08.10.2007. / ponedjeljak

dravlje je najvažnijeTražilica:Ponedjeljak, 8. listopada 2007.
50 savjeta za zdravljePravilna prehranaZdravlje djece i mladihOkoliš i zdravlje

Bistra voda
Namirnice
Zdravlje na radnom mjestuPrevencija ovisnostiZarazne bolestiNezarazne bolesti

Osobe s invaliditetom
Mentalno zdravlje
Zdravo srce
Šećerna bolest
Zloćudne bolestiZanimljivostiOdgovori na upiteTurizam i zdravljeSlušajmo o zdravljuIgraonica zdravlja


DjecaMladiStudentiOdrasliOsobe starije dobiOsobe s invaliditetomZdravstveni djelatnici

Preuzmite kontrolu nad vlastitim zdravljem


Kalendar zdravlja 2007.

Listopad


P
U
S
Č
P
S
N

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Rezultati foto natječaja "Zdravlje u slici"
Pred vama su rezultati foto natječaja "Zdravlje u slici" u kojem smo pozvali sve zainteresirane na prikaz svog viđenja motiva...

"Papaj dobro" - edukativna računalna igra
U želji da se unaprijedi sadržaj na portalu zdravlje.hr, Web uredništvo je prijavilo projekt „Promicanje zdravlja putem interneta“na...

Preteške školske torbe-prijetnja zdravlju
Prema nalazima sistematskih pregleda više od jedne trećine učenika i studenata ima nepravilno držanje, a oko 40 % ima jače izraženu...

Na što roditelji trebaju obratiti pozornost
Zdravi stil života od neprocjenjive je važnosti upravo u ovom životnom razdoblju. Dječji organizam intenzivno raste i razvija...

Prehrana predškolske i školske djece
Kako planirati pravilnu prehranu za predškolsku i školsku djecu? To je svakodnevna briga s kojom se susreću mnogi roditelji,...

Nagradni kviz - Sigurno u prometu!
Portal www.zdravlje.hr pokreće nagradni kviz «Sigurno u prometu!» Kviz je namijenjen svima (posebno djeci školske dobi) koji žele...

Štitnjača - uloga i poremećaji
Štitnjača ili štitna žlijezda (lat. glandula thyreoidea) je neparna endokrina žlijezda koja svoje hormone, jodtironine, izlučuje...

Pitanje o krvnom tlaku
U zadnjih 3-4 dana imam tlak 130/100, 135/100 i sl. Neki dan mi je bilo lose i pocelo mi se "mantati". Ne znam zbog cega je to...

Centri za HIV savjetovanje i testiranje
Ako imate pitanja u vezi HIV/AIDS problematike - u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Dubrovniku, Puli i Slavonskom Brodu...

OVISNOSTI - Gdje pronaći pomoć?
...


Sigurno u prometu


Popis svih kvizovaUnaprijedimo zajedno naš portal i stoga Vas molimo za Vaše mišljenje te ispunite priloženi upitnik.

Upitnik


Zagrebačko dijabetičko društvo

Dva skalina

Hrvatska udruga bolesnika s poremećajima pokreta

Brošura o povišenom krvnom tlaku

Nova prehrambena piramida

www.trudnoca.net

Želite li znati više o...

Opširnije...

Mobiteli u prometu

Slažete li se s potpunom zabranom korištenja mobitela tijekom vožnje?
Da
NeRezultati...

Napomene i upozorenja | O nama | Kontakt | Sadržaj portala | Važne pravne napomene

Sva prava pridržana, Zdravlje.hr 2003-2006.- 06:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

11.09.2007. / utorak

Šta će vam se damas desiti reći će vam horoskop


Posao
Pripreme i promjene vezane za posao i poslovne ponude obilježit će ovo razdoblje. Moguća su i veća angažovanja za one koji imaju privatne firme i poslove. Za one koji se bave komunikacijama ili informatikom dolazi vrijeme uspjeha napretka i daljeg školovanja. Finansijska poboljšanja su na vidiku. Potrebno je čuvati se štete kroz krađe ili gubitke značajnih stvari ili dokumenata.
Ljubav
Većina ce uživati u ljubavnim zadovoljstvima i provodima sa partnerima i porodicom. Mnoge tajne veze će se pokrenuti u ovom periodu a i mnoge će biti otkrivene i prekinute. Potrebno je više otvorenosti u partnerskim odnosima ako želite da steknete dugoročno povjerenje i pažnju partnera. Ljubavi na daljinu bit će pojačane komunikacijama ili čestim putovanjima.
Zdravlje
Obratite pažnju na kičmu i moguće povrede nogu. Nekima će biti neophodna posjeta zubaru.Posao
Neizvjestan period u pogledu poslova i poslovnih angažovanja, osim onih kojima je posao povezan s inostranstvom. Čuvajte se nepromišljenih reakcija na poslu ili s poslovnim partnerima, jer prijeti i sukob mišljenja. Nije vrijeme za sklapanje ugovora i ako je moguće odgodite to barem do polovine ovoga mjeseca. Školarcima je potrebna pojačana koncentracija ako žele imati uspjeha u školi. Za one koji se u ovom vremenu zaposle neka se previše ne opuštaju jer se mogu desiti i manja razočarenje u radne kolege i šefove.
Ljubav
Nove ljubavne veze obilježit će ovaj mjesec. Zadovoljstvo i pažnja koju ćete dobijati od partnera usrećit će vas. Značajna putovanja će uzrokovati i ljubavna uživanja i druženja koja se mogu i zajedničkim životom nastaviti. Neki će imati i tajnih poziva i poruka od starih ljubavi i ponude za obnavljanje veze.
Zdravlje
Potrebno je više odmora i opuštanja. Čuvajte grlo i noge. Moguće su i stomačne tegobe.

Posao
U poslu će biti potrebna kontrola i oprez zbog mogućih pritisaka. Posao ćete uspješno završavati. Oni koji se bave privatnim poslovima, razmišljat će o promjenama ili uvođenju
novina u posao. Ako tražite posao, u ovom periodu će to malo teže ići, mada će poneki i uspjeti da se zaposle, a posebno oni čiji je posao vezan za modu i estetiku. Napeta situacija u aktivnostima može uzrokovati gubitak posla ili grešku koju će morati duži vremenski period ispravljati. Finansije će se u ovom mjesecu popraviti.
Ljubav
Mnogi će imati energije i želje za davanjem i primanjem ljubavi. Trebat će se malo više potruditi pripadnici muškog pola, jer će nailaziti na negodovanje partnera i nezadovoljstvo koje ih može baciti u razočarenja. Ljubavne avanture će biti kratkotrajne i beznačajne pa time će i želja za promjenu partnera rasti. Moguća su i obnavljanja i pomirenja u vezama gdje je bilo sukoba i prekida zbog drugih.
Zdravlje
Psihička nezdovoljstva mogu dovesti do iscrpljivanja organizma i podložnosti raznim virusima. Oprez ako se bavite nekim sportom.

