nedjelja, 19.05.2019.

Ćelavi, nabildani primat

Meni je zanimljivo kako to da žena, koja je i sama teško bolesna, nije bila zabrinuta za curu u autu parkiranom na nogostupu, koja je tu mogla stati i da joj je npr. pozlilo? Kako netko može znati što je drugoga natjeralo stati sa strane, ako ga ne pita? Već odmah bjesomučno udara po autu i psuje curi krvavu mater ili nešto drugo krvavo i tko zna što još sve ne!

Što bi te žene učinile da je netko bubnjao šakom po autu njihove kćeri, koja je eto napravila grešku i stala tamo gdje nije smjela stati?

Ne opravdavam ja ni Lillu ni njenu pilu, već se samo pitam bi li dvije žene sa psom tresnule šakom u zaustavljeni automobil i grunule u retrovizor da je u pili sjedio ćelavi, nabildani i tetovirani primat?

Ako je netko pogriješio u prometu, ne psuješ mu mater krvavu, već ga prijaviš policiji. Zapišeš registraciju ili još bolje, fotkaš, imaš mob... i podneseš prijavu policiji! Može i anonimno.

A kad smo kod registracije, nisu zanemarive ni registarske pločice..... ST u ZG....

A to da je netko sasvim slučajno pao na retrovizor, to mi se čini bajka za malu djecu.
Ma mo'š mislit!

- 09:16 - Reci nešto lijepo (14) - Isprintaj - #


subota, 18.05.2019.

Hodanje ukratko

Hod za život djeteta vs Hod za smrt djeteta...

Što je naprednije? Što je srednji vijek? Život ili smrt?

- 17:19 - Reci nešto lijepo (14) - Isprintaj - #


četvrtak, 09.05.2019.

Kulinarsko otkriće

Dio prvi


Već neko vrijeme u marketima bude za kupiti butternut tikve. Kako sam se othranila pticom prasicom, dok su kod nas bundevama hranili svinje, tako sam osjećala svojevrsnu averziju i prema butternut tikvama.

Neki dan u Šparu naletjeh na te tikve i odlučim ih ipak isprobati pa kupim jednu.

Uglavnom, krenem guliti, kad ona pretvrda za moje ruke. Ipak je nekako očistim od koštica i kore, pitajući se koliko će se dugo kuhati, kad je tako tvrda. Narežem je na kockice i što sad? Nisam je nikad spravljala, a nije mi se dalo googlati, pa sam odlučila spremiti je po svom nahođenju.

U posudu za kuhanje stavila sam kockice tikve, dodala malo obične zelene tikvice, dolila vode, posolila i stavila kuhati na 20 minuta, da vidim što će biti. Nakon 20 minuta tikvice su bile mekane, pa sam ubacila narezane gljive shitake i malo zobenih pahuljica da se sve zgusne. Od začina sam koristila sol, papar, kurkumu i đumbir u prahu te malo ružmarina za aromu. Prodinstala sam još pet minuta, izvadila na tanjur i dodala žlicu kiselog vrhnja. Moram priznati da nisam očekivala tako fino i ukusno jelo.
.
Dok sam svježu tikvu rezala na kockice, dotrčao pasonja i bulji u mene, moleći. Dobacim mu jednu kockicu misleći da će se namusiti jer to ipak nije čvarak, kadli pas s guštom pohrska kockicu.. jednu pa drugu pa treću, nije znao koliko je dosta. Skoro ostah bez tikve. Kad sam mu dobacila komad obične zelene tikvice, ništa. Neće. Nadam se da psići smiju konzumirati nekuhanu butternut tikvu.

Pretpostavljam da ste vi to već probali. Kako je vi spravljate?


