nedjelja, 29.11.2015.

Poslanica Blogonarodu!

Poštovani blogonarode!

Prije nekog vremena jednoj od nas, jer je u nekim svojim fazama dala u potragu za nekim imaginarnim likom, ovdje na ovim stranicama prijetilo se da će biti prijavljena svom poslodavcu, a nitko od vas izgleda nije shvatio tu prijetnju ozbiljno, jer nitko nije osim mene reagirao na isto.

Da budem iskren ni ja nisam to shvatio naročito ozbiljnim jer sam mišljenja da osoba od koje su dolazile prijetnje laprda bez veze.

Međutim sada se događa da jedna od nas ima probleme zbog pisanja na blogu, i to ne bezazlene probleme, zato vas sve skupa molim da bez obzira na naše podjele damo svi zajedno bezrezervnu podršku našoj dragoj Durici, ovo je nešto što se tiče svih nas i svakoga pojedinačno, jer svako od nas mora dignuti svoj glas protiv suspendiranja prava na slobodu govora.

Obzirom da mene čita ipak ograničen broj blogera budite slobodni na vašim blogovima prenijeti informaciju o ovome.

Pokažimo Durici i svima nama da ni ona niti bilo tko kome se nešto tako dogodi neće ostati sam.(Post prenesen od Frešcajga)
**********************************************************************
It's funny, but I had no sense of living without aim
The day before you came
And turning out the light
I must have yawned and cuddled up for yet another night

And rattling on the roof I must have heard the sound of rain
The day before you came

Lyrics: "The Day Before You Came"
(originally by ABBA)
**********************************************************************Oznake: svi smo mi Durica- 14:38 - Reci nešto lijepo (38) - Isprintaj - #


četvrtak, 26.11.2015.

Most ne nudi reforme

Kaže Most da želi smanjiti broj saborskih zastupnika na 111, a da nije objasnio ovom narodu zašto zemlja od samo 4,5 milijuna stanovnika uopće treba čak 111 saborskih zastupnika, kao da joj ne bi bilo dovoljno i 45 zastupnika! U sabornici ih ionako nikada nema više od 10, osim na glasovanju.

- 22:58 - Reci nešto lijepo (17) - Isprintaj - #


utorak, 24.11.2015.

Psihijatrija

Hrvatska je postala psihijatrijska klinika, čiju glavnu politiku vodi psihijatar, a svi ostali su njeni pacijenti.Jedan od tih pacijenata, guverner HNB-a, glavnom je psihijatru sasvim ozbiljno, uz kavicu, objašnjavao što je monetarna politika Hrvatske. Obzirom da je očekivao da će jedan psihijatar, bez stručne pomoći, shvatiti ono što se na ekonomskom faksu izučava punih pet godina, proizlazi jedini mogući zaključak, a to je da taj pacijent spada pod drugostupanjsko psihijatrijsko vještačenje.

I sada Most ne pita svog psihijatra zašto se tajno sastaje po kuloarima, umjesto u stranačkim prostorijama? Zašto su onda uopće izbacili Prgometa van, koji se na isti takav način sastao s Milanovićem u privatnom stanu ministra obrane Kotromanovića?! Tko tu laže hrvatski narod?! Hoće li Most sada izbaciti van tog Petrova, ili Petrov ima privilegije?

Žalosno je za što su hrvatski branitelji izginuli, žalosno... ovo malo još živućih Hrvata dospjelo je na psihijatriju! Nama više nitko ne može pomoći, a jedina pomoć će ovom napaćenom narodu biti dovoljne količine apaurina i normabela.Za najgore slučajeve neće škoditi ni malo strujne šok-terapije. Stoga predlažem HEP-u da pod hitno pojeftini struju, da nam ne bankrotira zdravstveni sustav.Mostovci su izvarali ovaj narod da će postaviti vladu stručnjaka, a vidi se kakva će to biti vlada stručnjaka, kada o monetarnoj politici s guvernerom države raspravlja obični psihijatar. Ne bi me čudilo da u takvoj vladi resor poljoprivrede vodi frizerka, resor gospodarstva vozač Zagrebačkog električnog tramvaja, resor vanjske politike učitelj informatike, a resor pomorstva, prometa i veza diplomirana apotekarica.