Posao
Mnogo truda i mnogo ulaganja u poslovne uspjehe, neće rezultirati prema očekivanjima. Premorenost u poslu pojačat će nervozu koju ćete prenijeti i na radnu okolinu. Od polovine mjeseca situacija se mijenja na bolje. Osobe koje se bave timskim radom, imat će dosta uspjeha u proširenju posla. Ako se školujete, ovo će biti prilika za uspjeh. Finansijska situacija će biti dosta promjenjiva i bez velikih dobitaka.
Ljubav
Mnogi će osjećati da im nešto u vezi ili braku nedostaje pa će razmišljati o promjenama. Nova poznanstva bit će od velike radosti. Bračni lomovi mogući kod osoba koje su dugo u lošem braku. Jedna tajna veza mogla bi neke koštati i gubitka braka ili duge čvrste veze.
Zdravlje
Manji problemi s probavom. Mogu se javiti i problemi s kukovima i nogama.Posao
Konflikti sa saradnicima uzrokovat će razočarenje na poslu. Ako tražite posao, moguće je da uspijete ali uz veliki napor i brige koje se provlače u poslu. Neriješeni dugovi, zaostale plaće, konačno bi se trebali riješiti. Finansijska situacija će biti povoljna, samo se treba čuvati prkomjernog trošenja.
Ljubav
Uživat ćete u romantici, ljubavi i druženju. Sudbonosno da reći će mnogi, a mnoge dame će biti sretne zbog trudnoće. Većina će pokrenuti tajne veze ili prijateljstvo pretvoriti u ljubav.
Zdravlje
Puni ste optimizama. Oprez, pripaziti na srce i disajne organe.

Posao
Imat ćete priliku da se pokažete na poslu. Prihvatite sugestije i kritike kolega. Prekovremeno angažovanje na poslu, i pored umora, rezultirat će zadovoljstvom. Mnogi će kroz posao ulagati u usavršavanje. Finansijska situacija bit će dosta stabilna, a prekovremeni rad nagrađen.
Ljubav
Napetost i preopterećenost raznim aktivnostima loše će utjecati na vezu. Moguće su i svađe koje mogu završiti raskidom. Neki će donijeti i važne odluke za zajednički život koji će ih usrećiti.
Zdravlje
Treba voditi računa o ishrani, jer su moguća trovanja. Problemi sa stomakom i želucem kod većine će biti naglašeni u ovom periodu.

Posao
Posao i poslovne promjene bit će naglašene u ovom periodu. Posebno oni koji se bave medijima i javnim poslom težit će napretku, uspjeh neće izostati. Mogu se javiti problemi sa šefovima ili poslovnim saradnicima, pa se savjetuje i malo više opreza u komunikaciji s njima. Novi poslovni počeci i šanse za pokazivanje, također će biti od velike važnosti za mnoge koji se bave modom ili manekenstvom. Prekomjeran posao ili mogućnost biranja posla imat će poneki pripadnici ovog znaka. Pomoć drugih osoba će biti naglašena za one koji se bave timskim radom.
Ljubav
Osjetit ćete promjenu na partneru i time pojačati ljubomoru koja će vas uništavati. Potrebno je razumijevanja za partnerovo ponašanje i samo tako možete sačuvati vezu ili brak. Nova poznanstva i ljubavni počeci mnogima će u ovom periodu donijeti i trajnu sreću u partnerstvu.
Zdravlje
Pojačan nemir i sklonost depresiji bit će izraženi kod osoba koje su već dugo usamljene. Problemi sa bubrezima.

Posao
Na pomolu su novi poslovni izazovi koji će zauzeti značajno mjesto u vašem životu. Iskoristite priliku da napredujete. Ako se bavite poslovima koji su usko vezani za finansije, budite oprezni, čuvajte se rizičnih poteza.
Ljubav
Iskoristite ovaj period da prebolite i zaboravite neprijatnosti i raskide koje ste imali. Nove veze i avanture, u kojima biste se mogli jednostavno naći, neće biti dugoročne. Mnogi će postati nezadovoljni partnerom i njegovim ponašanjem što će uzrokovati nervozu i time narušiti vezu. Pojedinci će duge veze krunisati brakom. Tajne veze su, također, moguće.
Zdravlje
U ovom periodu treba se čuvati virusa i jakih upalnih procesa. Neke Škorpije mogu biti izložene i povredama glave. Savjetuje se više šetnje u prirodi da bi se u organizam unijela ravnoteža.


Posao
Mogući su veliki poslovni počeci ili preokreti u postojećem poslu. Bit ćete angažovani na više strana što će izazvati ljubomoru kod okoline zbog vašeg poslovnog uspjeha. Može se desiti da neki zbog pretjeranog optimizma i nemarnosti izgube posao. Ozbiljnost i predanost na poslu će biti veoma važna za nove početke i preokrete koji će se dešavati u ovom periodu. Ako želite uspjeh, marat ćete se odreći mnogih uživanja koje ste do sada imali. Ako tražite posao, ovo je pravo
vrijeme.
Ljubav
Možda ćete biti izloženi kritikama voljene osobe. Ako ste u braku, moguće su nesuglasice zbog vaše ljubomore.
Zdravlje
Nervoza i nemir mogu pojačati probleme sa želucem i probavom.

Posao
Ovo je period uspona i padova. Ako želite promjenu radnog mjesta ili organizacije, dobro promislite. Mogući su i usponi koje već dugo vremena očekujete i kroz koje ste imali prepreku zbog drugih osoba. Više se angažujte ako želite napredovati jer ništa neće doći samo od sebe. Finansije će biti dosta promjenjive. Ako očekujete povrat duga ili neke druge prihode, ovo je period za ostvarenje i radost kroz finansije.
Ljubav
Mogući su zajednički poslovno ljubavni počeci. Prve i prave ljubavi će se javljati u ovom mjesecu. Veze koje već dugo traju bit će brakom krunisane. Ljubavno uživanje može poremetiti ljubomora partnera.
Zdravlje
Opasnost od problema sa kostima. Psihički nemiri i depresije također su naglašeni.

Posao
Posao i poslovne aktivnosti bit će naglašene. Poslovi vezani za inostranstvo će se pojačati i moguća su unapređenja. Manji sukobi zbog neslaganja na poslu. Promjene radnog mjesta su naglašene. Za one koji traže posao u drugom gradu ili inostranstvu u ovom mjesecu će imati priliku i ostvariti svoje želje.
Ljubav
Promjene kojima već duže vrime težite ostvarit će se. Uživat ćete u ljubavnim zanosima. Tajne veze će imati dosta utjecaja u ovom periodu i bit će veoma naglašene. Moguće da se pokrenu i tajne ljubavi iz prošlosti koje su prekinute zbog udaljenosti.
Zdravlje
Odbacite strah i nemir koji mogu pogoršati fizičko zdravlje i donijeti probleme s malaksalošću. .

