nedjelja, 29.09.2019.

Dobri anđeli

Kćer me natjerala reći da je dan moje operacije zapravo bio dan kada sam ozdravila, iako sam toga dana saznala dramatičnu dijagnozu, zbog koje ovaj svijet doživljavam na potpuno drugi način, s puno više udivljenja i zahvalnosti...(iako još nisam spremna pisati o tome).

Foto:

O današnjem danu, osjećam potrebu zahvaliti dobrim anđelima Mihaelu, Gabrielu i Rafaelu, te mom vrijednom anđelu, što su pazili i paze na mene! Danas je njihov spomendan!

Poznata Molitva osobnom anđelu čuvaru

Anđele čuvaru mili,
Svojom snagom me zakrili.
Prema Božjem obećanju,
Čuvaj mene noću, danju.
Osobito pak me brani
Da mi dušu grijeh ne rani.
A kad s ovog svijeta pođem,
Sretno da u nebo dođem,
Da se ondje s tobom mogu,
Vijekom klanjat dragom Bogu.Čestitke policiji na njihovu danu hrvatska


Vjerujete li Vi u anđeosku pomoć?
Danas je dobar dan! Ovo je dan što ga učini Gospodin!

Dragi Bog blagoslovio i kroz život vodio svakog onog koji kroči na moj Blog!

- 12:07 - Reci nešto lijepo (56) - Isprintaj - #


ponedjeljak, 23.09.2019.

Dugovi bolnica vledrogerijama

Večeras u medijima halabuka oko dugova bolnica veledrogerijama, uz napomenu da će se morati suziti prava pacijenata.

Odlično pristala vijest uz današnji dan nacionalne borbe protiv zlostavljanja žena, ali i općenito.

E pa, gospodine Kujundžiću, taj problem je vrlo lako rješiv, samo treba mućnuti glavom. Dovoljno je pročitati Crnu kroniku i ideje se nameću same od sebe.

Za primjer, netko pretuče ženu, ili presretne drugu nedužnu osobu i premlati je, pa ta osoba završi u bolnici, slomljenih rebara, izbijenih zubiju i razbijene glave, poput sina moje poznanice, kojeg su ni krivog ni dužnog, napali iz čistog hira, tamo na Rijeci.Skupocjeno liječenje žrtava tih i sličnih nesreća provode bolnice o trošku HZZO-a, odnosno svih nas poreznih obveznika. A zašto? Pa zašto bi nas, porezne obveznike, trebalo biti briga za naknadu prouzročene štete hirovitog siledžije? Neka gospoda o svom trošku, ili trošku svojih osiguravajućih kuća podmire štetu bolnicama i to odmah. Takve fakture ne bi niti smjele ići na HZZO, već se odmah fakturirati nasilnicima i to pod prijetnjom ovrhe, pa poslije neka oni dokazuju tko je kriv.

O pušačima i trošku skupocjenih pametnih lijekova za liječenje pluća punih katrana treba li uopće trošiti riječi? Svako jutro na autobusnoj stanici maloljetni srednjoškolci puše, trujući svoja nježna pluća, bez obzira na stravična upozorenja s popratne ambalaže. Gdje su tu njihovi roditelji, centri za socijalnu skrb, policija u konačnici? Nitko ni be ni mu!!!
Dakle, tko je toliko bogat da svaki dan ima po 30 kn za kutiju cigareta, zašto ne bi sam plaćao svoje liječenje posljedica istih.

Gospodine Kujundžiću, o tome Vi pričajte na televiziji, a nas pacijente, koji ničim nismo skrivili svoje stanje, pustite na miru. Taman posla da bi nam država trebala ograničavati dostignuti, ionako mizerni nivo zdravstvene zaštite.
- 20:43 - Reci nešto lijepo (48) - Isprintaj - #


nedjelja, 22.09.2019.

Pušlek

Škola za život

Otkad se dokopala ministarske fotelje o grbači HDZ-a, ministrica obrazovanja iz HNS-a koristi svaku priliku za iskakanje iz paštete, pogotovo sa svojim projektom "škole za život".

Mene bi baš zanimalo kakva je to škola za život u kojoj srednjoškolci javno i nekažnjeno nose noževe na nastavu?

Naime, u busu srednjoškolac, na putu u ministričinu "školu za život", vadi nož i maše njime pred svojim školskim prijateljima. Ovi se izmiču, neugodno im. Situacija mučna. Na svu sreću uskoro izlaze iz busa. Ostalim putnicima laknulo. Nikad se ne može znati gdje je granica ludila onoga tko nosi nož u školu!?

Svi znamo tko je Luka Ritz. Možda je manje poznato koliko je stradalih od vršnjačkog nasilja u Rijeci, počev od premlaćivanja maloljetnika, pa sve do pogibije studenta Aleksandra Abramova u Starom gradu u Rijeci, na mjestu kojim sam tisuću puta prošla... Ono što im je zajedničko, to je da su nastradali od sličnih nasilnih likova, koji umjesto sendviča, u školu nose noževe.

Na svu sreću postoje i svijetli primjeri među školarcima, poput osnovca Nike Radujkovića i srednjoškolca Matije Ostoića, koji će ove godine primiti nagradu "Luka Ritz" za afirmiranje u suzbijanju vršnjačkog nasilja. Neka se i to zna!