Jadna zemljo, kad čovjek pomisli da ne možeš niže, a ti odeš još niže i niže!!!- 18:28 - Reci nešto lijepo (17) - Isprintaj - #


subota, 21.11.2015.

Obezglavljena država

Dok hrvatski narod gladuje, gospoda koja su se dokopala njegovih glasova na izborima, više nikuda ne žure. Vode dugotrajne pregovore, koje su mogli obaviti u jedan dan i već odavno početi raditi. To što se njihovi "stručnjaci" sastaju svakih pet dana pa pretresaju ovo ili ono, to su mogli odraditi sve u isti dan u više prostorija i do danas bismo već imali sastavljenu vladu.
Ali što njih briga, gradonačelniku Metkovića se nikud ne žuri, gradonačelnička plaća će uredno sjesti, jer ovaj narod plaća poreze i prireze i kad nema vlasti na vlasti. Zašto bi se on brinuo što narod nema šta jesti, jer su sve robne zalihe potrošene negdje drugdje? Pa nije on gladan, da bi morao misliti o tome da netko drugi jeste. Zašto bi on brinuo imaju li bolnice sredstava za dezinfekciju? Pa nije on bolestan pa da ga je za tim briga. Njemu i njegovoj ekipi se nikuda ne žuri. Oni će danas napraviti sastanak s SDP-om i HDZ-om na ovu temu, za tri dana na onu, za deset dana opet na neku drugu i tako dani prolaze, a država propada!

I što onda očekivati od Mosta? Stvari su potpuno jasne. Ako im ovoliko vremena treba za odlučiti kome će se prikloniti, koliko bi im vremena trebalo da naprave reforme i pokrenu gospodarstvo. Izbori su bili 08. studenoga, sada je 21. a nismo se maknuli dalje od izbornog dana! Dolazi početak mjeseca, treba isplatiti nove mirovine, plaće liječnicima, učiteljima, policajcima, vatrogascima i drugima, koje neka gospoda nazivaju "uhljebljenicima", dok im ne zatrebaju, a kad im zatrebaju, onda se ulizuju i traže veze do najboljih "uhljebljenika"... no čim ta potreba prestane, onda opet nastave tuliti istu pjesmu.

Da je ovaj narod imao imalo mozga, a što nije, bio bi dao svoje glasove jedinom radniku među političarima, Bandiću! Jedini on u ovoj državi nešto radi. Ali koga briga za radnika? Koga briga što vrtić u Zagrebu košta 200 kn, a u Rijeci 1000 i više kuna, jer nema dovoljno vrtića?! Sramota je da se samoprijegorni rad tog čovjeka nagradio sa bijedna dva mjesta, dok hohštapleri, koji su osvojili najviše glasova ne misle ni početi raditi.

Žao mi je što Bandiću nisam dala svoj glas, do danas bismo već svi osjetili da se nešto dela u ovoj državi!

Gospođo predsjednice! Vaša je Ustavom utvrđena dužnost štititi ovu zemlju! Izvolite raspisati nove izbore! Možda do Nove godine uspijemo dobiti nekoga da povede ovu državu u oporavak. Ovo zbilja više nema nikakvog smisla!

NAROD GLADUJE! REZERVI HRANE VIŠE NEMA!

- 19:32 - Reci nešto lijepo (29) - Isprintaj - #


RimljAnka

ili Lastavičin makeover

Dok mi ovdje glumimo jedni druge, naša Lastavica opet leprša po bijelom svijetu :) Poslala nam je i fotkicu iz Rima, kada je bacala novčiće u fontanu Di Trevi. Evo te njene fotkice, malo izrezuckane:


Blogerica Lastavica
Fotka 1

I onda sam pomislila kako bi bilo da, dok mi glumimo druge blogere, Lastavica odglumi samu sebe :) Pa sam poput prave frizerke, napravila Lastavici neke nove frizurice.

