srijeda, 21.10.2015.

Na B

Sa B počinje ime mog najomiljenijeg ministra u mrskoj mi vladi. Iznimka potvrđuje pravilo! Ako bih ikada glasovala za ljevičare (e, svašta! lud), onda bi to bilo zbog tog ministra, koji je jedini od svih njih pokazao da ima dušu. Ali tu već ulazimo u područje na D.

No da se vratim na B…

Bazne stanice


Ilustracija

Ovih dana su mediji bili preplavljeni vijestima o štrajku stanara jednog zagrebačkog kvarta, u kojem se treba izgraditi bazna stanica mobilnih operatera.

To me podsjetilo na izgradnju jedne tvornice kamene vune. Kad je najavljena gradnja te tvornice, svi su šutjeli, nikoga nije bilo briga. Bila je to jedna od prvih green field investicija u Hrvatskoj. Sjećam se da sam na forumima pisala da se ne može dopustiti da se takva tvornica gradi u jednom poljoprivrednom središtu zdrave hrane, ali nitko ništa. No kad je tvornica izgrađena, kad su u nju ulupani basnoslovni novci, onda su se mještani ustali, da ne žele takvu tvornicu u svojoj blizini. Dakle, letargično su pustili da se tvornica izgradi, a kad je izgrađena, digli su se na noge. Na svu sreću, tvornicu više nisu mogli srušiti, pa je ta tvornica sada pokretač života u tom dijelu Lijepe naše, bez obzira na dugoročne posljedice.

Tako i sada.

Kad su se u gradskoj četvrti, u kojoj se gradi bazna stanica, birali zastupnici u gradski parlament, onda se biralo po babi i po stričevima, po lijepim očima, po ljubavnicima i ljubavnicama, a ne po programu stranke.

A ja znam za program jedne ekipe, koja je na vlasti u jednoj maloj primorskoj općini, koja je statutom zabranila izgradnju baznih stanica u naseljenim mjestima, pa se teleoperateri moraju snalaziti na druge načine. Naime, glavni izgovor teleoperatera zašto grade bazne stanice u naseljima je taj, da se u baznim stanicama nalazi skupocjena oprema, koja je na osami izložena napadima lopova, a kad se izgradi na stambenoj zgradi, nitko tome ne može pristupiti radi pljačke. Dakle, umjesto da plaćaju djelatnika zaštitara, oni na stambenim zgradama grade bazne stanice, kako ne bi morali plaćati zaštitu svoje imovine, ili nedajbože osiguranje! Koga briga što će stanari biti izloženi štetnom zračenju?!

Međutim, vijećnici u toj općini nisu nasjeli na njihove žalopojke, pa su izglasali statut u kojem piše da se bazne stanice ne smiju graditi u blizini naselja.

Dakle, mještani su se još na lokalnim izborima izborili protiv baznih stanica. A ovi mještani su, poput onih seljaka, pustili da teleoperater nabavi sve potrebne dozvole od lokalne vlasti, da uloži svoja sredstva u projekte i nacrte, pa kad je sve gotovo i kad kreće izgradnja, onda su se sjetili da bazne stanice emitiraju štetna zračenja!!!

E pa gospodo draga, kasno ste se sjetili! Bazne stanice se rješavaju na izborima, a ne onda kad je kasno!

Ovo se odnosi i na parlament! Za dva tjedna će izbori. Sami ste si krivi ako izaberete pogrešno.

Ja sam npr. donedavno mislila da je prihvatljiv i Živi zid, ljudima koji nisu stranački opredijeljeni, ali što kad su u Živi zid u Primorsko-goranskoj županiji uhljebili ženu, koja je za 20.000 EUR-a preveslala moju znanicu, opelješila ju je, očerupala, a onda se smjestila u Živi zid da je Živi zid štiti od deložacije nakon sudskih parnica, koje dobiju ljudi koje je preveslala. Danas sam u rukama imala program Živog zida.. sve pet… ALI!!!! jbg

Zato, na vrijeme se raspitajte, provjerite, istražite.. imate još puna dva tjedna za to.

Nastavak na B slijedi…

(Naslovnica Blog tjedna me bacila u obvezu pisanja… a taman sam se bila odmarala od svega!)

I da.... nije haiku, već igra jeseni: Izbaci uljeza

***********************
žuti list pluta
na lokvici
magle dolaze

***********************
orah o tlo lupi
vrana sleti
magle se vuku

***********************
jabuku djeva pruži
kestenje se prži
magluština

***********************
magla
magla
magla

***********************
pasonja njuškom
jabuku gura
orasi krckaju
pita

***********************
bundeva žuta
leži kraj puta
maglena noć

***********************
******************************************************************************
A cloud appeared outside my door
And through the window saw four more
And on the back of each cloud sat
Two rainbow smiles in wizard's hats
They threw five clocks down on my bed
The chimes danced out on golden threads
And turned to footprints on my wall
Sequined tears began to fall

Lyrics: Steven John Wilson, Alan Duffy


******************************************************************************

Oznake: Steven Wilson- 17:41 - Reci nešto lijepo (30) - Isprintaj - #