Posao
Poslovni napredak će mnoge obradovati i u tome će uživati. Očekuje vas posao privremenog karaktera. Više angažovanja u poslu donijet će i poboljšanje finansija.
Ljubav
U ljubavi će biti ugodnih iznenađenja. Nekima će se ostvariti davno sanjani san da imaju nekoga ko će ih iskreno voljeti. Nova poznanstva i druženja dovode i do ljubavnih ispunjenja i čvrstih veza. Prekidi za koje se neki već duže vrijeme spremaju u ovom mjesecu će se i ostvariti i ti će se osloboditi velikog pritiska koji ih je već duži perod mučio.
Zdravlje
Nemojte dozvoliti da vas drugi fizički iskorištavaju da kroz to imate teškoća na fizičkom planu i problema s kičmom i nogama.

ZA FTV HOROSKOP RADI www.vidovitadzemila.com

- 02:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.09.2007. / ponedjeljak

Što ste se ušutili

Živnite malo ljudi!Hajde diskutujte malo o omo romanu

- 23:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2007. / nedjelja

Nisaam još otišao

Još sam tu luzeri da vidim hoće li biti nekih kpmentara.Uskorp će ovdje bit zanimljivi jer dolazi roman u nastacima.

- 00:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2007. / subota

Ne bi sads u školu tra la la la la

Evo i tog septembra.Svi morate ići u školu luzeri jedni.MORATE STRAHOVATI KAD ĆE VAS PROFE PROZVAT DA ODGOVARATE.jA NE STRAHUJEM KAO VI.sAMO SPREMIM ISPIT IZAĐEM I POLOŽIM GA.adios luzeri!!!!!

- 23:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Crkvenjak protiv Arhanoela( 1 dio)Glaa prva

