petak, 17.01.2014.

Još jedan Luka RitzMediji su, iz samo njima znanih razloga, prešutjeli da se u Rijeci, o Božiću 2013. godine, dogodio još jedan „Luka Ritz“.

Na svu sreću, ovaj dečko je preživio, ali ga je nit dijelila od sigurne smrti....još jedne apsolutno bezrazložne smrti! Mladi, prezgodni dečko, do jučer sasvim zdrav i normalan, ostao je skoro bez života, bez pet zubiju, slomljene lubanje… a sve zato što se jedan devetnaestogodišnjak, navodno karatist, napušio i nalio i jer mu se digla ona stvar, jer je bio hrabar zahvaljujući tome što su mu u karate-klubu istrenirali tijelo za ubijanje, a da mu pri tome nisu istrenirali um. Prebijeni dečko probudio se polumrtav na neurologiji riječkog KBC-a, nesvjestan onoga što se dogodilo od trenutka kad ga je psihopata zakačio ramenom, a ovaj pomislio, pa danas je Božić, neće valjda…. I nije on sam bio žrtva psihopate, već ga je drugi dečko pokušao obraniti pa je i sam pokupio batine i jedva se izvukao.

Sada slijede operacije, liječenje, popunjavanje zubnih šupljina….sve to o trošku hrvatskog zdravstvenog osiguranja, koje njegovi roditelji uredno plaćaju.

No postavljam javno pitanje, hoće li ova država od našeg poreza platiti liječenje ove žrtve ili će se konačno donijeti propis po kojem će se novac za liječenje žrtve, kasnije refundirati od počinitelja?! Hoće li u konačnici, ili neće, roditelji tog psihopate platiti troškove liječenja žrtava (dva su dečka nastradala) Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, ili ćemo to snositi svi mi, porezni obveznici, kao inače?!

Do kada će naša mladost stradavati na ulicama velikih gradova, zato što neki roditelji nisu odgojili svoju djecu, jer misle da se mogu bahatiti? Do kada će naša mladost stradavati zato što su karate-klubovi istrenirali tijela, a nisu umove? Ne treba li ovo društvo zabraniti rad onih karate-klubova, čiji članovi ubijaju mlade na ulicama hrvatskih gradova? Kako netko može biti karate-trener, a pustiti na ulicu ubojicu, kojeg je sam istrenirao za ubojstva??? Što će država poduzeti da spriječi ovakve događaje? Hoće li državno odvjetništvo reći da je riječ o mlađem punoljetniku, pa ga pustiti da se brani sa slobode, pa ako su mu roditelji iz društveno-prihvatljive obitelji dati uvjetnu kaznu? Dok agonija roditelja, koji ne znaju hoće li njihovo dijete preživjeti, ili će ostati trajne posljedice, traje i dan danas.

ZAŠTO MEDIJI ŠUTE O TOME??? Možda je psihopata iz društveno prihvatljive obitelji?? Mediji su suučesnici u ovim skoro-ubojstvima!!! Svojom šutnjom!!!

Do kada će se događati bezimeni slučajevi jednog imena: "Luka Ritz"??? Do kada???

- 18:38 - Reci nešto lijepo (10) - Isprintaj - #


srijeda, 15.01.2014.

p.s.

Evo pjesme fra Bonaventure Dude, koja je objavljena u Novom Listu, a jednako je lijepa poput one fra Bonaventure Ćuka, koju sam prenijela u prethodnom postu. Evo malo poezije za dušu i razmišljanje. Tko se od nas ponekad ne upita isto?!

BITI MI DAJ

Oduvijek sam volio mjesečinu
U njoj sve stvari se čine
u isto vrijeme da jesu
i kao da nisu.

I sebi sam, tako izgledam:
da jesam,
i kao da nisam.

I kad mislim da jesam,
skoro da želim da nisam.
Jer – jao – ja koji jesam
više sam onaj koji nisam.

I moglo bi biti da k Bogu dođem
kao da jesam,
a On će mi reći da nisam

A tada –
bolje bi bilo
da nije me bilo.

A kada mislim da nisam,
bude mi žao,
jer volim da jesam.

O kako je dobro: biti!
To možda i ne znam pravo
već samo slutim
kako je dobro: biti!

Jer –
i ovo malo što jesam
dok nisam,
kako je lijepo biti.

