subota, 31.10.2015.

Što te briga što netko odijeva

Ovih dana na nekoj web-stranici izašao je članak, o tome kako tajice nisu hlače, pa se kritiziraju žene koje ih odijevaju za van.

Foto:

I ja oblačim tajice kada idem na svakodnevno hodanje, koje znači zdravlje. U tajicama mi je najjednostavnije prehodati rutu od sat vremena. Svaki put hodam nekim drugim putem, ali se često dogodi da tako prijeđem i glavni gradski Trg. U tajicama!!!

Vjerojatno dotična, što je napisala članak, sjedi u nekom od elitnih kafića na Trgu i promatra tko sve prolazi trgom i u kakvoj odjeći. I donosi svoje glupe zaključke! Prelazak preko trga, od stotinjak metara dužine, znači samo djelić sveukupne dnevne rute od par kilometara, koju netko prijeđe, a ona misli da sjedeći na kavici, može znati je li se netko odjenuo za šetnju po Trgu, ili za sportsku namjenu! Valjda je cura vidovita!

Gledam i ja u tom prolasku preko Trga druge ljude. Ako mi se netko ne sviđa, okrenem glavu. Zašto bih ja komentirala kako je netko obučen?! Danas ima siromašnih ljudi, koji možda i nemaju što drugo obući. Neki tuda prolaze na posao, na kojem su možda baš tajice nužda. Uglavnom, mene nije briga kako je tko obučen, svatko ima svoje razloge.

Zanimljivo je kako muškarci ne komentiraju tuđu odjeću, već samo žene. Ispada da kad se žena sređuje i bira odjeću, zapravo bira da bi se dopala curama, a ne dečkima. Upravo smiješno! (Neka mi oproste cure, koje vole cure, ovo se njih ne tiče).

U „velikom svijetu“ takve malograđanštine nema. Ljudi ležernije prolaze kroz ovaj život. Odijevaju što žele, ponašaju se kako žele. Drže do dress coda, samo ukoliko im ga nametne poslodavac, ali tada je to isključivo u svrhu zarađivanja novca, a ne toga što će netko reći.

Kad smo već kod toga, što će netko reći… e pa kada mi taj tko si uzima za pravo nešto o meni reći, bude plaćao račune za režije i svaki dan stavljao kruh na stol, tada ću držati do njegovog mišljenja. Dok to nije tako… KUŠ!!!


Usput, koristim priliku za jedno pitanje dežurnom Lastanu:

Može li se zatrudnjeti ako spavaš s nepoznatim muškarcem, kojeg do tada nikada prije nisi vidio, a male su šanse da ćeš ga opet ikada sresti. U sivo magleno jutro probudiš se kraj njega, slušaš otkucaje njegova srca i teško disanje duboko usnulog bića, osjećaš njegove mišiće na svojima...udišeš miris nepoznatog parfema…onda se on malo nasloni na tebe, promeškolji…i samo tren fali da se probudi…

I dodatno pitanje: zove li se to intimni odnos i ako da, zašto?
*********************************************************************
"Collapse The Light Into Earth"

I won't shiver in the cold
I won't let the shadows take their toll
I won't cover my head in the dark
And I won't forget you when we part

Collapse the Light Into Earth

I won't heal given time
I won't try to change your mind
I won't feel better in the cold light of day
But I wouldn't stop you if you wanted to stay

Collapse the Light Into Earth

Lyrics: Steven Wilson i dr.*********************************************************************


Oznake: Steven Wilson- 11:18 - Reci nešto lijepo (24) - Isprintaj - #