NEZGODA KALUĐERA DAMASKINA

U brdima četiri sata hoda od našega grada,a nedaleko od sela koje broji nekoliko stotina žitelja,pripet na brežuljku obraslo gustom šumom,ispod kamene litice koja se okomito iznad njega uzdiže,nalazi se mali manastir sagrađen početkom 18 stoljeća i posvećen arhanđelu Mihailu.
Oni koji imaju automobil u mogućnosti su da skrate put za dva sata,jer se kolima sa istoćne strane planine,može prići makadamskim putem do na deset kilometara od sela,Odatle bi se pješke ili na konju ,produžilo po seoskom putu od ljepljive crvenkaste ilovače,,koji su volovska kola,česte kiše i konjska kopita preorali,izlokali i pretvoril u pravu,mjestimično neprohodnu urvinu,te se, da bi se noge sačuvale i takve dionice puta izbjegavale,moralo skrenuti u kukuruzište ili šumu.
Od sela vijugava staza kojom ni dva čovjeka uporedo ne bi mogla ići,pela se naviše prema manastiru.Ona bi se u šumi ubrzo sasvim uzgubila,pa bi namjernik bio prinuđen da preostala tri kilometra puta pređe nesumce,držrći se okomite visoke litice iznad manastira kao jedinog sigurnog putokaza.
U malom konaku kraj manastira živjela su samo tri ljudska stvora:Iguman Leontije,sijeda starica koja se bliži osamdesetoj;njegov sabrat četrdesetogodišnji kaluđer Damaskin i pojac Milislav,kržljav čovječuljak ispijena lica,prorijeđene kose, i paperjaste brade i brkova.
Te jesenje večeri kada počinje ova naša priča,na desetak koraka od velikih manastirskih vrata,koja su u desnom krilu imala i jedan omanji kapidžik,dovoljno visok i širok da unikavi,njega čovjek može proći,u grmlju se uspravi nekakva ljudska prilika u odijelu kakvo su nosili zatvorenici i oslušnu.
Iz manastira je dopiralo tiho pojenje igumana Leontija,koji je, kao i svakog dana u to vrijrmr,služio večernje.Pored njegovog razgovjetnog basa čuo bi se, povremeno i nesigurni bariton kaluđera Damaskina,kao i unikavi,prozukli tenor pojca Milisava.
Kroz odškrinuti kapidžik na manastirskim vratima,probijala se diskretna treperava svijetlost upaljenih sviječa i kandila.
Čovjek pogleda na jednu,pa na drugu stranu,zadrža ponajduže pogled na jednom jedinom osvijetljenom prozoru nna konaku,pa pritrča debelom orahovom stablu u blizini i zakloni se iza njega.
Ruka mu izvuče iz džepa na zatvoreničkoj uniformi zgužvanu cigaretu,pa pošto je između dlanova ispravi koliko-toliko stavi je među usne i pripali.Zaklanjajući šakom njen užareni dio,poče žudno da uvlači duhanski dim,osvrćući se i dalje,kao progonjena zvijer na sve strane.
Između povlačenja dimova u jednom trenutku priđe osvjetljenom otvorenom prozoru na konaku i proviri u kaluđersku ćeliju.Svijetlost mu pri tome pade na desnu stranu obraza i osvijetli trag od duboke brazgotine koji se začinjao na polovini čela,presjecao obrvu djeleći je na dva nejednaka dijela i prolazeći preko ispupčene jagodice nestajao na polovini lica.
U ćeliji nije bilo nikoga,niti ičega što bi moglo zainteresovati njegovu pažnju,te se on ponovo vrati ranijem mjestu iza oraha.Bilo je očigledno da ga je dovelo nešto drugo u ovo pozno mrklo septembarsho predvečerje u blizini tog usamljenog manastira.
Malo kasnije služba je bila završena Iguman Leomtije i kaluđer Damaskin izađoše kroz kapidžik u manastirsku portu,pa se bez riječi uputiše trošnom konak.
Čovjek postaja još nekoliko trenutaka,dok se iz manastira noseći 'pripaljenu svijeću,ne pojavi pojac Milisav.On vidje kako pojac priđe otvorenom prozoru i ču njegpv unikavi glas:
Llaku noć,oče Igumane! Laku noć oče Damaskine!
-Zar nećeš večerati,Milisave ?-začudi se brundavi igumanov glas
-Neću oče Igumane.Radije bih odmah lwgao.
-E,pa laku noć Milisav!-reče Iguman
Laku noć-nadodade se i kaluđer Damaskin
Tek tada onaj čudan posjetilac priđe grmu iz kog se bio pojavio i otud izvuče nešto što je ličolo na poveću kožnu torbu.Zatim pritrča manastirskim vratima i kroz kapidžik,koji je Milisav bio samo pritvorio štuče unutra.
U unutrašnjošti manastira,ispred ikone Bogorodice sa Hristom,tinjao je žižak jednog kandila i jedva razblaživao mrak ispred dveri na ikonostasu.
Tajanstveni posjetilac otvori dveri, zastade na njima, te još jednom oslušnu,pa zamuca u oltar
Zejtin u kandilu zapucketa i to je bilo sve što se u tom času čulo.
Za to vrijeme u konaku,Iguman Leontije i kaluđer Damaskin večeraše skromno i počeše se spremati za počinak.
Napolju je počela kiša da rominja,a sa njom i vjetar počeo da zavija kroz granje starog oraha, čija je krošnja zakrivala polovinu manastirske porte i nadnosila se na krov konaka.
Taj vjetar, valjda,podstače Igumana da zapita:
-Pogasi li Milisav sve svijeće,brate Damaskine?
-Ja mislim da pogasi,oče Igumane-odgovori ovaj nesigurno.
-Da li samo misliš,ili si siguran da ih je pogasio?-tražio je stari Iguman određeniji odgovor,ustvari tražio je način kako da pošalje svog sabrata da provjeri.
-Pa...ja mislim,oče igumane-zamuca kaluđe
-E da ne bi samo mislio,nego da bi i sigurno znao, skokni brate Damaskine i pogledaj.Ona pijandura Milisav je jednom baš kad je duvala ovakva vjetrina,zaboravio da pogasi svijeće i umalo nije zapalio manastir,bog ga ne ubio!I pokupi sa čudotvorkr para ako ih ima
-Čini mi se da ih je bilo-odvrati Damaskin izlazeći
Damaskin je bio mlad monarh, računajuči po kaluđerskom stažu.Poslije odricanja od ovozemaljskog svijeta i iskušeničkog života,od osamnaest mjeseci,,samp je sedam mjeseci prošlo odkad je zamonaršen.To je,valjda, i bio razlog što je mističnost njegovog novog poziva,u u njegovim očima,bila još uvijek bila još uvijek na onoj nedostižnoj visini,na kojoj se, poslije dužeg kaluđerskog života,nikad ne zadržava, kada se stvarni život čudesno isprepliče sa onim koji se posvećuje Bogu i kada mnogo što šta -ne izgleda više onako kako je na početku izgledalo.
Ispunjen posebnim oduševljenim uzbuđenjem,koje bi ga još uvijek obuzelo kada bi ulazio u mračnu unutrašnjost manastira punu mirisa svijeća i užeglog zejtina iz kandila.Damaskin se provuče kroz kapidžik i stupi na kamenim izlizanim pločama obloženo tlo.Tu kraj vrata,zastade, prekrsti se tri puta i pogleda prema ikonostasu ispred oltara.
Unutrašnjost manastira nije bila velika:desetak koraka prema ikonostasu i isto toliko od jednog bočnog zida do drugog.Odmah od vrata na jednu i drugu stranu,vodile su klimave drvene stepenice prema malom balkonu ,praveći jedan oštar zavoj na sredini..
Da nije bilo dva stuba nosača koji su zaklanjali sviječnjake, jedan ispred arhanđela Mihaela, na lijevoj strani ikonostasa, a drugi ispred ikone Jovana Krstitelja,,sa desne strane: kaluđer Damaskin bi još sa ulaznih manastirskih vrata mogao da primjeto da li žižak neke zaboravljene svijeće još treperi.
Ovako dossljedno ispunjavajući naređenje svog igumana, on zakorači u mrak ,nagazi sebi na mantiju,te se saplete,ali ne pade, i pođe najprije prema stubu ikone manastirskog zaštitnika.
Kraj stuba, gdje se na manastirskom pultu nalazila ikona čudotvorke, zastade za časak ne shvatajući ,što na njoj nema više ništa od priloga koje su malobrojni posjetioci tog dana ostavili.Kroči još korak i najednom preneražen stade.
Ne! To više nije bila varka. Tamo kod malih vratanaca na lijevoj strani ikonostasa, koja su se nalazila između velikih ikona Bogorodice i arhanđela Mihailaa,nešto se u pomrčini, samo malo razblaženoj žiškom iz kandila ,pomače, nešto veoma neodređeno i bestjelesno.
Monarhova uobrazilja prepozna u tome nešto arhanđela Mihaela sa uzdignutim rukama , u kojim se u jednoj nalazio mač, a u drugoj terazije.
Istina svetac je bio nekako čudno odjeven,baš onako kako je bio odjeven njegov rođeni brat.Živko, kada ga je prije mekoliko godina, posjetio i zatvoru , u koji je bio smješten što je opljačkao i ranio čovjeka.Ali zar svetac nije u stanju da se preobrazi u ljudsku i neljudsku podobu u kakvu hoće!!
Arhanđel Mihailo mu hitno priđe, iz sebe ispusti jaku svjetlost prema njegovim očima koja ga zaslijepi.Zatim se ta bestjelesna svečana ruka sa mačem spusti naglo na njegovo tjeme. I on osjeti veoma snažnu tjelesnu bol od koga zajauka.
-Oprosti mi arhanđele Mihailo-zavapi prestrašeni kaluđer Damaskin sjećajući se grijehova, koje je počinio prije odluke da se upravo zbog njih zamonasi.
Izrekavši to monarh se sruči na oba koljena. I sastavi svoje šake ispred grudi u nolitvi.
-Ne opraštam-grmnu u mračnoj i hladnoj prostoriji glas kao da dođe s neba i ispuni svaki kutak manastira.
-Ne opraštam!-grmnu u mračnoj i hladnoj prostoriji glas kao da dođe s nebe i ispuni svaki kutak manastira.
Pri tome monarha Damaskina ponovo nešto klepnu po glavi, da mu rojrvi svitaca zasvijetlucaše i zaigraše pred očima , a stotine ptičica zacijukaše oko njega.
Posljednim tračcima svijesti kaluđer vidje kako se svetac povlači na svoje mjestos ,kako ga otud posmatra svojim zastrašujućim pogledom ,koji je još uvijek zasljepljivao-I on se ničice svali na kamene ploče.
Dugo nije ležao bez svijesti,jer ga hladne ploče ubrzo povratiše.Glava ga je strahovito boljela,a u ušima mu je zujalo i tutnjalo,kao da se se nalazi usred tunela u času kad kroz njega prolijeće zahuktala koncepcija voza.
Podiže se s mukom.
Preplašen pogled mu samo za trenutak ode prema ikoni arhanđela Mihaila, i dok su usne mehanički šsputale „Oče naš, ruka mu tri puta napravi krst na poprsju..
Arhanđel je ovog puta bio u svojoj pravoj podobi, ali ga je. Učini mu se, posmatrao mnogo oštrije ,nego obično.
Pogled kaluđera Damaskina zaustavi se na uzdignutoj svećevoj ruci sa mačem. On dipi s poda i kao da ga stotinu đavola gone izletje iz manastira.
Dok su mu se nuz lice slivale suze pomješane s krvlju iz razbijene glave, Damaskin bezglavo utrča u konak.
-Kakva je sotona u te ušla brate Damaskine!-dočeka ga njegovim izgledom
iznenađen iguman
-Ko ti glavu razbi čovječe.?
-Arhanđel Mihailo!-zakrklja monarh iskolačenih očiju
-Arhanđel Mihailo-izusti starac s mukom suzdržavajući smijeh.
Osveti se brate Damaskine!
-Osveti se Igumane! On glavom.Kazni me za ranije grijehe.Neće da mi oprosti.-izbezumljeno progovori Damaskin.i zarida na sav glas.
--Ne bi dali brate Damaskine!-povikaše iznenađeno-Reci već jednom ko te opići po glavi i zašto ? Da nije ona pjandura Milisav bog ga kaznio ?
-Arhanđel Mihael-ponovo izusti Damaskin i opet se bez svijesti opružp na podu.
Mudro govoriš igumane ,shvati da tu nešto nije u redu, pa dograbivži upaljać i lijeskovu batinu istrča iz ćelije.
Ćelija pojca Milisava nalazila se odmah do njihove. Da se on nalazio u svojoj ćeliji nije bilo potrebnđ provjeravati . jer je iz nje dopiralo strašno hrkanje. koje je svojom snagom zaglušavalo i urlik.
Zato Iguman požuri prema manastiri, čiji je neizostavni kapidžik kleđetao na vjetru otvarajući se i zatvarajući se.
Ono što Damaskinu nije palo u oči, on odma oh primjeti, dveri na ikonostasu bili su šprom otvoreni što je bilo protiv svih vjerskih pravila.
Kada prođe kroz njih i kada se nađe u prostoru za oltar,,tarac nemoćno jeknu i uhvati se preneražen jednom rukom za glavu.
Na škrinjici koja je skrivala neke drajocjene manastirske relikvije, katanac je bio prerezan ,a poklopac podignut.
Unnutra nije bilo ničega od onog što se tamo prije pola dana nalazilo.
Preneraženi iguman nakupi neke krajeve svoje mantije u lijevu šaku i potrća prema selu.
I pored guste površine i svojih površinskih godina, putujući i padajući na klimavoj strani, on ta tri kičmena pruda za nepumog gustog čuva i uletje u stamicu policije.
--Gdje je komamdir Mitar?-promrlja on s vrata te se jedan jedini put pomakne.
-Vi ste to druže komesare-reče mladić-A ja pomislio...
-Gdje je Mitar?-granu on s vrata te ssjedekod izlaza.
-Vi ste to druže igumane¸-reče mladić-a ja mislio.....
-Gdje je Mitar?—ponovo upita Iguman.
-U potrazi za lopovima..Maločas je ko ukrao nešto.
-Kad će se vratiti?
-Je li komandir?
-Ama komandir brate rođeni-beknu starac
-Daš mi rijrć—promuca on i ode
-A ko će se zmati drože Igumane..Možda noćas ali navečer...
-Ti to nećeš da mapraviš starče!
-Ne znam Damaskine.A zašto ?
-Što da ti pričam kad se odavde ne može pomoći a Mitra nema,--uzvrati starac. Slomljeno
-Ali zavisi šta čuste
-Tako mi mog svecaarhanđela Mihaila još utra idem tamo, i tako ništa nije tačnije od njega. Arhanđela Čudovište jedno!
Nastavit će se...