Pušlek

Sindikati se upravo bore za povećanje plaća različitim skupinama državnih službenika za bijednih 6%, smatrajući to velikim uspjehom. A kad bi se plaće povećale državnim službenicima, nužno bi se povećale i nama drugima u realnom sektoru.

Ali da se vratim postocima. Budimo realni, što je 6% povećanja plaća u odnosu na svekolika poskupljenja od najmanje 50 – 100%, a katkad i nekoliko stotina posto odjednom. Neka nikoga ne zavara to što nekim proizvodima cijene nisu išle gore, dovoljno je pogledati npr. detergente za robu, prodaju se u jednako velikoj ambalaži kao nekada, samo umjesto 3 kg, na njima piše 1,2 kg, a cijena ista za 1,2 kg, kao što je prije bila za 3 kg.Ovaj pušlek sa slike, purgersku tradiciju, godinama sam na Trgu (kod ulaza na tržnicu Dolac) plaćala po 10 kn, a sada košta 15 kn. Povećanje od 50% u jednom šutu!

Svi bi nešto lovili u mutnom, očekujući veliku zaradu za malo truda, samo naivni sindikati pristaju na mrvice sa stola velikih europskih igrača. Prodane duše!

- 17:48 - Reci nešto lijepo (23) - Isprintaj - #


nedjelja, 15.09.2019.

Online.... endlich

Dragi moji,

evo me konačno natrag. Razlog mog izostanka bio je prilično prozaičan, neko vrijeme, spletom okolnosti, nisam imala priključak na internet. Sada sam konačno opet online.

U međuvremenu se nisam javljala, iščekujući svaki dan da će me priključiti. Na Blog sam znala nakratko škicnuti kada bih se priheftala na nečiji net, ali to nisam htjela zlorabiti za pisanje postova ili komentiranje. Ovom prigodom zahvaljujem na brizi blogerima koji su brinuli zašto me nema, ali da je bilo nešto ozbiljnije, već bi se saznalo, ostavila bih nekog traga. Ako ne drukčije, došla bih vam u dreams....

Kad smo već kod snova, primijetila sam da je dvoje mojih omiljenih blogera u lošoj životnoj fazi, što mi je jako teško palo. To je također jedan od najvažnijih razloga zašto sam odmah zasjela za tastaturu.

Soleil, izdržat ćeš ti to, uvjerena sam! Kad se čovjek nađe pred zidom, a što mu drugo preostaje nego golim rukama prokopati vrata! A ti to možeš i to baletnim korakom. Ne sumnjam da će se zidovi ispred tebe sami od sebe srušiti!My Dream, my Friend, my Songs...čovjek si, koji je bio uz mene na netu danju i noću, onda kada me život bacio na pod. Dok sam nemoćno puzala, misleći da je to kraj, dignuo si me svojim pjesmama i podmjestio bodljikavo rame za oslonac. Lebdeći na krilima tvoje glazbe, za koju do tada nisam ni znala da postoji, skupljala sam snagu i ponovo se uzdigla, naravno uz Božju pomoć. Sada ja Tebe preporučujem u Božje ruke, da ti On da snage da izdržiš svaku nevolju. Ti to možeš, zato što si dobar čovjek i prijatelj i oslonac i jež bodljikavi. Izdrži, prijatelju!


Izvor:

"Per Te"

Sento nell'aria profumo di te
Piccoli sogni vissuti con me
Ora lo so
Non voglio perderti
Quella dolcezza cosě senza eta
La tua bellezza rivali non ha
Il cuore mio vuole soltanto te

Per te, per te, vivro
L'amore vincera
Con te, con te avro
Mille giorni di felicita
Mille notti di serenita
Faro quello che mi chiederai
Andro sempre dovunque tu andrai
Daro tutto l'amore che ho per te

Dimmi che tu gia il futuro lo sai
Dimmi che questo non finira mai
Senza di te non voglio esistere

Per te, per te, vivro
L'amore vincera
Con te, con te, avro
Mille giorni di felicita
Mille notti di serenita
Fare quello che mi chiederai
Andro sempre dovunque tu andrai
Daro tutto l'amore che ho per te

Non devo dirtelo
Ormai gia lo sai
Che morirei senza di te

Per te, per te, vivro
L'amore vincera
Con te, con te, faro
Tutto quello che mi chiederai
Andro sempre dovunque tu andrai
Daro tutto l'amore che ho per te

(Josh Groban)
What would you do if this was the end of the world
Would you hold on to me so tightly like the first time we met
I want to tell you how much my heart wants to sing
If this is the end of all time I would not change a thing

Won't you take my hand, climb up the highest hill
We'll sit there side by side watching the end of the world
We'll watch the cities burn, we'll watch the seas run dry
Make love for the last time, under a violet sky

What would you do if this was the end of the world
Would you run for your life, try to survive, would you want to know why
No! In our last moment, I need to feel your love
As I kiss you goodbye, a sapphire explodes in a violet sky

We'll watch the deserts burn, watch the river run dry
See the cities fall, under a violet sky
And when the moment comes
I will hold you near,
Look into my eyes
We will feel no fear...

Lyrics: Pallas - "Violet sky"

- 16:24 - Reci nešto lijepo (23) - Isprintaj - #