Zakon Privlačnosti

nedjelja, 29.06.2008.

Back to life!

Stres!

Svako od nas ponekad skrene s pravog puta, ali samo neki se uspiju snaći i vratiti se istom. Mnogi idu pogrešnim putem i niti ne slute da su se odavno izgubili ali idu dalje. Neki od nas shvate da su na krivom putu i pokušavaju se vratiti na pravi ali im ne uspijeva, a nekima ide kao od šale. Kako se zaštititi od pogrešnog skretanja? To je tema današnjeg Blogića.

Držimo li se "Zakona privlačnosti" nebi trebalo biti poteškoća sa skretanjem s puta. Stvorimo sami svoj put a ne da nam netko drugi diktira tempo i smijer. U doba "Komunizma" ljudi su radili na jednom radnom mjestu cijeli radni vijek. Da li je to sloboda? Da li je to pravi put? Nekima u tome sistemu i nije bilo loše jer su dobili npr. stanove ili stambene kredite a u isto vrijeme su si uspijeli izgraditi i pokoju vikendicu. U usporedbi sa današnjim "Kapitalizmom" bilo je više slobode makar je izgledalo kao da je uopće nema. A danas imamo potpunu slobodu izbora a šta god izaberemo nije ono pravo. Poput HUGA "Izaberi jedan broj sigurno češ pogriješiti". Najbolji izbor je raditi sam za sebe. Ali za takvo nešto treba dosta samopouzdanja i hrabrosti. U ovome svijetu u kojem nas plaše raznoraznim baucima poput terorizma , globalnog zatopljenja ili šopanje reklamama ovo je bolje od onoga a ti si baš kupio ono. Sve to jako utiče na psihu svakog pojedinca. pitanje je samo kada će podleći stresu. Stres je u biti najveći krivac za sve. Stres nas usmjerava da mislimo na ono što ne trebamo i lagano ali sigurno nas odvlaći sa pravog puta.

Analizirajmo malo "Stres":
Panika, nervoza, problemi su stalno u prvom planu i nemožemo ih potisnuti, strah, dezorjentiranost, negativne i destruktivne misli (razmišljanja)....
Tanka je granica između stresa i ludila. Zato treba dobro paziti i suzbiti stres u samim začecima. Postoje dvije vrste misli "pozitivne" i "negativne". Sam njihov naziv govori sve o njima. Poput "jinga i janga", "dbra i zla" , "svijetla i tmine". U biti sve se svodi da su te bitke u nama samima, preciznije u našim mislima.Ako proučite Budhin život vidjet će te da je i on u svojim meditacijama vodio rat između dobra i zla (pozitivnih i negativnih misli). Ako razmišljamo o ljepim stvarima automatski se dobro osječamo. Pozitivna misao je stotinu puta močnija od negativne. Ako negativno razmišljamo i misli su nam crne samo jedna pozitivna misao može napraviti totalni preokret i donjeti vedrinu i optimizam i u najtežim situacijama.Ukoliko "gajimo" dobre misli dobro raspoloženje ne može izostati. Pokušajte samo i pojaviti će se oduševljenje u vama.

Da zaključimo i ovu temu. Razmišlajmo pozitivno i pakao ćemo pretvoriti u raj. jer i pakao i raj su mjesta koja se nalaze u nama samima a ne na nekom tajnovitom mjestu. Dakle sve je u nama samima i možemo si jedino i samo mi sami pomoći. Drugi nam mogu eventualno dati neki savjet kako da u tome uspijemo ali odraditi to možemo samo mi sami. Kao što stara narodna poslovica kaže "uzdaj se u se i u svoje kljuse".

I na kraju pozdrav svim blogerima koji posjećuju ovu stranicu i naravno svim komentatorima.
Hvala na posjetama i komentarima nadam se da će ih biti još puno. Potruditi ću se da što češće osvježujem blog novim temama i naravno vaši prijedlozi, kritike ili pohvale p

- 11:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Lipanj 2009 (1)
Lipanj 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Prilagođeno pretraživanje
  • Komentari On/Off
    eXTReMe Tracker

Opis bloga



  • Pozitivno razmišljanje vodi prema uspjehu i sreći...

    zakonprivlacnosti@gmail.com

Linkovi