- 01:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

31.08.2007. / petak

Najskuplji čips na svijetu

Free Image Hosting at www.ImageShack.usKazna od gotovo 900 kn stigla je na adresu 'neuredne' bake, koja je dva komada čipsa ostavila nasred ceste i pustila ih da tamo strunu. Policiji su je prijavila dva prolaznika budnog oka.
---
Jednu baku iz Crawleyja, West Sussex, šetnja s unučicom je jako skupo stajala. Naime, njena godinu i pol stara unučica jela je čips dok su šetale gradom i u jednom trenutku je ispustila vrećicu.

Brižna baka je odmah podigla vrećicu s poda, ali su joj pri tome dva čipsa pala na ulicu.

To su uočila dva prolaznika oštrog oka i prijavili su je za odlaganje otpada na neprikladno mjesto. Nakon toga je na bakinu adresu stigla kazna od 80 funti. Naravno, baki nije palo na pamet da plati takvo nešto, već se požalila policiji koja joj je kaznu i poslala.

Na kraju joj se policajac, crven u licu, ispričao i svalio sve na ''prerevne'' prolaznike.

''Nisam mogla vjerovati što se desilo. Maloj Emiliy je slučajno ispala vrećica, pa sam ja podigla vrećicu i bacila je u smeće, a dva čipsa koja su ispala na cestu gurnula sam sa strane u blato.''

''Padala je kiša, pa su bili mokri i počeli su se raspadati. Pristupila su mi dva čovjeka i rekla da će podnijeti tužbu zbog toga.''

''Napisali su da je šutiranje dvaju komada čipsa prekršaj, ljudi koji su stajali oko mene umirali su od smijeha'', priča baka još u nevjerici.


Izvor: netPortal

subota, 19.05.2007.
<< prethodna zanimljivosti | sljedeća zanimljivost >>

- 22:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.08.2007. / četvrtak

Ubio baku jer nije prestajala piti votku!

KIJEV - Ukrajinski je tinejdžer baki, želeći je odučiti od konzumiranja votke, oteo bocu i njen sadržaj izlio po dvorištu, na što ga je bijesna baka izbacila iz kuće.
---
No, on se kroz prozor vratio i ubio je komadom željeza. Zatim mu je djed pomogao baku zakopati u dvorištu, prenosi ruska Pravda. Četrnaestogodišnjak je uhićen. Istragom je utvrđeno da su djed i unuk prije "pogreba" otišli na pecanje.

- Bila je pijana već u 6 ujutro, a to me je razljutilo - pravdao se tinejdžer.


Izvor: Vecernji.hr

subota, 19.05.2007.

- 21:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.08.2007. / srijeda

io pljuskanje djece

Zakon je do srijede na otocima tamo dolje roditeljima dopuštao 'razumnu primjenu sile' u odgoju. 'Bog je djeci dao pravo da rastu sigurna u ljubavi te da im ne prijeti zakonsko nasilje.'
---
WELLINGTON - Novi Zeland je u srijedu zabranio pljuskanje djece, ukinuvši dosadašnji zakon koji je roditeljima omogućavao "razumnu primjenu sile" u odgoju djeteta.

Prijedlog novog zakona usvojen je velikom većinom.

"Riječ je o našoj djeci i ja vjerujem da je njihovo pravo, koje im je dao Bog, da rastu sigurna u ljubavi svoje obitelji te da ih se vrednuje kao građane koji su jednaki s nama ostalima i da im ne prijeti nasilje omogućeno zakonom", rekla je zastupnica Stranke zelenih Sue Bardford, koja je uputila zakon u proceduru.


Izvor: netPortal

četvrtak, 17.05.2007.

- 20:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Predstavljamo vam roman

CRKVENJAK PROTIV ARHANĐELA


MIODRAG TRIPKOVIĆ 1975

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.08.2007. / utorak

Tu sam

Evo mene iek onako da vam se javim.Poslije onog posta o masturbiranju pohvale od mojih fanova mom stop svake minute solaze na moj mail i

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.08.2007. / ponedjeljak

Svjetsko prvenstvo u masturbiranju u San Franciscu

San Francisco će 26. svibnja ugostiti deveto natjecanje u masturbiranju, javlja Mondo. Svjetsko natjecanje u masturbiranju održava se od 1998. godine, a pokrenula ga je američka kirurginja Jocelyn Elders, koja je dobila otkaz jer je izjavila da je 'masturbacija dobra i trebalo bi je naučiti'.
---
Sudionici će se natjecati u četiri kategorije- najdužoj masturbaciji, najvećem broju orgazama, timskoj zabavi i novoj kategoriji, najduljoj ejakulaciji.

Dosadašnji rekord po broju orgazama kod žena je 49, a kod muškaraca šest, dok je najduža masturbacija trajala 8 sati, javlja Mondo.


Izvor: Vecernji.hr

subota, 12.05.2007.