Pa evo kako je to ispalo:


Fotka 2


Fotka 3


Fotka 4


Fotka 5


Fotka 6


Fotka 7


Fotka 8


Fotka 9


Fotka 10


Fotka 11


Fotka 12


Fotka 13


Fotka 14


Fotka 15


Fotka 16


Fotka 17


Fotka 18


Fotka 19


Fotka 20


Fotka 21


Fotka 22


Fotka 23


Fotka 24


Fotka 25

Prekrasne frizurice. Izaberite onu koja vam se najviše sviđa. Za Lastavičin makeover sam koristila program s neta :)**************************************************************************
Sleep
Until the colours dissolve
Leave the dream to rain-soak forever
In blessed moments
Viewed from trains of half-truths


**************************************************************************
.

- 12:43 - Reci nešto lijepo (29) - Isprintaj - #


srijeda, 18.11.2015.

Plastično je fantastično

Post za blogonatječaj: Plastikovim očima gledano wave

Moja ljubav za plastiku seže u daleku prošlost, tamo negdje u osamdesete, kada su Amerikanci odlučili izgraditi najsuvremeniju tvornicu plastike u ovom dijelu Europe. Tako je na Krku isplanirana izgradnja 8 pogona Dina Petrokemije. U međuvremenu je izgrađeno i pušteno u rad šest pogona, a dva nikada nisu dovršena. Kada bi se dovršila ta dva pogona, u ovom dijelu Europe ne bismo imali konkurencije u proizvodnji plastike. Na žalost, s Dinom se dogodilo ono što se dogodilo s mnogim velikim tvornicama zaostalim iz doba Jugoslavije, propale su, iako su mnoge od njih imale perspektivu i tržište. Nadam se ipak da će se naći netko od političara i dekonzervirati pogone Dine, te dograditi još dva nedostajuća pogona, pa obnoviti proizvodnju plastike i Dinalena, te da će se predivna vremena moje mladosti ponovo vratiti.

Sjećam se vremena kada je izgrađena Dina, kada je uz nju stasalo stambeno naselje Kijac, u kojem su mnoge mlade obitelji, zaposlene u Dini dobile stanove, kada je za našu djecu izgrađen i dječji vrtić. Imali smo radna mjesta, ali i najviši standard života uz tvornicu.

Sama tvornica poslovala je po najboljim američkim standardima i bila je primjer svim ostalim tvornicama. U njoj je bio zaposlen mahom visokoobrazovani kadar, koji je dijelio sudbinu tvornice do samog njenog kraja. Za svakog mladog stručnjaka bilo je pitanje prestiža dobiti posao u Dini.

Na žalost, pogoni više ne rade. Sada samo blještava svjetla o vedrim noćima nagovještavaju njen nekadašnji sjaj. U nadi da će jednom, možda, netko…

No da ne ostane gorak okus nakon čitanja mog posta, vratit ću se svojoj ljubavi: plastici, bez koje je danas gotovo nezamislivo živjeti. Kao što i sami znate, plastika se može upotrijebiti na stotinu načina.

Evo posudice za led.Za led??Ovdje su nekad bili slatkiši, a sada je prazna.Prazna??Od svih bombona, najdraže su mi griotte :) Zato ih više nema.Ali ima nešto drugo.Slatkiša nikad dosta.Reciklaža?

Klinci vole kinder jaja. Ona stoje u ovakvoj plastičnoj ambalaži, pokraj pulta skoro svake veće trgovine:A poslije??Istina, skoro sve je za ženske gušte, a ništa za nježne muške okice. No jesmo li, ili nismo ravnopravni? Istina, ja ne spadam u tu kategoriju, jer sam starog kova, ali mislim da bi se Frešcajg odlično snašao u ulozi švelje, a i bolje mu je da je tako, da ne ostane bez izvrsne kuhinje naše predrage blogerice. Da bi on pokrpao sve te rupe, potrebni su konci. A konci se čuvaju gdje?? Pa u plastici, naravno! Tamo gdje je ona nekada čuvala pribor za jelo:
p.s. I ako već mene pitate, gledam li Big Brother, trebate znati da nitko ne gleda Big Brother, a svi ga komentiraju! Tako ni ja ne gledam Big Brothera, već samo gledam od koje vrste plastike su posložene njihove kulise! Zakulisne igre me ne zanimaju, ipak sam ja Plastik fantastik.

