petak, 15.05.2015.

Sindikat

Sindikat bi u Hrvatskoj trebalo zakonom zabraniti. Zakonom su natjerali ljude da plaćaju sindikalnu članarinu 1% od plaće, ali zakonom nisu natjerali sindikate da štite radnike, već se sindikati ulizuju poslodavcima i inima. Najnoviji ispad sindikata kontra svog radnika, koji mu plaća sindikalnu članarinu, imali smo prilike vidjeti na djelu ovih dana. Hrvatski sindikat je potpuno besmislena organizacija.

Baš kao i kvazihrvatska televizija. Državni službenici, koji plaću primaju iz državnog proračuna, odnosno iz zakonom izreketarenih sredstava, imaju plaće u nebesima, ravnatelj te kvazihrvatske televizije ima bruto plaću preko 40.000 kn, kakvu vjerojatno nema ni premijer, koji se financira iz istog tog proračuna. Onda je nejasno tko je zapravo gazda u ovoj državi. Ako je po plaći, onda je pravi gazda ravnatelj HTV-a.

Ima još besmisla u ovoj državi. Besmisao koji nitko ne razumije je Hrvatska gospodarska komora u državi od 5 milijuna stanovnika. I kad budalama pokušaš objasniti da je HGK besmislena institucija i da je treba ukinuti, budale se čude i viču NE. A kunu se da bi htjeli rasteretiti gospodarstvo. Pa čemu onda HGK, ako u državi imamo Ministarstvo gospodarstva, koje se bavi istim temama, tj. propalim gospodarstvom, kojim se nitko zapravo u stvarnosti ne bavi.

Ima još besmisla u ovoj državi. Besmisao su profesori ekonomskog fakulteta, koji su ekonomiju izučavali u Jugoslaviji, a novinari ih zovu ekonomskim stručnjacima. Tako jedan poznati ekonomski stručnjak, po mjerilima neukih hrvatskih novinara, kaže da je lako sanirati švicarac, samo treba političke volje države, jer država može multiplicirati novac, koji da su samo knjiženja na kontima. Tako ja danas uzmem jedno knjiženje na kontu i htjedoh kupiti sijalice u dućanu, a oni me blijedo gledaju. Kažu da se knjiženjem na kontu ne može platiti sijalica. Valjda ja nisam ekonomski stručnjak poput ovoga, koji štancanjem novca misli spasiti švicarac, na način da ne budu oštećeni ni građani, ni banke. Nisam mogla vjerovati da čitam to što sam pročitala, da je taj ekonomski stručnjak izrekao. E, nas više nitko ne može spasiti od propasti, kraj ovakvih ekonomista.

No možda ipak ima spasa?... Eliminirati iz politike i gospodarstva svu gamad stariju od 30 godina, to je jedini način. Jedini.


***********************************************
Last Chance to Evacuate Planet Earth
Before It Is Recycled

***********************************************
- 23:17 - Reci nešto lijepo (35) - Isprintaj - #


<< Arhiva >>