subota, 19.10.2019.

Ovisnost

Trenutno pijem neke tablete, za koje je u uputama, između ostalog, navedena i nuspojava da povećavaju ovisnost, pa će tako onaj tko se voli kladiti, postati ovisan o klađenju, tko voli popiti, pojačat će mu se ovisnost o alkoholu, tko uživa u seksu, postat će seksualni manijak… hahah malo karikiram, ali tako nekako to piše. Pa sam i ja tako postala ovisnica. Doduše i prije sam pokazivala znakove ovisnosti. Najprije je to bila ovisnost o Iskon-chatu. Zatim o Iskrici. Zatim o forumima JL-a i VL-a. Pa najduža ovisnost o Blog.hr-u (12 godina).

Otkad pijem te tablete, postala sam ovisna o aukcijama na Ebay-u. Heheh usreći me kad u zadnjim sekundama uletim svojim bidom i za tren mi se na ekranu pojavi da sam winner. Da ne bude zabune, uvijek su to samo sitnice od dolar-dva, nikad ništa skuplje, ali veseli. Ormarić za bižuteriju mi blista na kilometre.Luda sam već od svega toga, a da ne velim što je s kućnim budžetom, kad se sjetim da je dolar po dolar palača. Tješi me pomisao da moje kolegice s posla, o kojima sam svojevremeno napisala post "Neprilagođena", samo na jednom komadu odjeće ili obuće potroše moj višegodišnji budžet za te aukcije. Ja bar imam dobar izgovor, moram piti te tablete. A one?

Imate li Vi sličnih situacija?
Dragi Bog blagoslovio i kroz život vodio svakog onog koji kroči na moj blog.

Ovo je dan što ga učini Gospodin!


- 09:38 - Reci nešto lijepo (68) - Isprintaj - #


subota, 12.10.2019.

O čaju

Ilustracija

Čaj od kadulje ima izuzetno ljekovita svojstva. Za ta svojstva ljudi su znali još od davnina, pa se s koljena na koljeno prenosi rečenica da kad bi svi znali koliko je kadulja ljekovita, ne bi umirali.

No jeste li probali pohati listove kadulje? Taj recept sam pokupila s jednog službenog putovanja na Lošinj. U hotelu je održano predavanje o otočnom bilju, kojom prigodom su nam poslužili pohanu kadulju uz čaj od kadulje. Recept je vrlo jednostavan, listovi kadulje pohaju se u nešto gušćem tijestu za palačinke. To je toliko fino, da čovjek ne bi povjerovao. Izvrstan je dodatak uz neko svečano jelo. Ja ga volim grickati i samo, onako kao grickalicu.

Otkad mi se vratio pasonja, nemam vremena za ništa drugo. Kao da imam malo dijete doma. Prošećem ga ujutro prije posla, pa juri na posao da uhvatim početak kliznog vremena, kako bih mogla kući što prije, jer me pasonja čeka za drugu šetnju. Čim stignem kući, odmah uzimamo lajnu i van. Tek nakon te šetnje imam nešto vremena za sebe, pa ili se malo odmorim ili si pravim nešto za jesti. Ne prođe ni sat vremena, a pasonja opet hoće van. Ako ga ne izvedem, toliko je dosadan da ga na kraju ipak izvedem. Tek poslije te večernje šetnje on se umiri, a ja imam svojih pet minuta, bolje rečeno pet sati. Naime, kad se dokopam svog vremena, razbudim se pa malokad idem spavati prije pola noći, ponekad i u jedan. A ujutro dizanje prije pet. Ludilo. Budem prepuna adrenalina, jer uzimam nekakve „doping“ tablete po preporuci neurologice, koje me oko podne uspavaju, a navečer razbude, pa mi je bioritam totalno poremećen. Kako bih nadoknadila nedostatak noćnog sna, često se dogodi da se uspavam poslije dnevne šetnje, ali onda ručak pravim u vrijeme večere.