Dio drugi

Papa

Zahtijevam od Vlade RH oštru reakciju na Papino bjesomučno negiranje našeg blaženika Alojzija Stepinca. Nadam se da će ministrica vanjskih poslova odraditi svoj posao kako spada i poslati Papi oštru prosvjednu notu. U suprotnom zahtijevam reviziju Vatikanskih sporazuma, jer kao katolik više ne želim financirati besmisleni vrh katoličke crkve, koji se bavi politikom, umjesto Božjim stvarima. Ne želim plaćati porez, kojim se financira plaća Pape Franje. Ujedinjenjem dviju crkava po njegovoj ideji, ionako će nam uskoro papa biti Patrijarh Irenej.


- 21:18 - Reci nešto lijepo (16) - Isprintaj - #


ponedjeljak, 06.05.2019.

Susjeda Marija

Foto: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Vraćala sam se s mise u Katedrali. Po izlasku iz tramvaja požurila sam kući. Iza sebe sam osjetila nečije isto tako užurbane korake, ali kako gotovo nikog nisam poznavala ovdje, nisam pomislila da me netko pokušava stići.
No kad sam ostala bez daha, sustigla me devedesetogodišnja starica. Žena sređena, nova frizura, diskretna šminka… Reče da se zove Marija, da me već neko vrijeme promatra s prozora, sa susjednog ulaza. I tako smo počele razgovarati. Pozvala me da navratim k njoj. No žurila sam kući zbog pasonje pa nisam otišla.

Kad bismo pas i ja išli u šetnju, pogledavala bih prema njenom savršeno blistavom prozoru, prepunom cvijeća. Bilo je očigledno da joj netko održava stan. Prošlo je neko vrijeme i opet je sretnem ispred zgrade. Krene priča o tome kako ima spremačicu i da su joj jednom nestale zlatne naušnice pa da sumnja u nju. Rekoh da joj otkaže, ako misli da je ona to uzela, a teta Marija kaže da neće, jer da žena vrijedno čisti.

Kasnije u razgovoru joj ponovim nešto što sam već prije rekla o sebi, a ona se čudom čudi. Vidim da se ne sjeća i da su godine uzele danak. Postalo je očigledno da je ta inače pametna i suvisla starica dementna.
Opet me pozvala da dođem na kavu pa da i psa povedem. A mene uhvatila nelagoda, sjetivši se onih zlatnih naušnica, koje je možda sama zametnula jer je dementna, a kasnije okrivila spremačicu. Što ako odem k njoj na kavu, a ona nakon mog odlaska zametne nešto drugo? Vjerojatno bi po susjedstvu pričala da sam ja bila kod nje. Kako su meni ugled i poštenje na prvom mjestu, ustručavam se prihvatiti poziv, pa svaki put smišljam novi izgovor, ili mijenjam rutu hodanja.

A starica stalno vreba s prozora i uporno zove na kavu. Već mi je postala muka toliko je izbjegavati.

Ima li ovakav način razmišljanja ikakva smisla?- 10:51 - Reci nešto lijepo (16) - Isprintaj - #


nedjelja, 05.05.2019.

Ovo morate čuti

Daleko najbolja stvar na hrvatskoj glazbenoj sceni ikad:Bravo, Dino!!!

- 22:13 - Reci nešto lijepo (3) - Isprintaj - #


subota, 04.05.2019.

Moj Zagrebe, moj snu snoviti :)

U srce sam te zaključala,
ne možeš izaći,
ključić sam izgubila,
ne mogu ga naći!


Ana + Ivan 17.03.2018.

E + LSilvio + Anamarija 22.06.2015.Amar + Lejla

F + N 2017.Dorotea + Nikola

Boris + Lejla

M+A 29.03.17.- 17:10 - Reci nešto lijepo (33) - Isprintaj - #


Eto meStigoh wave

Bila sam bez interneta, pa sam se odvikla Blogawink. Nešto su mi raskopavali po stanu, jer sam imala neki veći kvar eek. Kada je trebalo počistiti za njima i sve posložiti, sjatila se djeca pomoći svojoj majčicicerek... ma milina je sad nakon svega party

Puse svima!!!kiss

- 14:49 - Reci nešto lijepo (10) - Isprintaj - #