on the way."

6. If you love something, set it free; if it comes back it`s yours; if it doesn`t, it never was.