subota, 02.05.2015.

Prvi svibnja

Kao što rekoh, Prvi svibnja proslavila sam u Gorskom kotaru, iako ove godine i nije bilo razloga za slavlje već prije za sindikalne prosvjede, obzirom na sve ugroženija radnička prava. Ali što ćeš, sindikati su prosvjede organizirali u Sisku, a do Siska predaleko… osim možda zaplivati ili sjesti u čamac i pustiti da te Sava nosi sretan pa kud stigneš hrvatska ali nisam sigurna da bi to onda završilo na sindikalnom skupu kiss. Zato sam, umjesto Savom nizvodno, okrenula ipak Kupom uzvodno.

Naravno, pas fino Dočekalo me moje razdragano pseto, koje me skoro srušilo na travu od veselja zujo. Sav nekako okrugao, kao loptica… Kako njemu i gazdi skoro svaki dan prolazi u nekakvoj fešti (fina domaća hrana i piće), tako malcu ne nedostaje mesine, kostiju i drugih delicija.. Ako mu nešto i pofali, ukrade susjedovom psu, jer znaju obojica gdje je koji skrio svoje kosti, pa malo-malo pa jedan drugome ukrade i donese pred kuću. Svaki put kad ga vidim, jednog i drugog, sve su okrugliji eekAli, pustimo psa na trenutak i vratimo se prvosvibanjskoj fešti.

Da bi naša simbolična fešta ipak imala nekog sindikalnog smisla, zavijorile su se i prigodne zastave.No obzirom da smo ipak koliko-toliko radni narod, nismo se bavili kuhanjem graha, već smo napravili roštilj. njami Našlo se tu najfinijih banjalučkih ćevapa, svinjetine, stejkova, piletine i raznoraznih drugih delicija, a od pića domaće kruškovače, crnog direktora, pa najžućeg bijelog vina koje postoji, te pive iz obližnje pivovare party , a ni slastica nije nedostajalo. Kako ja nisam pripremala roštilj, već manje-više stigla na gotovo, tako je izostao moj prepečeni kruh (pivo, maslinovo ulje, ružmarin, lovor, vegeta), ali ništa zato, već smo najavili mjesečna druženja u istom duhu, tako da će biti prilike.

Nakon ručka šetnja šumom. Našom šumom.


Evo za Random Hearta jedno šumsko srce.
O jeseni u toj šumi ima kestenja, a sad u proljeće se našlo svježe koprive i vlasca. Kopriva mi je ožarila prste burninmad. Iako sam je brala štiteći ruke širokim listovima repuhe, ipak mi se domogla malog prsta, pa sada to peče headbang. Ali neka, pojest ću je za kaznu, kao blitvu na lešo, ili s jajima na kajganu lud Vlasac će ići u domaći sir s vrhnjem.

Kažu da u ovom mjesecu cvjetaju najljepši cvjetovi…Pa evo malo cvijeća i livada.
************************************************************
We have got
We have got a perfect life
************************************************************
- 12:14 - Reci nešto lijepo (58) - Isprintaj - #