leo news

08.09.2006., petak

Sarajevo, ljubavi moja...

LJUDI
Neki zbog vjere idu u crkvu. Zbog vjere u LJUDE, kada osjetim prazninu u duši, pad energije, prazne baterije, odlazim u Sarajevo. Tri mjeseca nisam prolazio poznatim stazama, ulicama od Marijin Dvora, pored Higijenskog, Predsjedništva, Titovom, ulicom Vase Miskina, sada Ferhadijom. Tri mjeseca me nisu zaustavljali otkupljivači certifikata kod vječne vatre, kod gume koja vječno gori (ako ima plina).U điru je i devizna štednja. Prijaviti se treba do 16.10.2006.
Dva dana ljudovanja , susreta sa starim ratnim prijateljima i još starijim, onima iz školskih klupa, dali su mi snagu i obnovili "mantru"; Virujem u Te!. Virujem u čovjeka.
Na zidiću II. gomnazije u ulici Kralja Tomislava, u ulici gdje više ne stanuje predsjednik (g.A.I.) dočekuje me stari ratnik Nurija. Pivo s nogu.Iz slastičarnice stiže i poziv Izete, Cece, Bore na jutarnju kafu, kavicu, ili kahvu. Za jezičke čistunce važnije kako se naručuje nego kakva je "tekućina" što okuplja na ljudovanje. Iz buregđince Ibro zove na "sirnicu" oliti ga burek sa sirom. Postolar Fahro je sretan što mu kucam na vrata. -Mašala, ima posla? Jašta, kokuzna su vremena. Nema se novaca za nove pele.
Butik kod Cice osjeća se na lavandu. Miris mora. Slika Visa podsjeća na svastiku koja je tamo počiva. U Zagrebu su je stigli zvončići.
Ne idem dalje od salona DM i brice Muhameda , ratnog druga. Malo on, malo njegov sin, rade mi o glavi. Pet minuta za malo kose, dovoljno. Tri sata ćakule, nedovoljno. Sve, osim šišanja, ponavljamo u kafiću kod Seje. Gledamo utakmicu BIH- Mađarska. Za stolom pravimo mjesto EU-i. Čovjek sa Islanda na privremenom radu otkriva da je to tip na kladionici koji bi mogao donijeti dobar dobitak. Turu pića, sustiže druga tura..Pravi Tour de France. Piće ide, pedale se okreću.
Pa tko onda može kazati kako u Sarajevu nema ljudi. Ljudi ima i bit će. Ali da bi ih sreo, prepoznao, bez lažne skromnosti, moraš i sam biti čovjek.A, to je danas, tako teško BITI. Budi čovjek - NO PAPAK, kako se zove kultna Draganova kavana.

- 13:21 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
leo news-vijesti-bectI/I-izvješća-haberi
tjedne
Leo news
Leo news, nekad ratne zidne novine svakodnevno objavljivane u Sarajevu od 92-95. napretkom tehnologije, zamijenit će ove elektronske ,Splitsko -Sarajevske.
Idemo dalje.
U svijetlu i bolju budućnost