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.08.2007. / nedjelja

U izbornom programu ponudila 40.000 felacia

Tania Derveaux, kandidatkinja za belgijski parlament, odlučila je biračima ponuditi 40 tisuća 'blowjobova'. Na web stranicama njezine stranke NEE, koja se opisuje kao nepristran prosvjedni pokret, čak je objavljen i formular za prijavu te uvjeti ove usluge.
---
Tania je svoju kampanju započela objavivši plakate na kojima je potpuno gola i na kojima je kao glavni cilj navela otvaranje 400 tisuća novih radnih mjesta. Nakon što je stekla veliku popularnost, odlučila je otići korak dalje....

Nakon golišavih plakata, stotine ljudi Taniji su slali e-mailove, pišući da bi radije željeli 400.000 'pušenja', nego radnih mjesta. No, Tania se uplašila da bi to moglo nauditi njezinoj čeljusti i kao kompromisno rješenje ponudila 'samo' 40.000. Da bi ostvarila to predizborno obećanje, Tania će morati na 500-dnevnu svjetsku turneju s 80 'uradaka' po danu.

Ako se želite prijaviti, linkovi su tu:

* Tako to rade u Belgiji
* Stranice stranke NEE

srijeda, 16.05.200

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.08.2007. / subota

Gukni Golube!

Kako vam se sviđaju moji postovi ha?Usput mi recite kako da promjenim na dnu posta "komentari u Gukni golube"

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.08.2007. / petak

Osamdesetogodišnjak u suprotnom smjeru na cesti u Austriji

BEČ - Muškarac, 87-godišnjak, pogreškom je vozio sedam kilometara u suprotnom smjeru na austrijskoj autocesti prije nego što je primijećen, ali srećom nitko nije ozlijeđen, objavila je u četvrtak policija.
---
'Čudo je što nije došlo do nesreće, tim više što se savjesno držao desne strane i vozio po preticajnom traku", kazao je glasnogovornik policije u Grazu Maximilian Ulrich.

87-godišnjak, koji je na cestu izašao u srijedu navečer, kazao je da se zabunio i išao pogrešnim smjerom zbog kiše i mraka.

Vožnja u suprotnom smjeru na autocestama uzrok je smrti približno šest osoba svake godine u Austriji, prema službenim statistikama. Problem izazivaju "spojevi" autoceste i obične dvosmjerne ceste.


Izvor: Jutarnji.hr

nedjelja, 13.05.2007.

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.08.2007. / četvrtak

Pričajte malo

Sviđaju li vam se zanimljivosti

- 14:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.08.2007. / srijeda

Lopovi ga skinuli do gola i prilijepili za bicikl

JOHANNESBURG - Nepoznata je banda jednog južnoafričkog poduzetnika najprije natjerala da se skine do gola, a zatim ga superljepilom prikovala za sobni bicikl kako mu nesmetano "počistila" kuću, objavili su lokalni mediji.
---
Razbojnici su poduzetnika oteli na cesti u Johannesburgu i zatim ga, prijeteći pištoljem, prisilili da ih odvede u svoju kuću.

"Tamo su ga skinuli i zatim mu ruke i noge prilijepili za sobni bicikl. Superljepilom su mu također spojili i usnice kako ne bi vikao", izjavio je glasnogovornik hitne službe 911.

Poduzetnik je spašen tri sata kasnije kada mu je supruga stigla kući. Nije objavljeno što je sve ukradeno iz kuće.

Južna Afrika, zemlja koja će ugostiti svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine, ima jednu od najvećih stopa kriminala na svijetu.


Izvor: Vecernji.hr

subota, 05.05.2007

- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.08.2007. / utorak

Policajci pet godina sjedili na heroinu

Nakon što su se pet godina vozikali u zaplijenjenom Porscheu, rumunjski policajci su se konačno sjetili pogledati ispod stražnjeg sjedala, gdje su pronašli 60 kilograma heroina.
---
Rumunjska je policija ovih dana pronašla 60 kilograma heroina, koje je zaplijenila još 2002. godine.

Heroin je pronađen ispod zadnjeg sjedišta Porschea, koji rumunjska policija već pet godina koristi za operacije praćenja.

Automobil je zaplijenjen 2002. godine kada su rumunjski carinici kod dvojice turskih krijumčara pronašli 60 kilograma heroina.

No, jednaka količina je ostala neprimijećena punih pet godina, sve dok automobil nije završio na temeljitom servisu.

automobil je cijelo to vrijeme koristila policijska jedinica za borbu protiv organiziranog kriminala. Policijska uprava je povela istragu o ovoj nesmotrenosti svojih kolega.


Izvor: netPortal

petak, 04.05.2007.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.08.2007. / ponedjeljak

Liječnik pronašao pauke u dječakovom uhu

ALBANY - Jedan se devetogodišnjak žalio na bol u uhu, a kada ga je liječnik pregledao utvrdio je da su mu u uhu dva pauka napravila dom.
---
"Hodali su po mojim ušnim kanalima", kazao je devetogodišnji Jesse Courtney.

Jedan je od pauka ostao živ nakon što je liječnik isprao kanal dječakovog lijevog uha. Dječakova majka kaže da je Jesse cijelo vrijeme tvrdio da čuje u uhu krckanje.

Liječnik David Irvine je rekao majci da mu se čini da dijete ima nešto u uhu.

Kada je isprao uho prvi je pauk izašao van mrtav. Drugom je pauku trebalo malo više vremena da izađe van - živ. Oba su pauka bila veličine gumica za brisanje na olovkama.

Dječaku su oba pauka - sada mrtva- dana kao suvenir.


Izvor: Vecernji.hr

utorak, 08.05.200

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2007. / nedjelja

Boeing 737 ostavljen na cesti u Bombaju

Stanovnici Bombaja nemalo su se začudili kad su na jednoj od prometnih ulica svog grada ugledali ostavljeni avion. Boeing 737, naime, ostavljen je na sred ceste čime je zakrčio ionako krcatu ulicu. Avion koji je otpisan u privatnoj tvrtci Air Sahara vozač je vozio u New Delhi u nedjelju navečer, pa se izgubio i jednostavno - ostavio ga na sred ceste.
---
Vozač je, vjerojatno, krivo skrenuo i našao se ispred podvožnjaka ispod kojeg nije mogao proći. Pretpostavio je da se ne može jednostavno i lako izvući, pa je pobjegao. Nitko ga nije vidio od tada, a nitko se nije javio kako će riješiti ovaj problem.

Lokalne vlasti bijesne su jer nitko ne želi preuzeti odgovornost za uklanjanje aviona, dok neki misle kako je ovaj nesvakidašnji prizor zanimljiva turistička atrakcija. Već sada on je vrlo popularan među stanovnicima ovog gigantskog grada, pa iz svih dijelova ljudi dolaze vidjeti i fotografirati neobični avion.

No, vlasnici obližnjih restorana i trgovina ne misle kako je avion zabavan ili simpatičan, jer - nemaju gdje parkirati svoja dostavna i osobna vozila. Ne vide niti kako bi se ovakva situacija mogla riješiti, jer je avion na takvom mjestu gdje se ne može okrenuti, a niti odvesti unazad. Danas je već peti dan kako avion stoji na cesti.