S ljubavlju, Vaš Plastik.

Izvor: osobna sjećanja

p.s. 2. Foto: Lq (fotke II kvalitete, ali Nisa je već bila zauzeta) :)

- 00:34 - Reci nešto lijepo (26) - Isprintaj - #


ponedjeljak, 16.11.2015.

Most - samoučeća organizacija

Bit će nešto od tog Mosta, ako se ne raspadne prije.. Pročitali su i usvojili sve o čemu sam pisala u prethodna tri posta. Evo njihovog poklapanja po ušima!

- sklapanje dogovora u stranačkim prostorijama, a ne po kojekakvim rupčagama

- izvješćivanje novinara odnosno naroda o tijeku pregovora

- poštivanje rezultata izbora, a ti su da su izborni pobjednici HDZ sa 59, odnosno SDP s 53 mjesta, a ne oni s 19 (nadam se da će i poštivati to što je HDZ osvojio 59, a SDP čak 6 manje mandata.. brojevi sve govore... na stranu postizborna kupoprodaja saborskih mandata)

- požurit će s dogovorom dok država nije propala, jer je i ovako u rasulu

- neće više ucjenjivati nikoga

Eto, vidjet ćemo njihovog poštenja!!!
****************************************************************
Here is my car, my phone and my TV
I've got it all but you can see through me

But am I here?
It's kind of hard to tell
I do a good impression of myself
But what's normal now anyhow?
....
Wish I was old and a little sentimental
You gotta see the waves, looking for the bottle in the waves now


****************************************************************


- 19:38 - Reci nešto lijepo (12) - Isprintaj - #


nedjelja, 15.11.2015.

a ništa

sve stoji. nitko ništa ne piše. da ja sad stavim post, lista bi momentalno oživjela i post bi mi nestao s liste brzinom munje. kad ne pišem ništa, onda sve mrtvo. pa evo mog nikakvog posta, pa možda tkogod što i napiše.

a ja.... što sam napisala, to piše u prethodnom postu.. potrebno je doraditi blogoprogram!

aj bok.

p.s. poruka dijaspori: ajd, ostavi neki komentar, anonimcima sam dozvolila komentiranje, pa ništa.. čita se, ali ni "be" ni "mu" :)) a baš bih htjela znati ima li smisla ovo moje piskaranje, kad je o dijaspori riječ?! eto...

*****************************************************************************
Routine keeps me in line
Helps me pass the time
Concentrate my mind
Helps me to sleep
*****************************************************************************


- 14:26 - Reci nešto lijepo (36) - Isprintaj - #


subota, 14.11.2015.

Elite

Sasvim je izvjesno da će doći do novih izbora. Ništa drugo ne bi bilo pošteno, nakon ovih najnovijih sramotnih događanja na hrvatskoj političkoj sceni.

Dok narod iščekuje rezultate međustranačkih dogovora, glavni glumci su otišli na vikend. Po tome se vidi kako bi glavni glumci vodili ovu državu! Nimalo drukčije. Elite nije briga što je država obezglavljena i što više ne može funkcionirati. Nije Lalović uzalud zavapio. Kad početkom mjeseca zakasne mirovine penzićima, bit će kasno plakati.U normalnim uređenim državama stranke imaju stranačke prostorije, u kojima primaju ljude na razgovore i pregovore. Vjerojatno vode i nekakve zapisnike pod klasom i uružbenim brojem. U hrvatskoj mafijaškoj državi na žalost ništa nije uređeno, pa se glavni pregovori odvijaju po kuloarima, po birtijama, privatnim stanovima i kojekakvim drugim rupama, daleko od očiju svojih birača. O zapisnicima i urudžbenim brojevima ni spomena. Iako je sve to financirano novcem hrvatskih poreznih obveznika.

