petak, 13.05.2016.

Ja sam vjernik, ali...

Svi se ovdje busaju u prsa kako su veliki vjernici... ali čim se pruži prilika popljuvati katoličke svećenike, onda svi spremno ustaju protiv njih.. jedva čekaju priliku. Tako i sada.. Sve velike vjernice se digle protiv svećenika koji je izbjegao kurvama reći da su kurve, pa im je praktički tepao da su samo štrace!

Kadli se štrace uzjogunile osjetivši se prozvanima.

Ali idemo mi malo na ono što vjernik misli da ga čini vjernikom, bez posrednika do dragog Boga. Idemo direktno poslušati riječ Božju. Sjetimo se malo 10 zapovijedi Božjih, ne svećeničkih, već baš Božjih:

- ne poželi tuđeg ženidbenog druga!!!
- ne sagriješi bludno!!!

I što tu velikim vjernicima nije jasno?!

A licemjeri, ako su vam već svećenici trn u oku, pa ne zovite ih na pogrebe! Ne idite na mise! Ne slavite Uskrse i Božiće!

Kome od Vas je umro netko od roditelja? Jeste li zvali svećenika? Jeste! Ma zamisli. Pa što će vama svećenik na pogrebu roditelja, ako vama ne treba posrednik do Boga. Pa vaš je roditelj otišao Bogu na istinu, ne treba mu svećenik usput!

Ili ipak treba?


Da, kad zatreba, svećenik je onda dobar.. Velečasni, hoćete li doći održati misu, umro mi je ovaj ili onaj? Velečasni, trebalo bi mi krstiti unuče, kad bismo mogli doći? Velečasni, u obitelji bi trebali bolesničko pomazanje, možete li doći? Velečasni, ovo, velečasni ono... Onda kad vama treba, onda je velečasni na usluzi, ali kad vam nije potreban, po njemu se možete bacati kamenjem i pljuvati dok vam slina ne presuši... Po crkvi pljujete dok vam ne treba, a čim kola krenu nizbrdo, onda ližete oltare, onda su dobri i svećenici i crkva.... A svi mislite da će vam vječno biti dobro, ako vam je sada dobro... No neće...jer nikad nije vječno dobro. Pogotovo kad se pljuje po svećenicima, umjesto da se moli za njih. Za svećenike se treba moliti, a ne po njima pljuvati. Sjetite se toga kad vam zatrebaju prvom prilikom. Nemojte reći da vam nisam rekla.


- 14:11 - Reci nešto lijepo (62) - Isprintaj - #