Izvor: Vecernji.hr

nedjelja, 06.05.2007

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.08.2007. / subota

Bit će i glazbe i movostiLokacija


Klikova (Aug07)
Slusanost radio stanice se sastoji od broj poseta/klikova kao i broj dovedenih gostiju sa websajta radio stanice. Posete sa istog racunara broje samo jednom dnevno. Svakog meseca rating za sve stanice krece od nule.


 


 

Novi Radio (ID=93)Novi RadioDjakovo239  
Radio 057 (ID=107)Radio 057Zadar166  
Radio 105 (ID=101)Radio 105Selnica163  
Radio Zapresic (ID=266)Radio ZapresicZapresic155  
Radio Mir (ID=448)Radio MirMedjugorje152  
Radio Laus (ID=284)Radio LausDubrovnik134  
HRT (ID=112)HRTZagreb131  
Hrv. Katolicki Radio (ID=349)Hrv. Katolicki RadioZagreb119  
Radio 1 (ID=92)Radio 1Cakovec115  
Radio Centar (ID=100)Radio CentarPorec108  
Radio Rovinj (ID=357)Radio RovinjRovinj107  
Radio Studio M (ID=553)Radio Studio MMedjimurja104  
Radio Osijek (ID=98)Radio OsijekOsijek97  
Radio Student (ID=332)Radio StudentZagreb95  
Radio Sibenik (ID=102)Radio SibenikSibenik94  
Radio Marija (ID=269)Radio MarijaZagreb91  
Petrinjski Radio (ID=99)Petrinjski RadioPetrinja91  
Primorski Radio (ID=387)Primorski RadioRijeka87  
Radio Cakovec (ID=268)Radio CakovecCakovec  ---  
Radio Zadar (ID=277)Radio ZadarZadar  ---  
         [1-20]  [21-40]

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.08.2007. / petak

Tužio pivovaru zbog alkoholizma

Nesretni kušač piva, koji je svaki dan po dužnosti pio gotovo 4 litre piva, tužio je svog bivšeg poslodavca jer ovaj nije ni pokušao spriječiti nastanak njegovih problema s alkoholom.
---
Jedna brazilska pivovara dužna je svom bivšem zaposleniku isplatiti odštetu od 24.700 funti jer je, dok je radio kod njih, postao alkoholičar.

Pivovaru Ambev tužio je bivši kušač piva jer poslodavac nije poduzeo nikakve sigurnosne mjere kako on ne bi razvio probleme s alkoholom.

Naime, on je svaki dan na poslu bio dužan popiti 3,5 litara piva. U tužbi je naveo da je tijekom deset godina, koliko je radio u pivovari, morao svaki dan piti između 16 i 25 malih čaša piva. Uz to, svaki je dan poslije posla dobio i bocu piva da je popije kući, ispričao je nesretni alkoholičar na sudu u Rio Grande do Sulu u Brazilu.

Pivovara se žalila na odluku suda tvrdeći da je nesretni Brazilac bio alkoholičar i prije nego je postao kušač piva.

No, sudac je svejedno stao na stranu nesretnog kušača i ''nagradio'' ga s 24.700 funti jer proizvođač piva nije ni smio zaposliti alkoholičara, tako da je odgovornost opet na njima.

Sudac je u presudi dodao da se stanje bivšeg kušača piva u zadnje vrijeme pogoršalo jer i čak kada je na odmoru osjeća obavezu popiti jednaku količinu piva koju pije i na poslu.


Izvor: netPortal

srijeda, 09.05.2007

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.08.2007. / četvrtak

Dobra kućanica vrijedi 750.000 kuna

Majke u domaćinstvu rade 92 sata tjedno, osposobljene su za obavljanje desetak različitih poslova, a da ih se za to plaća, zarađivale bi puno više od marketinških stručnjaka.
---
Da se posao majke-kućanice plaća, godišnji prihod žene koja se posvetila održavanju kućanstva i odgoju djece bi iznosio 138.095 dolara (oko 750.000 kuna), izračunali su američki istraživači, koji su u ovu računicu uvrstili sate provedene u izvršenju niza zadataka, kao što su kuhanje, čišćenje ili psihološka pomoć...

Prosječna pretpostavljena godišnja plaća majke u domaćinstvu porasla je u 2007. za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Majke u domaćinstvu rade 92 sata tjedno, od kojih 40 "propisanih" i 52 "prekovremena", koji se teoretski plaćaju skuplje.

"Majke izvršavaju brojne zadaće i rijetko uzimaju stanku, radeći prosječno 52 sata više svakog tjedna", kazao je Bill Coleman, pomoćnik predsjednika Salary.com, istraživačkog instituta koji je i proveo istraživanje.

Oko desetak zanimanja odgovara vrlo raznovrsnom poslu majke u domaćinstvu i sva su vrednovana u istraživanju: domaćica, odgojiteljica, kuharica, serviserska kućanskih aparata, kućepaziteljica, kompjutorska tehničarka, upraviteljica zgrade, vozačica, direktorica i psihologinja.

Za usporedbu, u SAD-u marketinški stručnjak zarađuje prosječno 89.200 dolara godišnje, a trgovački predstavnik 62.500 dolara, ističe Salary.com.


Izvor: netPortal

petak, 04.05.2007.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.08.2007. / srijeda

Policijski psi u Australiji dobivaju 'pancirke'

Free Image Hosting at www.ImageShack.usPolicijski psi u Sydneyju uskoro će postati prvi u Australiji koji će nositi posebne prsluke kao zaštitu protiv uboda nožem, objavili su policijski dužnosnici.
---
Prsluci će biti napravljeni od istog materijala od kojeg se izrađuju pancirke. "Oni su dio policijske obitelji i učinit ćemo sve što je u našoj moći da ih zaštitimo jer često bivaju upleteni u nasilne akcije i incidente", rekao je šef tamošnje policije David Campbell.

Inicijativa je pokrenuta nakon što je nedavno razbojnik nožem usmrtio policijskog psa Titana.


Izvor: Vecernji.hr

nedjelja, 06.05.2007

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.08.2007. / utorak

Udovac šest godina leži u grobu i čeka smrt

PATNA - Stotine ljudi dolaze u izolirano selo na istoku Indije kako vidjeli starca koji već šest godina oplakuje smrt supruge ležeći u vlastitom grobu i čekajući smrt.
---
Basanta Roy, navodno star 103 godine, već šest godina provodi dane čisteći grob i ležeći u njemu. Kao pripadnik kaste koja zakapa svoje mrtve, Roy si je iskopao raku pored groba supruge koja je umrla prije šest godina. Neutješni starac je u međuvremenu postao i svojevrsna turistička atrakcija.

"Svaki dan čisti grob i čeka smrt koja ga izgleda izbjegava", rekao je dužnosnik indijske države Jharkhand, opisujući cijelu situaciju za lokalne medije.