O TI KOJI JESI
I NIKADA NISI!
O DAJ MI,
BITI MI DAJ!
DA JESAM, I SAMO JESAM – U TEBI!
O TI KOJI JESI
BITI MI DAJ!

(fra Bonaventura Duda)

Oznake: fra Bonaventura Duda- 20:46 - Reci nešto lijepo (8) - Isprintaj - #


utorak, 14.01.2014.

80/90

Sretan rođendan!

Ovih dana je jedno od mojih predragih bića proslavilo 80. rođendan. Nadam se da će dočekati i 90., kao što je danas proslavio fra Bonaventura Duda. Evo jedne pjesme fra Bonaventure Ćuka, koja je postala pjesma vodilja fra Bonaventure Dude, pa može i kao nadahnuće svima nama na teškom životnom putu do 90.....Skromnosti, o skromnosti amo!!!

HOĆU LI U RAJ?

Hoću li, Gospode, i ja u raj?
Želim, al' sve se bojim.
Jer tamo će biti slava i sjaj,
A ja na niskom stojim!

Već ako imaš gdjekoji kutić,
I to je mnogo za me.
Stisnut ću tamo se, suhi k'o prutić,
Usko je moje rame.

Nikomu neću praviti sjene
Bez buke bi to bilo.
Gospode, ne zaboravi mene,
Ako to ti je milo.

Ako Ti nije milo prisuće
Takova odrpanca,
Pusti, da bar na vratima kuće
Čekam kog Tvog znanca.

Da ga zamolim, da se za me moli.
Ako se ni to ne da,
Ja ću svejedno čekati doli,
Već i poradi reda!

Pa kad uđu, kojim je dato,
I mjesta biti neće:
Nebo je malo, al' ništa zato,
Srce je Tvoje veće!

(fra Bonaventura Ćuk)


Nadahnućeeeeee, zar ne?!!!

Oznake: fra Bonaventura Duda, Fra Bonaventura Ćuk- 19:41 - Reci nešto lijepo (6) - Isprintaj - #


ponedjeljak, 13.01.2014.

Treblinka

Ovdje je već javno obznanjeno da, otkad sam udomila psića, ne jednog nego dva, obožavam životinje. Držim ih ravnim ljudima, pa ponekad i iznad. Naime, životinje ne ubijaju iz hira, već radi opstanka. Za razliku od ljudi.

Stoga me nije previše šokirala rečenica iz Novog Lista, da je neki poznati čovjek rekao da se nad životinjama sustavno provodi genocid kao u Treblinki i nikome ništa.

Naime, svi mi koji poznajemo ta pametna stvorenja, znamo da nema razlike između nepotrebnog ubojstva čovjeka i životinje. Nama je to jedno isto. I životinjama, zasigurno.

No ako sam ja sad zaprepastila neke ljude, to nije ništa prema tome koliko mene zaprepaštavaju ljudi, koji sebe nazivaju naprednima, pa još ljevičarima, a zalažu se za ubojstva ljudi, istina nerođenih, no ipak ljudi.

Kako se može smatrati naprednim netko tko se primitivno zalaže za ubojstva živih bića? Pa pred tim malim, nerođenim ljudima je budućnost, osnovna škola, srednja škola, fakultet, obiteljski život, politika, razvoj, rad, mirovina, tek onda nekakva prirodna smrt. A za što se tzv. "napredni" ljevičari zalažu? Za SMRT ODMAH. Nevjerojatno.

Nevjerojatno je što među nama postoji neosuđeni "Auschwitz" i neoptužena "Treblinka"!!!! I nikome ništa!!! Nevjerojatno!!!! Tko je tu primitivan?! Onaj tko se zalaže za život, ili onaj tko se zalaže za Smrt... ČOVJEKA... nerođenog.... ali ipak čovjeka s budućnošću!!! Tko to sebi prisvaja pravo upropastiti nečiju budućnost???

PRIMITIVAC!!!

Gospodo draga, evo vam pa gledajte za što se zalažete! Vi, napredni ljevičari:

(p.s. ili o.t. uredniče, Ribafish, nemoj mi sad na umjetan način izbrisati post s lica Blog.hr-a, kao nepoćudan, pogotovo jer nije bio nepoćudan, jer itekako znam iza koga sam napisala post, a pratim i ispred koga! Prošli put si mi ručno spustio post, da ne bude vidljiv, a moguće je i da brišeš komentare, sram te bilo. Objasni blogerima gdje je komentar od Manon Doth @ Pet, 23:35, kojeg ja nisam obrisala, a nema ga??? To nije demokracija, već blogo-Goli-otok!!! Jednog dana ću ja biti u poziciji da to radim, pa ću vratiti svima istom mjerom!!! Naravno da spremam dokaze o tome što se ovdje događa! Svaka sila za vremena!)

