Zakon Privlačnosti

petak, 18.01.2008.

Zakon Privlačnosti nastavak.

Kako funkcionira?

Zakon funcionira bez obzira vjerovali vi ili ne! Na istom principu funkcionira i gravitacija. Ono o čemu mislite to vam se i dešava u životu. Važno je razmišljati pozitivno i život će vam postati onakav kakav ste zamislili.

Pravila:

1. Zahvalnost Sagledajte svoj život i nađite stvari za koje se možete zahvaliti što ih imate. Npr.. Imate divnu djecu, imate dobrog brata ili sestru, prijatelje. One stvari koje su dobre oko vas privukli ste dobrim mislima i zato se trebate zahvaliti na tome. Ovo je prva stvar koju morate napraviti. Kada ste se zahvalili desit će vam se promjena raspoloženja, naravno na bolje. Vidjet će te da u svoj patnji postoje mnoge lijepe stvari koje vas okružuju. Neka vas drži jedno važno pravilo ili statistički podatak izaberite sami. "Jedna dobra misao, snažnija je od stotine loših." Zamislite to ovako, jedan čovjek koji misli pozitivno (dobro), močniji je od stotine loših (zlih). Naš najveći neprijatelj je u biti ljutnja i emocije. Gledajući učenja različitih religija, sve se svodi na isto. Dobro i zlo. Jing i jang. Svjetlo i tama. SUPROTNOSTI.

Biblija nam govori da opraštamo dužnicima našim. Znači trebamo suzbiti ljutnju.

Evo jedan primjer iz knjige Tao Te Ching:
"MIR I AKTIVNOST
Dubina je osnova površine.
Mir je osnova kretanja.
Stoga mudrac:
U svom se djelovanju ne odvaja od dubine.
U svom je kretanju nepokretan.
On boravi u sebi."

U našem mozgu se stvara naša sudbina. Polaritet naših misli određuje rezultat.

"Um je mjesto samo za sebe, i u sebi samome. Od pakla raj načinit može i od raja pakao." Milton, Paradise Lost

"Kakvo je remek-djelo čovjek! Kako plemenit umom! Tako neizmjeran u sposobnosti! U liku tako skladan i u kretnji divan! Kako je sličan anđelu u djelovanju! U shvačanju na Boga nalik! Ljepota svijeta! Životinjama uzor!"
w. Shakespeare - Hamlet

Ako uzmemo u obzir da se i Shakespeare spominje kao poznavaoc "Zakona Privlačnosti" onda ove riječi imaju posebnu težinu. Razne religije govore da Boga treba potražiti u sebi. Svi smo mi sinovi božji. Isus je sigurno bio sin božji. Pokušavao nam je objasniti da smo svi mi u biti sinovi božji. Svi smo jednaki a opet toliko različiti. Svi imamo pravo na znanje. Svi imamo pravo na izbor. Vjerovati ili ne. Bez obzira vjerovali mi ili ne sve se odvija po prirodnim zakonima. Ako ne vjerujemo to ne znaći da vjera ne postoji.

Srediti svijet silom, iskustvo pokazuje, ne uspijeva.
Svijet je vođen prirodnim zakonima kojima ne može sila upravljati.
Prisilno sređivanje vodi u nered,
prisilno zadržavanje vodi u gubitak jer svaka akcija uzrokuje reakciju.
Tao Te Ching

Zaključak poglavlja glasi:
Zahvalimo se na onome što imamo i oprostimo onome što nam je nametnuto. Jer smo najvjerojatnije sami utjecali na loše stvari da nam se dese. "Oprosti nam duge naše kako i mi opraštamo dužnicima našim." Mi smo ti koji smo potakli druge da nam čine zlo. Jer su uslijed naših negativnih misli poslani baš s tom namjerom. Sami smo ih pozvali.

"oprosti im oče jer ne znaju što čine" Isus

Da li je Isus sam želio, da mu se desi ono što mu se desilo? Da nam pokaže šta se može desiti prizivanjem negativnog, ma koliko god on nevin bio osudili su ga i razapeli. A nitko nije mogao ništa učiniti. Isus je oprostio svojim krvnicima. Tako i mi moramo opraštati našim. I naravno zahvaliti se na dobrim stvarima i djelima koje su ušle u naše živote.

Nastavlja se...

- 10:47 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lipanj 2009 (1)
Lipanj 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Prilagođeno pretraživanje
  • Komentari On/Off
    eXTReMe Tracker

Opis bloga



  • Pozitivno razmišljanje vodi prema uspjehu i sreći...

    zakonprivlacnosti@gmail.com

Linkovi