Izvor: Vecernji.hr

subota, 05.05.20

- 05:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.08.2007. / ponedjeljak

Prevarant seksom liječio spolnu bolest svoje partnerice

Učiteljica iz Walesa devet mjeseci je nasjedala na prevaru lukavog pilota koji je tvrdio da će je redovitim seksualnim odnosima izliječiti od spolne bolesti.
---
Nije poznato u kakvom su odnosu bili Fadi Sbano (38) i prevarena žena prije seksualnih odnosa, ali se zna da je Sbano rekao učiteljici da mu je njegov prijatelj ginekolog savjetovao savršenu terapiju: on je morao na penis nanijeti mast i zatim penetrirati u nju jer na taj način mast ima najbolji učinak. Doktor mu je, navodno, čak savjetovao koliko se često trebaju seksati i kojom brzinom penis treba ulaziti. Da bi sve bilo kako je preporučio doktor, Sbano je uvijek imao navinut sat kako bi znao kad je vrijeme za 'terapiju'.

Također nije poznato kako to da je žena počela sumnjati tek nakon devet mjeseci. Nakon što je sve prijavila, policija je uhitila počinitelja koji je tvrdio kako su priče o tretmanima izmišljene. Slučaj je završio na sudu, a prevarena žena je tvrdila da je na seks pristala samo zbog toga jer mislila da će tako ozdraviti. 'Ovdje se radi o silovanju jer je žena bila prevarena', izjavio je tužitelj.

Pilotu iz Londona pripisuje se još devet optužbi za silovanje i 11 za novčane prevare, ali on ih sve poriče.


Izvor: Vecernji.hr

utorak, 01.05.2007

- 04:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.08.2007. / nedjelja

Djevojčice krale od lopova

Umjesto da kradu po dućanima, tri male Rumunjke su smislile bolji način kako se dokopati ukradene robe. One su glumile snage reda i sitnim lopovima naplaćivale globe.
---
Tri Rumunjke smislile su pakleni plan kako se domoći novca i ostalih sitnica.

Naime, njih tri su kružile robnim kućama i dobro pazile na sitne lopove koji kradu po trgovinama.

Nakon što bi lopov napustio trgovinu, one bi istrčale za njim, glumeći snage reda, pokazale lažne isprave te dotičnom prijestupniku naplatile globu i zaplijenile ukradenu robu.

No, male prevarantice su na kraju ipak pale u ruke policije. Djevojčice stare 13, 14 i 16 godina, koje su, kako tvrde pripadnici snaga reda, izgledale mnogo starije, uhićene su u svome stanu u Munchenu.

Policija je zaplijenila 350 funti gotovine i te nekoliko mobitela, MP3 playera te nešto ukradene odjeće.


Izvor: netPortal

srijeda, 02.05.2007.

- 03:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

11.08.2007. / subota

Pijanac parkirao konja u predvorju banke i zaspao

BERLIN - Ranojutarnji korisnik bankovnih usluga u Njemačkoj šokirao se kad je pred sobom u redu za bankomat ugledao konja.
---
Policija je objavila da je vlasnik konja, a identificiran je samo kao Wolfgang H., noć prije previše popio i odlučio odspavati u grijanome predvorju banke.

Taj je 40-godišnji strojar rekao za časopis Bild da je s prijateljem “popio koje pivo” u Wiesenburgu, jugozapadno od Berlina, te da je na povratku kući odlučio prespavati u banci. “Bilo je kasno, već se bilo smračilo i bilo je hladno”, prenosi list njegove riječi. Kad je shvatio da nema gdje zavezati konja, šestogodišnjega je Sammyja uveo sa sobom u predvorje banke.

Kad je jedan klijent u 4.15 naišao na konja i uspavanog vlasnika, pozvao je policiju koja je probudila i otjerala spavača. Nije optužen ni za što, ali posljedica ima: Sammy je na sagu ostavio svoj noćni depozit.


Izvor: Jutarnji.hr

četvrtak, 26.04.2007.

- 02:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.08.2007. / petak

Napravili originalni konjak od autospreja

SARAJEVO - Kako od metilnog alkohola napraviti originalni konjak? Lako - smućkajte ga s malo autospreja, koji će piću dati potrebnu boju. Otkrili su to kriminalci u Bosni i Hercegovini, prenosi Dnevni avaz.
---
U Upravi za indirektno oporezivanje rekli su novinarima da se falsifikatori osim aromama kojima se popravlja okus metilnog alkohola sve češće koriste i sprejevima za korekciju boje na automobilima.

O tome koliko to može naštetiti zdravlju potrošača, tek se nagađa. Vlasti su dosad razotkrile više ilegalnih punionica pića oko Banje Luke, u Hercegovini i u okolici Zenice.


Izvor: Jutarnji.hr

utorak, 01.05.20

- 01:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.08.2007. / srijeda

Zadnja najava

Uskoro dolazio moj dugo najavljivani roman.

- 06:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

18.07.2007. / srijeda

Tko putuje?

Tko od vas putuje u Egipat sa Letećim Startom????

- 22:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.07.2007. / nedjelja

Djevojčice krale od lopova

Umjesto da kradu po dućanima, tri male Rumunjke su smislile bolji način kako se dokopati ukradene robe. One su glumile snage reda i sitnim lopovima naplaćivale globe.
---
Tri Rumunjke smislile su pakleni plan kako se domoći novca i ostalih sitnica.

Naime, njih tri su kružile robnim kućama i dobro pazile na sitne lopove koji kradu po trgovinama.

Nakon što bi lopov napustio trgovinu, one bi istrčale za njim, glumeći snage reda, pokazale lažne isprave te dotičnom prijestupniku naplatile globu i zaplijenile ukradenu robu.

No, male prevarantice su na kraju ipak pale u ruke policije. Djevojčice stare 13, 14 i 16 godina, koje su, kako tvrde pripadnici snaga reda, izgledale mnogo starije, uhićene su u svome stanu u Munchenu.

Policija je zaplijenila 350 funti gotovine i te nekoliko mobitela, MP3 playera te nešto ukradene odjeće.


Izvor: netPortal

srijeda, 02.05.2007.

- 22:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

14.07.2007. / subota

Krava izazvala kaos u Hannoveru

Skotna krava koja je pobjegla s farme izazvala je pravi kaos i horor u gradu Hannoveru u ponedjeljak navečer, javlja Spiegel.
---
Krava Uschi, teška 800 kilograma, pobjegla je s farme te lutala kvartovima Hannovera prije nego je uhvaćena. Napravila je štetu na automobilima, uključujući onima policije i vatrogasaca, od 25.000 eura, a divljala je i po kućnim dvorištima i parkovima.

Njemačke su vlasti čak morale zatvoriti ceste i izdati upozorenje građanima, jer je Uschi nakon bijega zbog nervoze i stresa postala agresivna. Potjera za pobjeglom kravom trajala je čak tri sata, a Ushi je ukupno prešla pet kilometara.

Potjera je konačno završila kada je jedan vatrogasac uspješno naciljao Uschi pištoljem za uspavljivanje. Krava je neozlijeđena, a i njeno tele je u redu i treba se oteliti u iduća tri dana.


Izvor: Vecernji.hr

četvrtak, 26.04.2007.

- 20:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

ody>