Nedavno su elite imale pregovore u nekom hotelu, ali kad je trebalo stati pred narod koji im je dao svoje glasove, pa objasniti o čemu se pregovaralo i s kojim rezultatima, elite su napustile hotel kroz podzemne garaže i tajne prolaze. Tobože su se htjeli skriti od novinara. Pa nisu novinari tamo bili zato što im se poželjelo čekati na hladnoći, bili su tamo upravo da bi izvijestili birače o tim pregovorima. Stoga je izlaz kroz podzemne tunele, zapravo šamar u lice svojih birča. Ti birači bili su im dobri dok su trebali glasovati na biračkim mjestima, ali nakon što su birališta zatvorena i glasovi prebrojani, birači im više nisu ni najmanje važni. Koga više briga za onog malog čovjeka koji se u nedjelju rano ujutro ustao, sredio i došepao na biralište. Za elite su to samo obični pijuni koji su poslužili svrsi i više im nisu potrebni za iduće 4 godine.

Jer, elite ovog trena namještaju fotelje, dijele kolač, otvaraju račune za podmićivanje, sklapaju dealove, o kojima narod ništa ne zna, niti smije znati.

A o programima više nitko ne govori, tiskovnih nema, vikend stigao…proračun će se sam od sebe napuniti, država će sama od sebe funkcionirati...

E pa, dok me netko ne uvjeri da je drukčiji, a teško će to učiniti, ja više neću ići na nikakve izbore. Uvijek se može i na pametniji način utrošiti izborni nedjeljni dan.*******************************************************************
"The Watchmaker"

The watchmaker works all day, and long into the night
He pieces things together despite his failing sight

Though all the cogs connect with such poetic grace
Time has left its curse upon this place

Each hour becomes another empty space to fill
Wasted with the care and virtues of his skill

The watchmaker buries something deep within his thoughts
A shadow on the staircase of someone from before

This thing is broken now and cannot be repaired
Fifty years of compromise and aging bodies shared

Eliza dear, you know there's something I should say
I never really loved you but I'll miss you anyway

You were just meant to be temporary while I waited for gold
We filled up the years and I found that
I liked having someone to hold

But for you I had to wait
Until one day it was too late

Cogs and levers mesh
We are bound in death
Melt the silver down
I'm still inside you

Writer: Steven John Wilson*******************************************************************p.s. Nekada se u školi izučavao ONO i DSZ. Više toga nema. Misli se da je narod ovce, pa da ga nije ni šteta.- 14:39 - Reci nešto lijepo (29) - Isprintaj - #


srijeda, 11.11.2015.

Velika koalicijaOvo što se upravo događa u Hrvatskoj nema nikakve veze s demokracijom, već je samo obični odraz svakodnevne situacije u Hrvatskoj, u kojoj prosperiraju ljudi koji žive od ucjena drugih i koji nemaju ni trunke poštenja u sebi. Svi samo gledaju kako će jedan drugog prevariti.

Na izborima se pokazala stvarna volja hrvatskog naroda, a ta volja glasi ovako:

1. Domoljubna koalicija 59 mandata - najjače iskazana volja hrvatskog naroda
2. Hrvatska raste 53 mandata - druga po jačini volje hrvatskog naroda
3. Most 19 mandata - najslabija po jačini volje hrvatskog naroda

I onda, mimo stvarne volje tog naroda, izbornim gubitnikom proglašava se Domoljubna koalicija kojoj je hrvatski narod poklonio najviše glasova, a mandat za formiranje vlade dobit će oni kojima je hrvatski narod dao ukupno najmanje glasova. I onda se ovo zove demokracija. Ovaj izborni sistem ne sadrži u sebi ni D od demokracije, jer negira izborne rezultate u potpunosti! Vršit će se program onih, koji su dobili jedva 19 mandata, a zanemarit će se četverogodišnji rad na programima onih koji su osvojili 59 ili 53. Kome treba takva demokracija? Ja se kao birač osjećam prevarenom od ovog sustava i u ovoj državi, jer je potpuno nepoštena! Zbog toga i propada. Ucjene i tezgarenje su glavni razlog propasti ove države, a upravo to čini ona stranka, koja želi na prijevaru naroda voditi ovu državu. Neće nama nikada biti bolje, nikada. Na ovaj način sigurno neće!

