subota, 15.06.2019.

Nepismeni Hrvati

U Hrvatskoj je osnovna škola obvezna. Hrvatski jezik je jedan od najvažnijih predmeta i ima najveći broj sati tjedno. Velika većina Hrvata je završila osnovnu školu i podrazumijeva se da bi, obzirom na satnicu hrvatskog jezika, trebali znati ispravno govoriti svoj materinji jezik, barem onda kad nastupaju na televiziji.

U tv-emisiji "Večera za pet" na RTL2 dolazi do izražaja sva nepismenost Hrvata. Naime, već pri ulasku u stan, većina kandidata dočekuje druge kandidate riječju "izvoliŠ"! Halo, ne kaže se "izvoliŠ", već "izvoli" ili "izvolite"!!!

Voljela bih vidjeti profesora, koji je predavao hrvatski jezik današnjoj domaćici u Večeri za pet, na RTL2. Sram ga može biti!


- 09:54 - Reci nešto lijepo (38) - Isprintaj - #


petak, 14.06.2019.

Upomoć, propade turizam!

U zemlji u kojoj po jednom računu ugostitelj inkasira 150.000,00 kn, nema dovoljno radnika za sezonu! Sad HUP-ovci i turistički vlasnici kukaju vladi da uveze jeftinu radnu snagu, kako bi još više Hrvata sa biroa moralo otići u Irsku. Međutim, kao što oni visinu svojih računa pravdaju time da je sve pitanje ponude i potražnje, nek lijepo plate sezoncima mjesečnu plaću od pola tog jednog (čitaj 1) računa, pa neće biti nestašice sezonaca!

Ovo je prijelomni trenutak. Nikada novinari nisu bili potrebniji narodu nego danas. Ako se sada ne digne hajka protiv uvoza jeftinih radnika, nikada više neće biti prilike da standardom dostignemo jednu Irsku!

Prema ekonomskim zakonitostima, ako je potražnja veća od ponude, cijene bi trebale rasti, tj. ako je potražnja za radnom snagom veća od ponude radne snage, plaće bi trebale rasti. Ako vlada poremeti ovaj mehanizam uvozom sirotinje iz Indije i Afrike, s Hrvatskom je gotovo! Stoga su po mom mišljenju HUP-ovci ravni VELEIZDAJNICIMA!

- 20:04 - Reci nešto lijepo (9) - Isprintaj - #