subota, 26.11.2016.

Honey, no money

Ilustracija

U školi sam učila strani jezik iz kojeg sam imala čistu peticu. U naš razred došla je jedna učenica, koja nije imala pojma o tom jeziku i trebala je dopunsku nastavu. Kako bi se nastavnica riješila brige oko dopunske, meni kao najboljoj u razredu iz tog stranog jezika, dala je zadatak da toj maloj pomognem, odnosno da joj održavam besplatne instrukcije. Tako se nastavnica riješila održavanja dopunske nastave po principu "brigo moja prijeđi na drugoga", a ja sam danima trošila svoje dragocjeno vrijeme poučavajući kolegicu.

Približio se kraj školske godine i škola je dobila mogućnost poslati jednog učenika iz našeg razreda na studijsko putovanje u tu stranu zemlju, a ta ista nastavnica je trebala izabrati kojeg. Bila sam uvjerena da će odabrati mene, kao najbolju učenicu. No ona je izabrala mog kolegu. Bila je mlada nastavnica, a kolega je bio zgodan i plavook.

Međutim, dogodilo se da on nije mogao otputovati, pa je prepustio svoje mjesto jednoj drugoj kolegici iz razreda, a nastavnica se s tim složila i ta učenica je otputovala.


Kada treba raditi, najbolja sam. Kada treba primiti nagradu, drugi bivaju nagrađeni.

Tako je to sa mnom u svakom području djelovanja. Gdje god da dođem i bilo što da radim, meni uvijek pripadaju krv, znoj i suze, dok drugima pripadaju čast, mast i slast.

Od vrijedne kumice nikako da postanem kuma.

Epilog: Kolegica iz razreda, koja je umjesto mene otišla na studijsko putovanje, kasnije je postala moja najbolja prijateljica s kojom se i danas nalazim, kad god odem u Rijeku. Stoga ipak ima nešto dobro u cijeloj toj nepravdi, jer to što je otišla baš ona, danas mi je isto kao da sam bila ja cerek

P.s. 900-ti post eek


"Trains"

Train set and match spied under the blind
Shiny and contoured the railway winds
And I've heard the sound from my cousin's bed
The hiss of the train at the railway head

Always the summers are slipping away

A 60 ton angel falls to the earth
A pile of old metal, a radiant blur
Scars in the country, the summer and her

Always the summers are slipping away
Find me a way for making it stay

When I hear the engine pass
I'm kissing you wide
The hissing subsides
I'm in luck

When the evening reaches here
You're tying me up
I'm dying of love
It's OK

Lyrics: PT – Steven Wilson

- 12:18 - Reci nešto lijepo (39) - Isprintaj - #