Da sam ja na mjestu Milanovića i Karamarka, napravila bih veliku koaliciju i potjerala one koji su pokušali prevariti hrvatski narod. Bolje i nikakav Milanović, nego ovakve ucjene! 2 godine Milanović, 2 godine Karamarko, pa kome opanci kome obojci! To je stvarna, skoro stopostotna volja hrvatskog naroda. Sve ostalo je prijevara!

A da će takav izborni sustav uskoro doći glave hrvatskom narodu, to sigurno hoće, jer danas to čine Petrov i ekipa, a sutra će umjesto njih, kod izjednačenog rezultata odlučivati oni koji su se borili protiv Hrvatske. Jednog dana oni će dobiti mandat za sastavljanje vlade, na temelju 2 ili 3 glasa, kao što su ovi na temelju 19. Živi bili pa vidjeli. A tada, zbogom Hrvatska!
******************************************************
"Synesthesia"

I'm sending you a letter
Because I don't think there's much time
Time to clear the cobwebs
Time to bear the crime

It's only a number
It's only a death
Another soldier died in action
The telegram regrets

I'm lying on a stretcher
They're lying to my face
There's no-one left to help me
I'm just a waste of space

It's a matter of moments
I'll be dead before you've read
There's blood on the table
And my back is full of lead

Writer(s): Steven John Wilson, Steve W. Schiff

******************************************************- 18:26 - Reci nešto lijepo (27) - Isprintaj - #


subota, 07.11.2015.

ugljen.. p.s. od prekjučeri tako ja u A. (šutnja je pa ne smijem reć gdje, iako svi znate)... i fotkam te fotke za blog..i nikoga posebno nisam fotkala...već onako, malo lijevo, malo desno, malo ispred, malo iza... i to iza.. iza... na kraju se okrenem iza i ugledam oči crne kao ugljen i kosu crnu kao ugljen i fino oblikovanu bradicu crnu kao ugljen.. sve to na jednom mršavom dvometrašu... i čovjek me gleda, ne skida pogled... i ja njega pogledam .. i sad što... gledala bih ja i dalje, ali je to gledanje iza, a ne ispred..a normalno je da sjediš i gledaš ispred, a ne da buljiš iza... i onda žensko ko žensko... okret natrag tj. ispred.. jer nije pristojno buljiti u nepoznatog čovjeka...to je bilo već na kraju balade...kad su već pjevali ivana.... a sjedili smo tamo tri i pol sata...i sad...tu su bile face iz cijele hrvatske...i ništa..

a meni već tri dana u glavi oči crne kao ugljen...

iako nemam više dvadeset...

lastane, je li to normalno?

- 16:20 - Reci nešto lijepo (33) - Isprintaj - #


Što je uopće sreća?

Ono što bih rekla da bi bila sreća, ne bi se moglo fotkati. Neke se stvari jednostavno ne daju fotkati. Pogotovo ako ih još nema ili su tek mogućnost, naznaka ili ni to. Sreća je nešto poput sunca koje odlazi na zapad, a ti trčiš za njim i nikako da ga sustigneš. Sreća je nešto za što misliš da ti samo po sebi pripada, a ono je neposlušno i ne da se uhvatiti, pa što ga više nastojiš dostići, sve brže i sve dalje bježi. Kad posustaneš i učiniš se nezainteresiranim, sreća se približi, ali čim je spaziš, opet pobjegne.
Sreća je skroz naskroz neuhvatljiva. Kad bih je htjela sada pofotkati, kladim se da bi pobjegla na kraj Svemira. Zbog svoje ćudljive sreće, ne mogu sudjelovati ni u ovom natječaju šmrccccc..