Sjećate li se Presretača…lika sa pridnenim psom? Više ga ne susrećem, jer mu je siroti pasonja uginuo. Kao što ste i pretpostavljali, ono nije bio pravi razlog što sam ga otkantala. Naime, u kratkim susretima prilikom šetanja pasa, na kojima smo razmjenjivali misli, poveo se i razgovor o zdravoj hrani. Malo po malo čovjek je skrenuo na temu čajeva i to kao pravi znalac i sakupljač… te ovaj čaj za ovo, onaj za ono, ali za bijelo pranje je najbolji taj i taj čaj. Čovječe, pa on meni još ni ne zna ime, a priča o stvarima, o kojima ni žene ne vole razmjenjivati iskustva. Otkud mu je uopće palo na pamet takvo što, ako se u svojoj mašti nije previše fokusirao i počeo fantazirati sve do tako nečega. U trenu sam zamislila kako bi me takva netaktična osoba mogla sramotiti u društvu i to je bilo dovoljno da prekinem svaku komunikaciju s njim. Od čovjeka kojem ne znam ni ime, očekivala sam razgovor na temu kazališta, filma, planinarenja, pa i politike ili sporta koji me uopće ne zanima.
I nije to bio jedini gaf, čovjek za pasonju reče da je uškopljen. Kao da je riječ o krmku. Ako je njegov i bio uškopljen, moj nije. Moj pasonja je kastriran.

Ilustracija

Ostao je bez jajca jer mi je jednom pobjegao i otrčao posred ceste prema kući jedne pasonjice. Eh, tad sam dobila prve prave sijede, a njega je to koštalo njegove muškosti.headbang*****

@ T.C., dugo te nema na mom blogu, jesi li dobro? Javi se katkad.


*****
Dragi Bog blagoslovio i kroz život vodio svakog onog koji kroči na moj blog!!!- 10:12 - Reci nešto lijepo (43) - Isprintaj - #


subota, 05.10.2019.

Budim se s osmijehom

Reče Riba Luca u komentaru pod mojim pretprošlim postom da prestanem pisati o politici i da napišem štogod o seksu.

Kako sam vrlo diskretna osoba kada je riječ o vlastitim seksualnim egzibicijama, evo nečeg drugog :)

Osoba sam koja ima vrlo čvrst san. Kraj mene mogu padati sjekire, a neću se probuditi. Bio je to pravi dar s neba, nakon što sam se razboljela, uppssss ozdravila, budući da ni usprkos dramatičnoj dijagnozi nisam imala besanih noći, što je, pretpostavljam, bilo ključno za brži oporavak. Ujutro me budi alarm mobitela, a ako ne ustanem nakon toga, eto mog pasonje, pa me grize za nogu i povlači sve dok ne ustanem....


pa....


Svako jutro kad se budim, budim se s osmijehom.....

što sam živa....


Svako jutro kad se budim, budim se zahvalna....

što sam živa....


Svako jutro kad se budim, budim se svjesna....

što sam živa....Kao što bi rekla vrckava velikogorička pjesnikinja Petra Matić, "ritam se od sreće"...

živa sam...

živa...
iva...
va...
a...Ali, jedne noći probudila sam se prerano...

Bilo je negdje oko tri sata, kad se s druge strane zida, iz susjednog stana začulo žensko "ah nut, ah nut, ah nut...". Najprije pomislih da netko nešto sanja....no, nastavilo se... Bila sam pristojna pa nisam pokušala prisluškivati, već sam otišla u toalet. Nakon što sam se vratila u krevet, po običaju sam zaspala snom pravednika i prije nego što mi je glava dotakla jastuk.

Zgrada je iz sedamdesetih, iz vremena solidne gradnje, no nosivi zid nije izgrađen između dva stana, već između kupaonice i dnevnog boravka. I eto problema headbang

Crtež

Srećom se to dogodilo samo jednom thumbup, inače bi zbilja bilo nezgodno. Međutim, nezgodna je i sama spoznaja da sam ih čula, jer to onda znači da se sve može čuti obostranoblabla Misliiiiiiiiim... oni bi mogli čuti kako moj pasonja hrče, dok spava na svom jastuku kraj kreveta, pa pomisliti da to ja hrčem lud


Imaju li i vaši zidovi uši? naughty


- 12:13 - Reci nešto lijepo (16) - Isprintaj - #