- 16:58 - Reci nešto lijepo (18) - Isprintaj - #


petak, 10.01.2014.

Ljudi??....ma neeeP.s.

Ovaj komentar bezbložnog komentatora Skydivera osjetila sam potrebnim citirati na svom blogu, jer ga smatram jednim od najboljih komentara, pročitanih na Blog.hr-u, a pronašla sam ga među komentarima Lou Salome, kao odgovor na njenu trenutnu depresiju.

skydiver:

Odlozis li daljinski i pogledas kroz stvarni prozor (ponistra vulgaris) vidjeces saroliki svijet kontejnerske realnosti, koji svoju bratiju ulicnih pasa, dojucerasnjih avlijanera, odmjeravaju iskljucivo prema odokativnoj tezini.. Zatvoris li oci, mozda dole nesto juznije ugledas Lampeduzu, meku optimista. Uz malo truda mozda uspijes vidjeti i milionsku armiju onih koji su pali kao anonimne zrtve tog hodocasca, i jos vecu onih, jos uvjek zivih, koji slijede njihovim stopama..Armije sazdane od samih sampiona istrajnosti koji nemaju vremena oplakivati sabracu desetkovanu hipotermijom po gudurama Kavkaza, Ararata i nebrojenih bezimenih planina nesudjenih grobnica, niti pak dehidracijom balzamirane vitezove razasute po saharskim prostranstvima.. TV je ipak samo pretplacena, prizeljkivana sarena laza, a dizajnerski fasizam tek PR trik za uvjerljivost..- 19:01 - Reci nešto lijepo (4) - Isprintaj - #


četvrtak, 09.01.2014.

Južina u glavama

Puni mediji južine. Svakih pola sata na svim programima vijesti o toplom vremenu, južini i njenom pogubnom djelovanju na zdravlje ljudi. Svakodnevna izvješća s hitne pomoći, prepune novine osmrtnica.... Prestrašno!

A o čemu se zapravo radi?

Nije vani nikakva južina, već je južina u glavama onih kojima glava ne služi za razmišljanje.....

Kalendarski je zima. Zima na sjevernoj polutci podrazumijeva hladno vrijeme. Pa ljudi, samim time što su pomaknuli oznake na kalendaru, misle da je hladno.... I kreće grijanje, oblačenje u čizme i kapute, u maje, kape, šalove.

A vani toplo, u kući još toplije.

Da na kalendaru kojim slučajem ne piše zima, već ljeto, proljeće ili jesen, pod istim temperaturnim uvjetima ugasilo bi se grijanje, obukli kratki rukavi, umjesto čizama cipele, sandale ili japanke. Međutim, piše da je zima...pa se svi ponašaju kao da je hladno! Jer eto, zima podrazumijeva snijeg i led...To što je na južnoj polutci u ovo isto kalendarsko vrijeme ljeto i toplo, to nikoga ne zanima.

Naravno da organizam stradava pod takvim nenormalnm uvjetima. Em je vani vruće, em sto slojeva odjeće, em se grije....Užas. Tko ne bi svisnuo pod takvim uvjetima?

Pa tako skoro i ja. U uredu grijanje na maksimumu, cijela zgrada grije, kao da smo na sjevernom polu, pa ne možeš smanjiti. Ja u čizmama i toploj odjeći. Odjednom, pritisak, nema zraka, slabo mi....Vidim, odnio vrag šalu. Zadnjom snagom otvorim širom prozore, izujem čizme, popijem litru vode i ...u roku od pet minuta sve ok! Istina, bilo je malo prohladno, ali podnošljivo.

I onda oni pričaju o južini vani!!! Kakva južina, kakvo što?! Jednostavno se treba uskladiti s vremenom i zaboraviti kalendar! Ako je toplo, tada u glavi treba napraviti ljeto! I ponašati se kao ljeti! Lagana odjeća, lagana obuća, puno, puno tekućine, lakša prehrana i nema više nikakve južine!- 17:22 - Reci nešto lijepo (6) - Isprintaj - #


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>