Ali jednom sam je ipak čvrsto zgrabila. Bio je to trenutak, kada je moja desetogodišnja djevojčica spustila kosu na moje lice i prekrila mi oči, a kroz kosu je prosijavalo Sunce u lovu na Učku..Njena kosa je dobila zlatan odsjaj i kao da je bila posuta tisućama blještavih iskrica...Bio je to istinski trenutak sreće, koji mi se urezao u pamćenje...

Sreća? Može li se vrijeme uhvatiti za rep? Ne može! Kao ni sreća!

Ilustracija

No možda ipak. Jedno je vrijeme zauvijek prošlo, no drugo stalno nadolazi. Jednom će moje djevojčice buduća djevojčica staviti baki kosu preko lica, dok će Sunce trčati za Medvednicom ili nekom drugom planinom... Jednom nekada opet...
**************************************************************************

And even though I got it all now
My only stupid dream
Is you and me together
And how it should have been

I remember piano lessons
Now everything seems clear
You waiting under streetlights
For dreams to disappear

Lyrics: Steven Wilson**************************************************************************


- 09:22 - Reci nešto lijepo (9) - Isprintaj - #


četvrtak, 05.11.2015.

Čija je ovo livada

Najprije, nikada ni na jednom stranačkom skupu, od doba dr. Franje Tuđmana, nije bilo ovoliko ljudi, koliko se večeras okupilo u zagrebačkoj Areni. Arena je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, čak gore do ispod krova. Domoljubna koalicija je na svom skupu okupila oko 20 tisuća ljudi.

Drugo, umjesto himne HDZ-a Bože čuvaj Hrvatsku, otpjevana je Moja domovina. Očito neki novi vjetrovi pušu HDZ-om.

Mnogi su se na vrijeme priključili pobjedničkoj opciji. Snaga ujedinjene Hrvatske vidjela se večeras u Areni. Izbori u nedjelju pokazat će isto to.
- 21:45 - Reci nešto lijepo (24) - Isprintaj - #


ponedjeljak, 02.11.2015.

Kestenove slučajnosti

Foto:

Kupih odlične kestene za pečenje na tavici... ne znajući da to ne ide baš tako jednostavno, kada je riječ o indukcijskom kuhalu. Narezuckam ja kestene i u posudi za indukcijska kuhala stavim peći, a na displeju mi se pojavi oznaka za error. Ništa od pečenih kestena.

I onda mi sine ideja da ih ogulim poput krumpira i ispečem na ulju… po logici, ako čvrsti krumpir omekša pečenjem na ulju, omekšat će i kestenje. I tako ja ogulim kestenove od čvrste kožice i ubacim na ulje da se peku. Nakon nekog vremena, kestenima se počela odvajati meka kožica, pa sam ih sve ogulila tiskanjem kuhačom u tijeku pečenja. Nedostatak toga je što su se i kožice nastavile peći s kestenima, pa su malo zagorjele, ali to se može pomalo vaditi van. Kesteni su brzo omekšali i kad sam ih probala, bili su mi izvrsni tako pečeni.

U svemu tome shvatila sam kako je zapravo lako oguliti kestene od čvrste kožice. Najgore je zarezati ih i napraviti prvi potez nožem, a poslije je sve lako. Raspoložena, odlučila sam oguliti sve kestene i skuhati ih.
Oguljene od čvrste kožice, ubacila sam u hladnu vodu i stavila na indukcijsko kuhalo, postavivši tajmer na 10 minuta.

Ilustracija

Zatim sam isključila kuhalo i vadila jedan po jedan kesten u kuhinjski papir i pomoću tog papira im skidala unutarnju, meku kožicu, koja se na još vrućim kestenima odlično skida i to jednostavnije na manjim, nego na većim. Ukoliko je veća količina kestena u pitanju, voda se brzo ohladi, pa je potrebno svako toliko paliti kuhalo i zagrijavati je na vrenje. Potrebno je pripaziti da se kesteni vade zbog guljenja dok su još čvrsti, jer ako se zakasni i prekuha, kesteni će se raspadati i neće se moći oguliti.

