subota, 28.05.2016.

O snovima

Ilustracija s neta

Nema mi ništa gluplje od priča o snovima. Za mene je to čisti gubitak vremena. Niti pričam, niti slušam ili čitam nešto takvo. Valjda mi se zato i dogodio My Dream wave.

Iako, često sanjam. Ponekad upamtim san, ponekad mi izvjetri. Ako sanjam nešto lijepo, onda sam pod utjecajem sna cijeli dan. Ponekad sanjam svoje najdraže, koji su otišli s druge strane, pa budem sretna jer sam ih ipak na tren vidjela. Tako osvježavaju moja sjećanja i tada sam obično zahvalna na ukazanoj mi sreći, iako san nije java pa buđenje tada boli. Ali evo jedne priče o snu, koji je postao java.

Ilustracija s neta

Dogodilo se da sam sanjala čudan san. Gotovo cijelu noć rješavala sam test za nekakav ispit. Gotovo cijelu noć sam u rukama držala stručnu knjigu od tisuću strana i pokušavala otvoriti jednu stranicu, s koje sam htjela prepisati odgovor, ali svaki put bi netko naišao pa bih na brzinu sklopila knjigu, da me ne uhvate u prepisivanju. Toliko puta se ponavljalo to zatvaranje, da mi je u glavi ostao broj stranice na kojoj se nalazi željeni odgovor.

Negdje oko 6 sat je konačno zazvonio, ali sam na silu htjela dovršiti zadatak i jedva mi je došlo k svijesti da nisam na nikakvom ispitu, da sam se probudila i da trebam ići raditi. Bilo je to pravo olakšanje.

Na poslu sam se požalila kolegici kako se nisam naspavala, jer sam sanjala to ispitno pitanje. Dok sam pričala, prisjetila sam se i broja stranice na kojoj je, prema mom snu, trebalo biti rješenje zadatka. Knjiga o kojoj je riječ je stručna knjiga od cca tisuću stranica i bila je na njenom stolu. Dohvatila sam knjigu da vidim što zapravo piše na toj 465. stranici, koja se nalazila negdje na sredini knjige. Ono što sam vidjela, uistinu me šokiralo. Upravo na toj stranici nalazio se odgovor na pitanje, koji sam cijelu noć tražila i htjela upisati u sanjani test! Obje smo bile začuđene. Kada čitam stručnu knjigu, ne čitam i ne pamtim brojeve stranica, već ono što piše u njoj. A kako bih i mogla zapamtiti brojeve stranica knjige od 1000 stranica i što piše na kojoj?!

San ili java?

Sve je to bilo prilično čudno, pa sam htjela isprobati traju li još te moje "sposobnosti".

Uskoro mi je u ured navratila kolegica kojoj sam odavno posudila neki novac. Kako se radilo o sitnom iznosu, nisam ni očekivala povrat, niti mi je bilo stalo do toga, a vjerojatno je ona to i zaboravila, jer je bilo beznačajno. No, pomislih kako bi to moglo dobro poslužiti za eksperiment.

Ilustracija s neta

Pogledala sam je i pomislila: "Vrati mi novac". Naravno, nisam ništa rekla. Uskoro je ona otišla i nakon kratkog vremena se vratila s novcemthumbup.

Ma nije kvaka u novcu, već u tome što je upaliloyes

Šteta što nisam sanjala brojeve lota.greedy A možda bih trebala opet napraviti eksperiment.


Događa li se Vama katkad nešto slično?Ilustracija s neta

Just because I'm weak
You can steal my dreams
You can reach inside my head
And you can put your song there instead
Please come to me
Please stay with me

Lyrics: Steven Wilson
- 12:26 - Reci nešto lijepo (41) - Isprintaj - #