Tako oguljene kestene ubacila sam u mlijeko, dodala dva vanilin šećera i nešto kristal šećera, te dvije-tri žlice kakaoa i stavila kuhati na još pet do deset minuta. Zatim sam ih malo zgnjeckala, ne previše. Ispala je odlična kestenova juha.. mljaccccc. Moglo se to sve skupa i izmiksati, doliti malo ruma i ukrasiti šlagom, ali meni se više nije dalo gnjaviti s tim pa sam ih pojela na žlicu.


Ilustracija
************************************************************************************
A možda sam te samo sanjala

prohujao si poput vihora mojim sazviježđem
uskovitlao i razbarušio mi ruse kose
utisnuo hladni cjelov na moje nasmijano lice
čvrsto me držeći zavrtio nekoliko puta u krug
i dok sam zbunjeno skupljala skute haljine
opjevao naše susrete čarobnim stihovima
i odletio na krilima glazbe u nove svjetove…


Lq, 02.11.2015.

*****************************************************
You think of love as just a memory
A fog that smothers you, its hard to breathe
But when you're on your own that’s when you're free
You're three years older
And you’ll always be now

I can feel you more than you really know
I will love you more than I’ll ever showIlustracija:

*****************************************************


- 23:36 - Reci nešto lijepo (20) - Isprintaj - #


nedjelja, 01.11.2015.

Dan molitve za najdraže kojih više nema

Dan je kada se prisjećamo svojih najdražih, koji su otišli s ovoga svijeta, nadajmo se na neko bolje mjesto. Pale se svjećice i dušice.Molitva za pokojne

Nebeski Oče, od Tebe dolazi naš život i Tebi se svatko vraća. Dao si nam taj boravak na zemlji kako bismo se pripremili na sudjelovanje u Tvojoj vječnoj ljubavi. Ne koristimo uvijek dobro ovo vrijeme, i neki, nažalost, odbijaju Tvoje prijateljstvo. Drugi, pak, žele biti s Tobom, tražeći istinu, pravednost i dobrotu, no, ljudska slabost zamračuje čistoću duše. Zato nakon smrti trebaju najprije proći kroz čišćenje, kako bi se konačno mogli susresti s Tobom, licem u lice.

Molimo Te za sve naše pokojne koji trpe u čistilištu, prepoznavajući jasno u svjetlu Tvoje ljubavi vlastitu nesreću, propuste i grijehe zemaljskog života. Oče milosrđa, oslobodi od trpljenja one za koje je Tvoj ljubljeni Sin prolio svoju Predragocjenu Krv.

Znamo da prazna riječ ili mnoštvo riječi ne mogu pomoći ni spasiti naše pokojne. Zato želimo, zajedno s Isusovom Krvlju, prikazati i svoju krv kao znak ljubavi i solidarnosti. Neka trud našega rada, vjernost Bogu, strpljivost u trpljenju i uzajamna ljubav probijaju granicu smrti te pridonesu skorom i potpunom sjedinjenju naših pokojnih s Tobom.

Molimo prije svega za sve one kojima dugujemo posebnu zahvalnost, od kojih smo primili život, vjeru i druga dobročinstva. U svome milosrđu, također, pogledaj na one kojih se nitko ne sjeti. Amen.


Nesuđene majčice, nemojte zaboraviti zapaliti svjećice i za svoju nerođenu dječicu. Nisu se rodili, a mogli su. Zaslužili su barem upaljenu svjećicu.


*************************************************************
"Stars Die"

The moon shook and curled up like gentle fire
The ocean glazed and melted wire
Voices buzzed in spiral eyes
Stars dived in blinding skies

Stars die. Blinding skies.

Tree cracked and mountain cried
Bridges broke
, window sighed
Cells grew up and rivers burst
Sound obscured and sense reversed

Idle mind and severed soul
Silent nerves and begging bowl
Shallow haze to blast a way
Hyper sleep to end the day

Porcupine Tree – Steven Wilson*************************************************************- 15:48 - Reci nešto lijepo (13) - Isprintaj - #